26 / 07 / 2024

Esenler İstanbul Dersleri

Esenler İstanbul Dersleri

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul Dersleri'nde, Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan, "İstanbul Roma'ya ve Bizans'a başkentlik yaptı. Bu şehir bizim. Gelin, bu şehre sahip çıkalım" dedi.

TOKİ İstanbul 2+1, 3+1 kura sonuçları belli oldu mu? Arnavutköy, Başakşehir, Esenler TOKİ kura sonucunda son dakika!

Arnavutköy, Başakşehir, Esenler İstanbul TOKİ kura sonuçları sorgulama ekranı binlerce vatandaş tarafından sık sık araştırılıyor. Peki TOKİ İstanbul 2+1, 3+1 kura sonuçları belli oldu mu?

Esenler Otogarı işletmecileri Ekrem İmamoğlu ile masaya oturmak istiyor!

Yap-işlet-devret süresi bitince Esenler Otogarı İBB’ye devredildi. Buradaki işletmeciler ise sorunlarının çözülmesini ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile masaya oturmayı istiyor: 2 bin 24 işyerinin yaklaşık olarak 100 milyon doları burada yatıyor.

TOKİ Esenler'de zemin etüt raporu hazırlatacak!

İstanbul İli Esenler İlçesinde Zemin Etüt Raporu Hazırlatılması Hizmet Alımı İşi ihalesi 17 Ekim 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama ve Tic.A.Ş. İstanbul Esenler Şubesi açıldı!

Birevim Tasarruf Gayrimenkul Otomotiv Organizasyon Pazarlama ve Tic.A.Ş. İstanbul Esenler Şubesi Esenler'de 4 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Esenler rezerv alanı için yeni imar planı değişikliğine onay!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul'un plansız yapılaşmış ilçelerinden olan Esenler'i depreme hazır ve daha sağlam hale getirecek imar planı değişikliğine onay verildi.

Esenler Atışalanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Esenler İlçesi, Atışalanı Mahallesi Kuzey (Topluluk-Baştabya) Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıktı.

İBB'den Esenler otogar yönetimine ihtarname: 3 gün içinde teslim edin!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, sözleşmenin bitmesine rağmen Esenler Otogarı'nın işletmesini devretmeyen yönetime, ihtarname gönderildiği belirtildi.

TOKİ Esenler 1. Etap 4. Bölge ihalesi bugün!

TOKİ, İstanbul Esenler 1. Etap 4. Bölge projesi için start verdi. Projenin ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Esenler 1. Etap 4. Bölge TOKİ ihalesi 19 Ağustos'ta!

İstanbul Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 4. Bölge 483 Adet Konut ve 52 Adet Dükkân ihalesi 19 Ağustos 2019 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Esenler 1. Etap 4. Bölge ihalesi 19 Ağustos'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Esenler'de 1. Etap 4. Bölge projesi için düğmeye bastı. Projenin ihalesi 19 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Esenler 1. Etap 4. Bölge ihalesi 19 Ağustos'a ertelendi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul Esenler'de 483 yeni konut inşa edecek. 18 Temmuz'da gerçekleştirilmesi planlanan ihale 19 Ağustos tarihine ertelendi.

Esenler Otogarı taşınacak ve dönüşecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Esenler Otogarı'nı, hızlıca taşınma ve dönüşmesini yapıp, yüksek teknoloji merkezine dönüştüreceklerini söyledi.

TOKİ Esenler 1. Etap 3. Bölge ihalesi yarın!

İstanbul Esenler Güney Proje Alanı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap, 3. Bölge 475 Adet Konut ve 26 Adet Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Esenler İstanbul Dersleri Haberi

Esenler İstanbul Dersleri

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği İstanbul Dersleri'nde Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan, Esenlerliler ile "İstanbul'dan Renkler, Çizgiler ve Sesler" konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, Kentsel Tasarım Müdürü Sezayi Kösede katıldı. 



"MEDİNE VE İSTANBUL KARDEŞTİR" 

Medine'nin kardeş şehri İstanbul üzerine konuşan Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan, "Hz. Peygamber (S.A.V) fetih hadisiyle İstanbul ve Medine'yi kardeş şehir olarak ilan etmiştir. 

Resulullâh'ın hilâfet sembolü olan Hırka-i Saadet ve Hırka-i Şerifleri ile Mukaddes Emanetler İstanbul'dadır. Balkanlar, İstanbul'un ileri karakoludur. İstanbul ise Ortadoğu'nun ileri karakoludur. 

Balkanlar düşerse İstanbul zorlanır, İstanbul düşerse Ortadoğu zorlanır" diye konuştu. 



"BU ŞEHRE SAHİP ÇIKALIM" 

Bulunduğumuz coğrafyada Roma Devleti ile...