12 / 05 / 2024

Sincan e iskan

Sincan e iskan

Sincan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün verdiği desteklerle hizmet erişim alanını hızla genişletiyor. E-Eksper” ve  “E-İskan” uygulamaları büyük kolaylıklar sunuyor.  

İskan sorgulama nedir? Nasıl yapılır?

Yapı ve gayrimenkul sektöründe en çok karşılaşılan terimlerden biri de iskandır. İskan, yapının oturum iznini belgeleyen bir evraktır. Bu nedenle yapı sahiplerinin alması önemlidir. Eğer iskan belgeniz varsa sorgulamanız gerekir. Peki iskan sorgulama nedir ve nasıl yapılır?

Almanlardan Volkswagen'e o ülkedeki fabrikanı kapat çağrısı! İşte gerekçesi

Almanya'da çelik işçilerinin örgütlü olduğu IG Metall Sendikası Başkanı Jörg Hofmann, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne yönelik insan hakları ihlali iddiaları nedeniyle Alman otomotiv üreticisi Volkswagen’e bölgedeki fabrikasını kapatması çağrısı yaptı.

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

İskan için gerekli belgeler 2021!

Müteahhit kişi veya firmanın tamamlanmasının ardından inşaatı tamamladıktan sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. Peki iskan başvurusu için hangi belgeler gerekiyor? İşte İskan için gerekli belgeler 2021...

Sincan'ın yeni tramvay hattı projesi ne oldu?

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın 2019 yerel seçimleri öncesinde Sincan-Fatih arasına yapılması planlanan “tramvay hattı” vaadiyle ilgili ilçe sakinlerinden tepkiler gelmeye başladı...

Sincan Ova Çayı yeniden inşa edilecek!

Sincan Belediyesi, doğal güzellikleriyle bilinen Ova Çayı'nı ilçe turizmine kazandırmak için çalışmalara başladı. Ova Çayı etrafına yürüyüş yolları, restoranlar, spor sahaları, mesire, konser ve festival alanları inşa edilecek.

İnşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021!

Bir arsa üzerinde bulunan yapının inşaat çalışmalarının tamamlanması durumunda inşaat iskan ruhsatı, belediyenin imar birimine bir dilekçe ve gerekli belgeler ile başvurularak alınıyor. Peki inşaat iskan ruhsatı dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor?

İskan başvurusu dilekçe örneği 2021!

Müteahhit kişi veya firma inşaatının tamamlanmasının ardından iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılabiliyor. Peki iskan başvurusu nasıl yapılıyor, gerekli belgeler nelerdir? İşte iskan başvurusu için gerekli evraklar 2021...

İskan başvurusu için gerekli evraklar 2021!

Müteahhit kişi veya firma inşaatı tamamladıktan sonra iskan iznini almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile belediyeye başvuruluyor. Peki iskan başvurusu nasıl yapılıyor, gerekli belgeler nelerdir? İşte iskan başvurusu için gerekli evraklar 2021...

TOKİ'den Ankara Sincan'a 399 yeni konut!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi 3. Bölge 3. Etap 399 Adet Konut (+3KD) İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Ankara Sincan Saraycık 668 konut ihalesi bugün!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi 4. Bölge 2. Etap 668 Adet Konut , 6 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Ankara Sincan Saraycık'a 668 yeni konut müjdesi!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi 4. Bölge 2. Etap 668 Adet Konut , 6 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ, Ankara Sincan Saraycık projesi için düğmeye bastı!

Ankara İli Sincan İlçesi Saraycık Mahallesi 4. Bölge 2. Etap 668 Adet Konut , 6 Adet Dükkan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi (E- İhale) ihalesi 27 Ekim 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Sincan e iskan Haberi

Sincan e iskan

İnsan odaklı hizmet ilkesi hedefiyle akıllı şehircilik kapsamında Türkiye’nin öncü belediyelerinden biri olmak için çalışan Sincan Belediyesi, “2020 – 2023 Ulusal Akıllı Şehirler Stratejisi ve Eylem Planı” kapsamında “E-Eksper” ve  “E-İskan” uygulamalarını www.sincan.bel.tr internet adresinden “E-Belediye Hizmetleri” altında kullanıma açtı. Uygulamaların tamamlayıcısı niteliğine sahip olduğu ve Covid-19 salgını önlemi kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Servislerine uzaktan erişim fırsatı sunan “Telegram İletişim Grupları”ndan meydana getirildi.

Sincan Belediyesi'nde yer alan habere göre; Sermaye Piyasası Kurulu'nca (SPK) verilen gayrimenkul değerleme lisansına sahip firmaların kullanımına açılan “E-Eksper” uygulamasında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Arşiv Servisi bünyesinde yer alan yapı ruhsatı, yapı kullanma izin belgesi, enerji kimlik belgesi, mimari proje vb. belgelere uzaktan erişim fırsatı sunuyor. Sincan ilçe sınırlarında yer alan yapıların yapı kullanma izin (iskan) belgelerinin mevcudiyeti “E-İskan” uygulamasından...