02 / 05 / 2024

eski imar planı

eski imar planı

Yeni Yollar ve Yapılar Kanunu'yla İstanbul sokaklarında yer alan arsalara yapılacak binanın yüksekliği sokakların genişliğine göre belirlenecekmiş. Belediye her sokağın başına tabela koyarak en fazla yapılabilecek bina yüksekliği tabelada yazacakmış.

Yatırımcı için 'imar planı' fırsatı!

İstanbul Arnavutköy, Esenyurt; İzmir Salhane; Ankara Gölbaşı ve Mamak; Aydın Didim; Muğla Bodrum Gökçebel ile Eskişehir Odunpazarı’nda mülkiyeti Hazine’ye ait arsalarda yapılan imar planı değişiklikleri onaylanarak yatırımcılar için cazip hale getirildi.

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Kilyos'ta imar planı değiştirilen arsaya CHP'den dava!

CHP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın eski başbakanlardan Tansu Çiller'in oğlunun yönetiminde olduğu şirkete ait Sarıyer Kilyos'taki 30 dönüm arazi için yaptığı ayrıcalıklı imar planının iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

Ereğli Belediye Meclis’inde kampüs inşaatı imar planı onaylandı!

Zonguldak Ereğli Belediye Meclis Toplantısı’nda Eski Devlet Hastanesi Alanına yapılacak olan kampüs inşaatı için imar planı oylandı ve imar planı oybirliği ile kabul edildi.

Cemal Bulutoğluları’ndan Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planı açıklaması!

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bulutoğluları;“Haziran ayında son yasal değişiklikler yapılıp, tekrardan Birleşik Kurul toplanmalı” dedi.

Aksaray 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Aksaray Mahallesi, 941 ada yanı kadastral boşluk alan (941 ada eski 2 parsel) ve 940 ada, 19 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Büyükyalı projesi için yeni imar planı hazırlandı!

Zeytinburnu sahilinde 16/9 gökdelenlerinin yanında bulunan eski tank fabrikası arazisi üzerine yapılan Büyükyalı projesi için mahkeme kararını etkisizleştirmek amacıyla yeni imar planı hazırlandı.

Bakırköy Kadın Hastalıkları Hastanesi için yeni imar planı!

Bakırköy’deki eski Doğum ve Kadın Hastalıkları Hastanesi için 3'üncü kez yeni imar planı hazırlandı. Plan kapsamında “turizm” fonksiyonu iptal edilerek yerine “ofis” fonksiyonu getirildi.

Gaziosmanpaşa 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Gaziosmanpaşa İlçesi, Eski Edirne Asfaltı Otogar Bağlantı Yolu Arası Yol, Kavşak Ön Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24 Ocak 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı askıda...

Pendik Esenyalı Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Pendik Esenyalı Mahallesi, 8681 ada, Eski: 15,16 parseller ile 5086 ada, 27 parsel arasındaki alana ilişkin imar planı askıya çıktı...

Pendik Esenyalı imar planı askıya çıktı!

Pendik Esenyalı Mahallesi, 8681 ada, Eski: 15,16 parseller ile 5086 ada, 27 parsel arasındaki alana ilişkin imar planı askıya çıktı...

Pendik Kurtköy Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Pendik'e bağlı Kurtköy Mahallesi, 3977 ada, Eski: 2 parsel, (Yeni: 4, 5 ve 6 parseller ile kadastral boşluk alanına) ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı...

Ataşehir Küçükbakkalköy Mahallesi imar planı askıda!

Ataşehir İlçesi, Küçükbakkalköy Mahallesi, 3332 ada, 18 ( Eski: 4, 6 ) parsele ilişkin tadilat imar planı askıda...

eski imar planı Haberi

eski imar planı

Yeni binalar

Sokaklara genişliklerini gösterir birer tabela konacak


Yeni Yollar ve Yapılar Kanunu'na göre yeni inşa edilecek bir binanın irtifaı, sokağın genişliğine göre tayin edilmiştir.


Haber aldığımıza göre belediye her sokağın genişliğini gösterecek birer tabela yaptırarak sokak başlarına astıracaktır. Bu suretle bir sokakta bina yaptıracak olanlar bu binanın kaç metre yükseklikte olabileceğini bileceklerdir.


Akşam Gazetesi  2 Şubat 1934


Abdullah Kutalmış...