29 / 04 / 2024

esenler çocuk üniversitesine kayıt

esenler çocuk üniversitesine kayıt

Anne Üniversitesi ile örnek olan Esenler Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde “Büyümüş de küçülmüşlere en özel üniversite” sloganıyla hayata geçirdiği Çocuk Üniversitesi’nin yeni döneminde Esenlerli çocuklara üniversite eğitimi veriliyor.

Park World Çocuk Oyun Grupları Zemin Sistemleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Park World Çocuk Oyun Grupları Zemin Sistemleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Güldür tarafından kuruldu.

Esenler'e 500 yataklı devlet hastanesi müjdesi!

Esenler, 103 yataklı Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nden sonra 500 yataklı ikinci devlet hastanesine de kavuşacak. Esenler'deki Askeri bölgenin ilk etabında hayata geçirilecek dev hastane için proje çalışmaları başladı.

Pendik Esenler Aile Çocuk Eğitim Merkezi açıldı!

Pendik Belediyesi, 4 yaş ve üstü çocuklar için okul öncesi eğitim imkanı sunan Aile Çocuk Eğitim Merkezlerine bir yenisinidaha ekledi. Pendik'teki 6. AÇEM Esenler’de hizmete açıldı.

Esenler Çocuk Sokağı EXPO'da!

Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği dünyanın ilk "Çocuk Sokağı", Türkiye'de ilk kez düzenlenecek EXPO 2016 Antalya'daki yerini aldı. Sergilenecek 38 projeden biri olan Çocuk Sokağı'nın EXPO 2016'da ilgi odağı olması bekleniyor.

Esenler Çocuk Sokağı Expo 2016'da!

EXPO 2016'da görselleri ve maketleriyle sergilenecek projeler arasında ekolojik binalar, dikey bahçeler, eko parklar, tema parklar, kentsel tasarım projeleri ile çocuklara yönelik çeşitli projeler yer alacak.

Esenler'de Çocuk Mahallesi ve Çocuk Köyü kurulacak!

Esenler Belediyesi, Çocuk Sokağı’nın ardından Çocuk Mahallesi ve Çocuk Köyü kurmak için harekete geçti. Başkan Göksu, ‘Bir mahalleyi tamamen trafiğe kapatıp çocuklara vereceğiz’ dedi.

Esenler'de 22 Haziran'da Çocuk Üniversitesi açılacak!

Esenler Belediyesi’nin hayata geçirdiği Çocuk Üniversitesi, bu yıl İstanbul Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilecek. Proje ile Esenlerli çocuklar üniversiteli olacak. Dersler 22 Haziran 2015'te başlayacak.

Esenler kentsel dönüşümle yeniden doğdu!

Esenler, küllerinden yeniden doğdu. Kentsel dönüşümden Türkiye’nin ilk Çocuk Sokağı ve ilk dijital kütüphanesine kadar yüzlerce projenin hayat bulduğu Esenler’de, dönüşüm ve değişim büyük bir hızla devam ediyor.

Hasan Taşçı: Çocuk şehirle bütünleşmeli!

‘Çocuk, Kent ve Yerel Yönetimler’ sempozyumunda konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, , "Yöneticiler, çocuklara şehrin bütünlüğünden uzakta bir mekân tasavvurunda bulunmamalı, çocuk şehirle bütünleşmeli" dedi.

Çocuk, kent ve yerel yönetimler sempozyumu 16 Ekim'de!

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Yerel Yönetimler Bölümü, Marmara Belediyeler Birliği’yle ortak olarak, Esenler Belediyesi sponsorluğunda 16 Ekim'de Çocuk, Kent ve Yerel Yönetimler Sempozyumu düzenliyor.

Esenler Belediyesi ve YTÜ projesi Çocuk Üniversitesi’nde ilk ders zili çaldı!

Anne Üniversitesi ile örnek olan Esenler Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde “Büyümüş de küçülmüşlere en özel üniversite” sloganıyla hayata geçirdiği Çocuk Üniversitesi’nin yeni döneminde Esenlerli çocuklara üniversite eğitimi veriliyor.

Esenler Belediyesi ve YTÜ, çocukları üniversiteli yapıyor!

Esenler Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliğinde 'Büyümüş de küçülmüşlere en özel üniversite' sloganıyla hayata geçirdiği Çocuk Üniversitesi’nin yeni döneminde Esenler İlçesi'nden çocuklara üniversitede eğitim verilecek.

Esenler Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi'nin kantini 2 yıllığına kiraya veriliyor!

Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yer alan kantinin kiralama ihalesi Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından 11 Ağustos 2014 günü saat 14.00'da yapılacak.

esenler çocuk üniversitesine kayıt Haberi

esenler çocuk üniversitesine kayıt

 Bu kapsamda Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü'nde çocuklar ders başı yaptı.


Esenlerli çocuklar, projeyle eğitimlerle asit -baz deneyi yapacak, iz bırakan şaşırtıcı buluşlara yakından tanık olacak ve bilim için fikir üretecekler.  


Donanımlı bireyler için...


Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından, Esenler’de bulunan 6 ve 7. sınıf çağındaki öğrencilerin sorumluluk bilincini geliştirmek, üniversite kavramıyla yakınlaştırmak, meraklarına bilimsel yanıtlar vermek amacıyla hayata geçirilen Çocuk Üniversitesi ile çocukların meslek tercihlerinde hata yapmalarının önlenmesi ve ilgi duydukları alanlarda bilgilendirilerek çocuklara genç yaşta üstün bir donanım kazandırılması da hedefleniyor.


Bilim için fikir üretecekler


Proje kapsamında Esenler genelinde yüzlerce öğrenci; “Bilim”, “Buluşlar Tarihi”, “Kültürel Miras”, “Canlıların Dünyası ve Teknoloji”, “Değer ve Hoşgörü”, “Bilim ve Deney”, “Matematik Dünyası”, “Lider Kim?”, “Doğamız ve Biz” konularında Yıldız Teknik Üniversitesi’nin öğretim üyelerinden eğitim...