06 / 05 / 2024

eski harbiye caddesi

eski harbiye caddesi

1935 yılında Küçük Pangaltı Mahallesi Harbiye Caddesi'nde bir ev 7389 liraya satılacakmış. Bugün bir ortalama bir memurun Harbiye'de ev sahibi olması çok zorken 1935 yılında bu fiyat memurun 70 aylık gelirine tekabül ediyormuş.

Güngören Eski Londra Asfaltı Caddesi Mevkii parselasyon planı askıda!

Güngören İlçesi, Eski Londra Asfaltı Caddesi Mevkii, 684 ada 1, 2 ve 3 parsel sayılı taşınmazları içeren düzenleme sahasına ait parselasyon planı Harita Müdürlüğü tarafından 08/06/2021 - 08/07/2021 tarihleri arasında askıya çıkarıldı.

Murat Ongun'dan Fatih Vatan Caddesi'ndeki araziye ilişkin açıklama!

İBB Sözcüsü Murat Ongun, İçişleri Bakanlığınca el konulan, eski İBB yönetimince satın alınan Fatih Vatan Caddesi'ndeki tartışmalı araziye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eskişehir Ziyapaşa Caddesi’ndeki riskli binalar yıkılıyor!

Eskişehir Ziyapaşa Caddesi’nde yaklaşık 10 yıl boyunca atıl vaziyette yer alan binaların yıkımına başlandı. Ancak yıkımına devam edilen binalardan birinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadı.

Van’daki eski tekel binası kültür evine dönüştürülüyor!

Van’da Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan eski tekel binasını Kültür Evi’ne dönüştürülmesi kapsamında yapılan çalışmalarda, binanın çevresi kapatılarak, olası tehlikelerin önüne geçildi…

Silivri'deki eski ilçe emniyet binası yıkıldı! 

Silivri Piri Mehmet Paşa Mahallesi Başkomutan Caddesi'ndeki bulunan ve 11 senedir atıl durumda olan eski ilçe emniyet binası yıkıldı...

Bağdat Caddesi eski günlerine geri dönecek!

Bağdat Caddesi’ni kültürel ve ticari anlamda geliştirmek için çalışmalarda bulunan Bağdat Caddesi Derneği, Paris'teki Champ-Elysees'i temsil eden komite ile işbirliği anlaşması yaptı.

Vatan Caddesi üzerindeki eski askeri alan imara açılacak!

Hazine taşınmazlarının ekonomiye kazandırılması" kapsamında, Vatan Caddesi üzerinde bulunan eski askeri alanın imar planlarını değiştiren teklifi onayladı.

Bağdat Caddesi eski günlerine geri dönüyor!

Kentsel dönüşümün devam ettiği Bağdat Caddesi'nde fiyat düşüşleri, konut ve ticari alanlara olan talebi arttırdı.

Aliağa Belediyesi'nin eski hizmet binası yıkıldı!

Aliağa Belediyesi’nin İstiklal Caddesi üzerindeki eski merkez hizmet binası için yıkım kararı verildi ve yıkım işlemleri gerçekleştirildi.

Bağdat Caddesi'ne yeni mağazalar açılıyor!

Son zamanlarda kapanan mağazalarla gündeme gelen Bağdat Caddesi eski günlerine geri dönüyor. Açılmaya hazırlanan yeni mağazalar Cadde'yi eski günlerine dönmeye hazırlıyor.

Budak İnşaat Eskişehir'de hizmete açıldı!

Eskişehir'de faaliyet gösterecek Budak İnşaat Yapı Malzemeleri ve Mimarlık Limited Şirketi açıldı. Şirket, Yakup Satar Caddesi üzerinde hizmet vermeye başladı.

Bolu Eski Posta Caddesi'nde dönüşüm yıkımları tamamlanıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkılmasına karar verilen Eski Posta Caddesindeki binaların yıkımı tamamlanıyor.

Eskişehir Şirintepe Spor Merkezi açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi spor merkezilerine bir yenisini daha ekledi. Şirintepe Mahallesi Bursa Caddesi üzerinde bulunan ‘Şirintepe Spor Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

eski harbiye caddesi Haberi

eski harbiye caddesi
İstanbul Milli Emlak Müdürlüğünden:                                                     Muhammen değeri LiraTaksim: Küçük Pangaltı Mahallesi Harbiye Cad-   7389        desi   eski 41-2 yeni 41 evin tamamı     
Yukarıda yazılı mallar 28/5/935 salı günü saat on dörtte kapalı zarf usuliyle ve arttırma suretiyle ve bedeli peşinen ödenmek şartıyla satılacaktır. İsteklilerin yüzde yedi pey akçelerini vakti muayyeninden evvel yatırmaları ve hazırlayacakları mühürlü zarfları arttırmanın açılacağı saatten bir saat evvel satış komisyonu başkanlığına vermeleri.
(1935 yılında bir öğretmen ders yükü ve branşa göre 90 ile 140 lira arasında maaş alırken, kamuda birinci sınıf memur 100 ile 150 arasında maaş...