05 / 05 / 2024

esenyurt meclis

esenyurt meclis

Esenyurt Belediyesi’nin imar planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde tartışmalı bir şekilde kabul edildi

Esenyurt konut mağdurları Meclis'te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Seyithan İzsiz, Meclis'te gerçekleştirdiği açıklamasında Esenyurt konut mağdurlarını da gündeme getirdi. İşte İzsiz'in o açıklaması... 

100 bin konut mağdurunun sorunu Meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi “21. yüzyılın en büyük soygunu” dediği Esenyurt, Tuzla ve bazı bölgelerdeki konut satış vaadiyle dolandırılan 100 bin konut mağdurunun sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Esenyurt’ta yüzde 20 harç indirimine devam!

Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantısı’nda imar, iskan ve yeni işyeri ruhsat harçlarına yüzde 20 oranında indirim yapılması kabul edildi. 

Esenyurt Belediyesi 2018'in ilk meclisini gerçekleştirdi!

Esenyurt Belediyesi 2018 yılı Ocak ayına ait olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. İşte toplantıda konuşulanlar...

Acunkent mağdurları sorunun Meclis gündemine taşınmasını istiyor!

ESENYURT bölgesinde satışı yapılan çok sayıda inşaat projesi yarım kaldı. Anılan projelerden biri de Uluhan Grup'un üstlendiği Acunkent projesi. Acunkent mağdurları yaşadıkları sorunun Meclis gündemine taşınmasını istedi.

Esenyurt Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısı gerçekleşti!

Esenyurt Belediyesi 2017 yılının Şubat ayına ait olağan meclis toplantısının 2’nci birleşiminin 1’nci oturumu önceki gün gerçekleşti

Esenyurt Belediyesi'nin 2017 bütçesi 750 milyon!

Esenyurt Belediyesi Ekim ayı olağan meclisinin 3’üncü birleşimi 1’inci oturumu toplam 5 gündem maddesi ile gerçekleşti. Meclis toplantısında Esenyurt Belediyesi 2017 yılı bütçesi belli oldu.

Esenyurt Belediyesi Ekim ayı toplantısı gerçekleşti!

Esenyurt Belediyesi Ekim ayı 2’nci meclis oturumu gerçekleşti. Av. Emin Batmazoğlu’nun yönettiği meclis toplantısında toplam 14 gündem maddesi görüşüldü.

İBB Meclis Üyeleri Saadetdere Termal Tesisleri'ni ziyaret etti!

Esenyurt Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan kaplıca termal tesislerinin ziyaretçileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3’ncü bölge meclis üyeleri oldu.

Esenyurt Belediyesi Mayıs ayı toplantısı yapıldı!

Esenyurt Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı Meclis Başkan Vekili Av. Emin Batmazoğlu’nun başkanlığında toplandı. Açılış ve yoklama ardından gündem maddelerine başlandı...

Esenyurt Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı gerçekleşti!

Esenyurt Belediyesi Şubat ayı meclisinde açılış öncesi Meclis Başkanvekili Av. Emin Batmazoğlu, Esenyurt ’ta yaşanan asansör kazası sonucu yaşamını yitiren 3 vatandaş için başsağlığı dileklerinde bulundu...

Esenyurt Belediyesi 2016'nın ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Esenyurt Belediye Meclisi 2016 yılının ilk meclis toplantısı toplam 12 gündem maddesi ile gerçekleşti. Meclis Başkanlığını Av. Emin Batmazoğlu’nun gerçekleştirdiği toplantıda 12 gündem maddesi görüşüldü.

Esenyurt Belediyesi Aralık ayı toplantısı gerçekleşti!

Esenyurt Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısı ikinci oturumu 31 gündem maddesinin görüşülmesi ile gerçekleşti. Aralık ayı meclisinde 14 ana gündem ve gündeme alınan 17 madde olmak üzere toplam 31 madde görüşüldü.

esenyurt meclis Haberi

esenyurt meclis

Esenyurt ilçesine ait 1/1000 ölçekli uygulama planlarına ilave plan notları talebi Bükşehir Meclisi tarafından oyçokluğu ile kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında hazırlanan 1/5000 ölçekli planın ardından Esenyurt Belediyesi ilçedeki yapılaşmayı düzenleyen 1/1000 ölçekli uygulama imar planını hazırlatacak İstanbul İdare Mahkemesi hazırlanan planları iptal etti. İlçedeki yapıların kaçak tapuların kaçak duruma düşmesi sebebiyle Esenyurt Belediyesi bir imar teklifi hazırladı. 


İBB MEclisi’ne sunulan teklifte mevcut yapıların imara kavuşabilmesi için parseller arası emsal transferi uygulanması getirildi. Buna göre Esenyurt bölgesindeki inşaatlar boş arazilerdeki imar haklarını da kullanarak planlı hale getirildi. Kabul edilen uygulama ile bölgenin tapu sorununun çözümü için önemli bir adım atılmış oldu. Ancak İBB Meclisi’nde hareketli anlar yaşandı. Rapor görüşülürken AK Partili ve CHP’li üyeler arasında tartışma yaşandı. CHP...