02 / 10 / 2024

eski florya plajı

eski florya plajı

1 Mart 1932 tarihinde yayımlanan Akşam Gazetesinin haberine göre İstanbul Belediyesi meclisi Florya da bulunan plajı 100 bin lira bedelle istimlak etmek için teklifte bulunmuş.

Galatasaray'ın son gayrimenkulü olan Florya Tesisleri satışına tepki! 70 milyon euro için satılması mantıklı değil!

Galatasaray'ın son gayrimenkulü olan Florya tesislerinin 70 milyon euroya satılacağı gündeme gelirken, Galatasaray Kulübü'nün eski yöneticilerinden ve divan kurulu üyesi Turgay Kıran satışa tepki göstererek '70 milyon euro için satılması mantıklı değil!' dedi. 

1954 yılında Florya'daki belediye plaj evleri sınıfta kaldı! Günlük 20 TL'den kiralan evler talep görmemiş!

1954 yılında İstanbul Belediyesi tarafından dar gelirli vatandaş için yapılan Florya Belediye plaj evlerinin günlük kira bedeli 20 TL'ymiş. Vatandaşlar tarafından fiyatları yüksek bulunan bu evler hiç talep görmemiş.

1941 yılında Florya plajı belediyeye ait olan köşk ve dükkanlarla beraber kiralanacakmış!

1941 yılında Florya plajının kiralanma konusu gündeme gelmiş. İmar müdürlüğünde yapılan toplantı ve değerlendirmeler sonucunda Florya plajının belediyeye ait olan köşk ve dükkanlarla beraber kiraya verilmesine karar verilmiş. 

Yusuf Günay'dan Florya arazi açıklaması!

Galatasaray kulübün eski başkan yardımcısı Yusuf Günay, Florya arazinin geri alınmasıyla ilgili yapılan eleştirilere yönelik açıklamalarda bulundu. 

Burak Elmas'tan Florya arazisi açıklaması!

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Dursun Özbek, Florya araziyle ilgili "Yaptığınız operasyonun Galatasaray'a neye mal olduğunu başkan gelsin açıklasın" dedi. Özbek'e yanıt veren başkan Burak Elmas ise, Florya arazisindeki son durumu anlattı.

Galatasaray'da Florya karmaşası!

Galatasaray'da Florya ve Riva arazileri için yeniden yapılan anlaşma tartışmalara yol açtı. GS'nin eski başkanı Dursun Özbek, Mustafa Cengiz'in yaptığı anlaşma ile kulübü zarara uğrattığını söyledi...

Dursun Özbek: Galatasaray Riva ile Florya projesi zorda!

Eski Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, "Riva, Florya projesi bugün zordadır. İstenmeyen bir şekilde istenmeyen bir tarzda neden olduğunu bilmediğimiz bir şekilde çıkmazın eşiğindedir" dedi...

Florya'da askeri lojman arazisine lüks konut projesine CHP'den itiraz!

Florya Şenlikköy'de yer alan eski askeri alan ile ilgili olarak TOKİ'nin hazırladığı yeni imar planları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya alındı. TOKİ'nin hazırladığı imar planı teklifine, CHP'li Bakırköy Belediyesi itiraz etti.

Adnan Polat: Riva ve Florya arazileri kötü değerlendirildi!

"Benim en iyi bildiğim iş gayrimenkul" diyen Galatasaray Kulübü'nün eski başkanlarından Adnan Polat, Riva ve Florya arazilerinin kötü değerlendirildiğini söyledi.

Ahmet Özdoğan: GS'nin elinde Riva da kalmadı Florya da!

Galatasaray'ın eski yöneticilerinden Ahmet Özdoğan yönetimi eleştirdi Eskiden Riva ve Florya sayesinde borçlara rağmen rahat olduklarını belirten Özdoğan, “Artık onlar da yok dedi.

Adnan Öztürk'ten Riva ve Florya projeleri için Dursun Özbek'e tepki!

Kulüp eski yöneticilerinden Adnan Öztürk, Riva ve Florya arazilerinin geliştirilmesi projeleri nedeniyle başkan Dursun Özbek’e tepki gösterdi.

Galatasaray'ın Florya arazisi elden çıkarılmamalı!

Galatasaray eski yöneticilerinden ve son seçimde Dursun Özbek'e karşı aday olan ancak seçimi kazanamayan Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, Florya arazisinin elden çıkarılmasına şiddetle karşı çıkıyor.

Emre Güral Florya'da ev kiraladı!

Galatasaray 2 gün önce kulübü Eskişehirspor ile bağlarını koparan Emre Güral ile anlaştı. 2016-2017 sezonunda Galatasaray forması giyecek olan Emre Güral, yeni sezon için Florya’da oturacağı evi bile tuttu.

eski florya plajı Haberi

eski florya plajı

Dün şehir meclisinde Florya plajının şehir namına yüz bin lira ile istimlâki hakkındaki teklif hararetli müzakerelere sebebiyet vermiştir. Beyoğlu azasından Mehmet Ali, Nazmi Nuri beylerle Tevfik Salim Paşa bu teklife şiddetle itiraz etmişlerdir.

Bilhassa Tevfik Salim Paşa, Florya’nın Yıldız Gazinosu kanalizasyon ve saire gibi şehrin başına belâ olacağını söylemiştir.

Muhiddin beyin izahatından sonra plaj kısmının istimlakine ve asri tesisat yapılmasına karar verilmiştir. Meclis, Şubat devresinin son içtimasına bu sabahta devam etmiştir.

1 Mart 1932 Akşam Gazetesi

Abdullah Kutalmış...