02 / 05 / 2024

Sincan Ova Çayı yeniden inşa edilecek!

Sincan Ova Çayı yeniden inşa edilecek!

Sincan Belediyesi, doğal güzellikleriyle bilinen Ova Çayı'nı ilçe turizmine kazandırmak için çalışmalara başladı. Ova Çayı etrafına yürüyüş yolları, restoranlar, spor sahaları, mesire, konser ve festival alanları inşa edilecek.



Daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Sincan için çalışmalarda bulunan Sincan Belediyesi, ilçenin güzelliğine güzellik katacak yeni projelerine hız verdi. Akşam'da yer alan habere göre; bu projelerden bir tanesi de Ova Çayı Rekreasyon Projesi. Proje ile tarihi ve doğal güzelliklere sahip bölge yepyeni bir görünüme sahip olacak. Ova Çayı'nda çalışmalar hızlanırken, bölgeye yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, spor sahaları, açık-kapalı düğün mekanları, restoran, kütüphane, idari bina, lunapark, mesire, konser ve festival alanı gibi çok sayıda sosyal ve kültürel yapılar da inşa edilecek.

Sincan Ova Çayı yeniden inşa edilecek!

CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK

Ova Çayı ve  Ankara  Çayı ıslahı konuları Devlet Su İşleri Başkanlığı'nda masaya yatırıldı. Toplantıya DSİ 5. Bölge Müdürü Dr. Murat Alp, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ve diğer yetkililer katılım sağladı. 

ATATÜRK CADDESİ'NDE GRAFİTİ ŞÖLENİ

Sincan Belediyesi, ilçeyi sanatla bütünleştiriyor. İstasyon ve Çağlayan Alt Geçitleri ve Lale Meydanı sonrasında Atatürk Caddesi de grafiti ile hem estetik hem de modern bir görünüme sahip oldu. Caddeye ayak basanları önce "Sincan'a Hoşgeldiniz" yazısı karşılıyor. Ardından grafiti ile muhteşem bir serüven başlıyor. İlçenin gözbebeği millet kıraathaneleri, yapımı tamamlanan Sinan Şamil Sam Kapalı Spor Salonu, tamamlanınca Ankara'nın en büyüğü olacak olan Kongre ve Kültür Merkezi, inşaatları devam eden yüzme havuzları grafiti ile anlatıldı.

Sincan Ova Çayı yeniden inşa edilecek!

İLÇEYE ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR MERKEZİ GELİYOR

Sincan Belediyesi ilçenin marka değerini yükseltecek yatırımlara bir yenisini daha ekliyor. Fatih'te yükselen Çok Amaçlı Salon ve Kültür Merkezi'nin yapımında sona yaklaşılıyor.

KOLONSUZ ALAN

3 bin metrekarelik kolonsuz kapalı alanla çeşitli sanat etkinlikleri nezih ve ferah bir ortam alanında yapılabilecek. Yapıda bin 392 kişilik toplantı ve düğün salonu, 373 kişilik nikah ve konferans salonu, sergi ve fuaye alanı, güngörmüşler ve hanımlar salonu, kütüphane, okuma salonları ve atölyeler yer alıyor. Yapı ayrıca 136 araçlık kapalı, 34 araçlık açık otoparkıyla Sincanlılara hizmet sunacak. Belediye Başkanı Murat Ercan, "Sincan'ın prestij projelerle insanların dikkatini çekmesini istiyoruz. İnşallah çok kısa sürede tamamlanmış olacak" açıklamasında bulundu. 

Sincan Ova Çayı yeniden inşa edilecek!

CAN DOSTLARA 'SICAK YUVA'

Sincan Belediyesi, Polatlar Mahallesi'nde 42 bin metrekare arazi alanında Sokak Hayvanları Bakımevi Ve Rehabilitasyon Merkezi yapılıyor. Merkez içerisinde bakıma muhtaç hayvanlar için operatif müdahalelerde kullanılmak amacıyla ameliyathane, eczane, güvenli ve kontrollü bir sedasyon için anestezi üniteleri, mamaların uygun ve güvenli bir şekilde saklanması için soğuk hava deposu da mevcut. Hasta olan can dostlar için de karantina bölgesinden meydana geliyor.

Sincan Ova Çayı yeniden inşa edilecek!

MATEMATİK MÜZESİ HİZMETE AÇILDI

Ankara'da bir ilk olan Matematik Müzesi hizmete açıldı. Başkan Murat Ercan, "Matematikten nefret eden, hiç anlamadığını düşünen kişi bile buraya birkaç defa geldiği zaman matematikçi olup çıkar" diye konuştu. 


 


Geri Dön