05 / 05 / 2024

Esenler kentsel dönüşümde son durum

Esenler kentsel dönüşümde son durum

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, son altı yılda ilçe genelinde 24 binden fazla konutun yenilendiğini ve 150 bin kişinin deprem riskinden uzak güvenli ve sağlıklı konutlara kavuştuğunu söyledi.

Tevfik Göksu: İstanbul kendini dönüştürüyor!

Geleceğin Şehri Sempozyumu'nun açılış töreninde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Şehrin sosyal ve kültürel hayatını, mekansal tasavvurunu bütüncül pencereyle ele aldığımızda, şehir kendini dönüştürmeye başladı" dedi.

Esenler kentsel dönüşümde kuralar çekildi! 

Esenler’de kentsel dönüşüm projesi dahilinde 531 konutun sahipleri belli oldu. Program dahilinde Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu açıklamalarda bulundu. 

Esenler kentsel dönüşümde kuralar yarın çekiliyor!

"Akıllı ve Güvenli Şehir Esenler” projesi ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri belli oluyor. Proje dahilinde 531 konutun kura çekilişi yarın yapılacak.

Vasip Şahin: Esenler kentsel dönüşümde örnek!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul Valiliği İlçe Buluşmaları" kapsamında Esenler halkı ile bir araya geldi.Şahin, Esenler'in, İstanbul'un kentsel dönüşüm açısından en başarılı örneklerinden biri olduğunu belirtti.

Esenler kentsel dönüşümde Türkiye'ye örnek oldu!

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Esenler Belediyesi'nin hayata geçirdiği Havaalanı Kentsel Dönüşüm Projesi ile Türkiye'de kentsel dönüşümün hayal olmaktan çıktığını söyledi.

Kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu!

Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, riskli alanlarda yer alan ve risk raporu alınan binalar yıkılarak, yerine yeni kanun ve yönetmeliklere uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde ruhsatsız binaların durumu nedir?

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı!

Hükümet kentsel dönüşümde ısrarlı. Hükümetin 2015 programında yer alan bilgilere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan kentsel dönüşüm kanunu kapsamındaki çalışmalar için şimdiye kadar 1,5 milyar lira harcandı.

Kentsel dönüşümde ilk adım planlama!

Yapılaşmanın hızlı bir şekilde gerçekleştiği Türkiye'de, çarpık kentleşmenin de neden olduğu sorunlar şehir planlarının önemini de gözler önüne seriyor. Kentsel dönüşümde ilk adım planlama olmalı.

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı!

Kentsel dönüşümde halkın rızası alınmalı. MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocam az. Mersin'de kentsel anlamda geri kalmış bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında re vize edilmesini onayladıklarını belirtti.

İmar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar haklarında "transfer" uygulaması geliştiriliyor. Peki, imar hakkı transferi kentsel dönüşümde nasıl olacak? İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar...

Kentsel dönüşümde imar hakkı transferi!

İmar hakkı transferi, vatandaşların dere yatağı veya fay hattı gibi yapılaşmaya izin verilmeyen yerdeki imar hakkını yapılaşma izni olan bir alana taşıyabilme hakkına deniyor. Peki, kentsel dönüşümde imar hakkı transferi nasıl olur?

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım!

Kentsel dönüşümde devrim gibi adım geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatı ile kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmak için kentsel dönüşüme imar hakkı transferi getiriliyor.

Kentsel dönüşümde kamulaştırma süreci başladı!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen kamulaştırma süreci başladı.Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı. Bölgede başlayan çalışmalarda öncelikle değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

Esenler kentsel dönüşümde son durum Haberi

Esenler kentsel dönüşümde son durum

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, son altı yılda ilçe genelinde 24 binden fazla konutun yenilendiğini ve 150 bin kişinin deprem riskinden uzak güvenli ve sağlıklı konutlara kavuştuğunu söyledi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 1999 Marmara Depremi'nin 16'ncı yıldönümünde basın mensupları ile bir araya geldi. Başkan Göksu, Esenler Havaalanı Mahallesi Bölge Parkı'nda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında "Esenler depreme ne kadar hazır?" sorusunun cevabını basın mensupları ile paylaştır 500 bin nüfusuyla İstanbulin en büyük ilçelerinden birisi olan ve yapı stokunun Son derece problemli olduğu Esenler'de olası Istanbui depremine yönelik olarak yapılan ve yapılması planlanan çalışmaları anlattı. 


24 BİN KONUT YENİLENECEK 

"17 Ağustosun sene-ı devriyesinde neler yaptığımızı, nasıl hazırlıklar yaptığımızı sizlerle paylaşmak istedik" diyerek sözlerine başlayan Başkan Göksu. "1999 Marmara depremi ve...