04 / 05 / 2024

eski hariciye konağı

eski hariciye konağı

15 Şubat 1933 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre belediye Nişantaşı'na park yapmaya karar vermiş. Parkı eski Hariciye konağı bahçesi ile Teşvikiye cami bahçesine yapmak istemişlerse de vazgeçmişler.

Trabzon Tarihi Kundupoğlu Konağı'nın restorasyonu tamamlanıyor!

Trabzon'da sivil mimarinin en eski örneklerinden olan Kundupoğlu Konağı restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Kocaeli Çerçili Köy Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kandıra İlçesi Çerçili Mahallesi’ndeki eski köy okulunu konağa dönüştürdü.

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Yozgat'ta eski hükümet konağı yıkılıyor!

Yozgat Belediyesi tarafından eski hükümet konağı yıkılıyor. Belediye ekipleri, binanın etrafında genişletme çalışmalarına başladı.

Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmayı bekliyor!

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı olan Gürleyik Mahallesi'nde bulunan Tarihi Hacı Halit Ağa Konağı yıkılmaya yüz tuttu. 1997 yılında çökmeye başlayan tarihi konağın yıkık hali görenleri düşündürüyor.

Üniversiteliler Kastamonu'da eski okul ve lojmanı yenilediler!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Kastamonu'nun Cide İlçesi Baş Köyü'nde atıl durumdaki eski köy okulu ve lojmanını yenileyip köy konağı yaptı.

Sakarya Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi gerçekleşti!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek Eski Reji Sokağındaki Tarihi Alicanlar Konağı'nın ihalesi gerçekleşti. İhalenin başkanlığını Destek Hizmetleri Daire Başkanı Recep Ören üstlendi.

Konya Bozkır Şehir Konağı açıldı!

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Bozkır’a kazandırdığı şehir konağı, restore edilen eski hükümet konağı ve Bozkır Belediyesi tarafından yaptırılan belediye ek hizmet binası vatandaşların hizmetine açıldı.

Yenimahalle Hükümet Konağı'nda son viraj!

Yıllarca atıl durumda kalarak madde bağımlılarının meskeni haline gelen ve 2015 yılında Yenimahalle Belediyesi'nin çabaları sonucu yıkılan eski 50'nci Yıl Yetiştirme Yurdu arsasında yapılması planlanan Yenimahalle Hükümet Konağı için geri sayım başladı.

Niğde'de eski devlet hastanesi arsasına hükümet konağı yapılacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de eski devlet hastanesi arsasına yeni hükümet konağı kompleksi yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tekirdağ Muratlı'daki eski Hükümet Konağı'nın belediyeye tahsisi mecliste!

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ İli Muratlı ilçesinde bulunan eski Hükumet Konağı binasının Muratlı Belediyesi'ne hizmet binası olarak tahsis edilmesi talebine ilişkin soru önergesi hazırladı.

Melikgazi Büyükince Konağı restore ediliyor!

Melikgazi İlçe sınırları içerisinde yer alan tarihi yapıların onarılarak hizmete sunulduğunu hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, aslına uygun onarımı devam eden Büyükince Konağının eski kimliği ile bir kültür ve sosyal yaşam merkezi olacağını bildirdi.

Mete Horozoğlu, Antakya’daki 150 yıllık konağı otele çevirdi!

Mete Horozoğlu, oyunculuktan kazandığı tüm parayı harabeye dönmüş eski bir konağa yatırdı.Antakya’daki 150 yıllık bir konağı satın alıp restore ettiren ünlü oyuncu, üç yıl süren çalışmanın ardından konağı 6 odalı butik otele çevirdi.

eski hariciye konağı Haberi

eski hariciye konağı

Çocuk Bahçesi


Nişantaşı'nda bir bahçe yapılacak


Şişli, Nişantaşı cihetlerindeki çoçukların hava alabilmeleri için belediye bir çoçuk bahçesi tesis etmek fikrinde idi. Bir vakitler Teşvikiye Camii'nin avlusu, eski Hariciye Konağı bahçesinden bir yer tefrik edilmesi düşünülmüştü. Fakat birinci muvafık görülmemiş, Hariciye Konağı ile beraber bahçesi de sahibi tarafından satılığa çıkarıldığı için çocuk bahçesi olarak ittihaz edilmesine imkan görülmemiştir.


Belediye Nişantaşı'nda on beşinci mektebin tam tarafında bir yüzü Hacıemin Efendi, diğer yüzü Kuyulubostan Sokağı'na bir arsa bulmuştur. Bu arsa vaktiyle Beyaz Ruslara aitti. Bilahare hükümete geçen bu arsa belediye tarafından çocuk bahçesi olarak ittihaz edilecektir.


Akşam Gazetesi 15 Şubat 1933


Abdullah Kutalmış...