14 / 05 / 2024

Esenlerde Kentsel Yaşam ve Sürdürülebilirlik paneli düzenlendi

Esenlerde Kentsel Yaşam ve Sürdürülebilirlik paneli düzenlendi

"Kentsel Yaşam ve Sürdürülebilirlik" panelinde mimar, hukukçu ve akademisyenler, Esenler’de sürdürülebilir kentsel yaşam pratiği için yaptıkları çalışmaları anlattılar.

Depremle Yaşam Sempozyumu kentsel dönüşüme rehber olacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Kent Konseyi ve TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ile "Depremle Yaşam Sempozyumu" yapıldı. Sempozyum kitap haline getirilerek kentsel dönüşüme rehber olması hedefleniyor.

Malatya'daki kentsel dönüşüm konutlarında yaşam başladı!

Malatya Battalgazi'de, Elazığ merkezli olarak 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen depremden sonra riskli alan şeklinde ilan edilen Şehit Fevzi Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 679 konutta yaşam başladı. 

Tepebaşı Yaşam Köyü projesi tamamlanıyor!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Remourban - Akıllı Kentsel Dönüşümün Hızlandırılması Projesi ile hayata geçirdiği “Yaşam Köyü” tamamlanıyor.

TOKİ ile Malatya Beydağı'nda yeni bir yaşam!

TOKİ, Maltaya Beydağı'nda kentsel dönüşüm kapsamında inşa ettiği konutlarla bölge sakinlerine güvenli yapılar ve sağlıklı çevreden oluşan bir yaşam sunuyor...

Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesinde yaşam başladı!

Keçiören’i riskli yapılardan arındırarak yaşam kalitesi yüksek, modern kentleşmeyi sağlamak amacı ile Keçiören Belediyesi tarafından yapılan Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesinde yaşam başladı.

Adana Yüreğir kentsel dönüşüm projesi ayrıcalıklı yaşam vadediyor!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Kentsel dönüşümde rekorlar kırıyor, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için yatırımlarımıza hız kesmiyoruz” dedi...

Kırşehir Bağbaşı Aile Yaşam Merkezi'nde sona gelindi!

Kırşehir Bağbaşı Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde yer alan, Aile Yaşam Merkezi inşaatının yapımında sona yaklaşılıyor.

Haliç 1453'te yaşam başladı!

Aksoy İnşaat tarafından kentsel dönüşüm projesi olarak hayata geçirilen Haliç 1453 projesinde yaşam başladı..

Dönüşümü, yaşam kalitesini yükseltecek fırsat olarak görmeliyiz!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, "Can ve mal kaybının önüne geçilmesi amacıyla hayata geçirilen ve bugün vazgeçilmez bir zorunluluk olarak gördüğümüz kentsel dönüşüm sürecini, toplumun yaşam kalitesini yükseltecek bir fırsat olarak değerlendirmeliyiz” dedi.

Vatandaşlara yaşam alanı yaratmalıyız!

COBE'nin kurucusu ve yaratıcı direktörü Dan Stubbergaard, mimari ve kentsel yaşam alanları hakkında görüşlerini paylaştı. İşte o haber...

Kentsel dönüşümün amacı yaşam kalitesini artırmak!

Isparta Uluborlu Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Mimarı Muhammed Uyar, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Uyar, ''Dönüşümlerin temel amacı bölgenin yaşam kalitesini artırmaktır'' dedi.

Emin Üstün: Kentsel dönüşüm yaşam kalitesini arttıracaktır!

Emin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün Türkiye'deki konut sorununa ve ihtiyacına değindi. Üstün kentsel dönüşüm yaşam kalitesini arttıracaktır dedi.

ADİVA Yapı güvenilir yaşam alanları inşa etmeyi hedefliyor!

ADİVA Yapı ve Gayrimenkul Kurucu Ortağı Gani Girici kentsel dönüşüm kapsamında yeni yaşam alanları inşa etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Esenlerde Kentsel Yaşam ve Sürdürülebilirlik paneli düzenlendi Haberi

Esenlerde Kentsel Yaşam ve Sürdürülebilirlik paneli düzenlendi

Esenler Belediyesi Şehir ve Düşünce Merkezi bünyesinde bu yıl hayata geçirilen "Kentsel Yaşam ve Sürdürülebilirlik" atölyesinin sonuçları düzenlenen bir panelde kamuoyu ile paylaşıldı. Esenler Belediyesi Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen panele, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ile alanlarında uzman mimar, hukukçu, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.


ESENLER’İ GÜZELLEŞTİRME ÖNERİLERİ

Panelde Esenler ve Esenlerli vatandaşlar üzerinde yapılan sosyal doku analizleri ile toplumsal cinsiyet ve mekan ilişkisi ile kamusal alan odaklı analizlerin sonuçları anlatıldı. Ayrıca şehir ve ağaç ilişkisi değerlendirilerek Esenler’de kent dokusuna uyumlu güzelleştirme çalışmaları önerileri getirildi. Esenler’de sürdürülebilir kentsel yaşam pratiği için her biri alanında uzman mimar, hukukçu ve akademisyenler söz aldı. Esenler’in kent kimliğini belirleme ve yönlendirme açısından büyük önem taşıyan panelde elde edilen sonuçlar, ilçedeki yerel yönetimlere de...