28 / 04 / 2024

Sincan Belediyesi'nden 'E-Eksper' ve 'E-İskan' hizmeti!

Sincan Belediyesi'nden 'E-Eksper' ve 'E-İskan' hizmeti!

Sincan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün verdiği desteklerle hizmet erişim alanını hızla genişletiyor. E-Eksper” ve  “E-İskan” uygulamaları büyük kolaylıklar sunuyor.  



İnsan odaklı hizmet ilkesi hedefiyle akıllı şehircilik kapsamında Türkiye’nin öncü belediyelerinden biri olmak için çalışan Sincan Belediyesi, “2020 – 2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında “E-Eksper” ve  “E-İskan” uygulamalarını www.sincan.bel.tr internet adresinden “E-Belediye Hizmetleri” altında kullanıma açtı. Uygulamaların tamamlayıcısı niteliğine sahip olduğu ve Covid-19 salgını önlemi kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Servislerine uzaktan erişim fırsatı sunan “Telegram İletişim Grupları”ndan meydana getirildi.

Sincan Belediyesi'nde yer alan habere göre; Sermaye Piyasası Kurulu'nca (SPK) verilen gayrimenkul değerleme lisansına sahip firmaların kullanımına açılan “E-Eksper” uygulamasında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Arşiv Servisi bünyesinde yer alan yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi, enerji kimlik belgesi, mimari proje vb. belgelere uzaktan erişim fırsatı sunuyor. Sincan ilçe sınırlarında yer alan yapıların yapı kullanma izin (iskan) belgelerinin mevcudiyeti “E-İskan” uygulamasından bakılabiliyor. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü servisleri için, mobil iletişim uygulaması olan Telegram üzerinden oluşturulan gruplar (sincanonkabul, sincanmimari, sincanpeyzaj, sincanstatik, sincanmekanik, sincanruhsat, sincanhakedis, sincanzeminetud, sincaniskan, sincanarazi) yapı denetim, proje ve müteahhit firmaları ile vatandaşların ilgili servislerle anlık ve uzaktan iletişim kurulabiliyor.

 Sincan Belediyesi nden E-Eksper ve E-İskan hizmeti!

 Sincan Belediyesi nden E-Eksper ve E-İskan hizmeti!

Akıllı şehircilik uygulamaları kapsamında sunulan hizmetlere erişimi fiziksel sınırların dışına çıkaran İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, bir yandan vatandaşların hizmetlere uzaktan ve anında ulaşmasını sağlayıp Covid-19 salgınının önlenmesine yardımcı oluyor ve ortalama bir kişinin toplam karbon ayak izinin yüzde 12’sinden meydana gelen kamu hizmetlerinden kaynaklı karbon salınımını azaltıyor.


Geri Dön