17 / 05 / 2024

eski İnci Sineması arazi otel çalışmaları arazi tarihi yapı

eski İnci Sineması arazi otel çalışmaları arazi tarihi yapı

Şişli Halaskargazi’deki 15 dönümlük arazi üzerine yapılan otel inşaatının hafriyatında büyük bir tarihi yapının izlerine rastlandı. Yapı, Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastırı ve Mektebi Vakfı’na ait..

Samsun'da bitmeyen inşaata mağaza açtılar!

Samsun'da eski Konak Sineması'nın yıkıldığı alanda inşaatı devam eden binada yapı kullanma izni ve işyeri ruhsatı olmadan açılan EVKUR mağazası, İlkadım Belediyesi tarafından mühürlendi...

Gloria Jean's Coffees 80'nci şubesini Eskişehir'de açtı!

Günün her saatinde kahve keyfini artırmak isteyen Gloria Jean’s Coffees şube sayısını artırıyor. Yeni yılda Antalya ve Eskişehir’de açtığı yeni mağazalarıyla birlikte şube sayısını 80'e çıkardı...

Eski 2'nci Ordu Komutanlığı binası yıkılacak mı?

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Konya Büyükşehir Belediyesine devredilen Alaaddin Bulvarı üzerinde bulunan Eski 2. Ordu Komutanlığı binasının yıkılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Eskişehir Karapınar'da 6 kat yapılaşma izni!

Eskişehir Karapınar 2'nci Etap İmar Planı Revizyonları, Odunpazarı Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edilip, Koruma Bölge Kurulu'ndan geçti.

FuzulEv, Eskişehir'de şube açtı!

Fuzul Grup bünyesinde faaliyetini sürdüren FuzulEv, büyüme stratejisi kapsamında şube ağını genişletmeye devam ediyor. FuzulEv 50'nci şubesini Eskişehir'de açtı...

İnci Sineması'nın imar değişikliğine mahkemeden iptal kararı!

Henüz davası sonuçlanmadan 2014 yılında otel yapılması için yıkılan İnci Sineması’nın yıkımını isteyen imar planı değişikliği mahkeme tarafından iptal edildi..

Eskişehir Yalçın Kılıçoğlu Plaza tanıtıldı!

Eskişehir Tarihi Kılıçoğlu Sineması yıkıldı. Sinemanın yerine yapılması planlanan plaza için çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Kocaeli Kozluk Mahallesi'ne Sanat Meydanı yapılacak!

Kocaeli'nde otopark sıkıntısının en fazla yaşandığı bölge olan Kozluk Mahallesi, yıkılan eski Orduevi sineması alanından sonra ikinci bir geçici otopark kazanıyor.

Ünye'ye sosyal yaşam alanı müjdesi!

Ünye Belediyesi tarafından eski Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının olduğu alana yapılacak olan Sosyal Yaşam Alanı projesinin ihalesi gerçekleştirildi. Projenin 23 ayda bitirilmesi planlanıyor...

Şişli'deki Tarihi İnci Sineması'nın yıkımı için soruşturma açıldı!

İstanbul Koruma Kurulu, Şişli'deki İnci Sineması'nın yıkılarak yerine AVM ve otel yapılmasına ilişkin projeyi 2014'te imara aykırı buldu. İBB Meclis üyeleri, Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eskişehirspor Stadı'nda sona doğru!

TOKİ tarafından inşasına devam edilen 33 bin seyirci kapasiteli stadyumun çatı kaplamaları yapılıyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aksoy: "Bu statta, 50'nci yılını kutlayan 'Anadolu efsanesi' Eskişehirspor maçlarını oynayacak" dedi.

İnci Sineması'nın yerine yapılan projeye suç duyurusu!

İnci Sineması'nı yıkan otel ve AVM projesine istanbul Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis üyeleri Hüseyin Sağ ve Hakkı Sağlam suç duyurusunda bulundu.

Yeni Melek Sineması tekrar açılıyor!

Beyoğlu’nda eski sinemaların kapandığı, Emek Sineması tartışmasının sürdüğü bir dönemde, iyi haber Yeni Melek’ten geldi. 20 yıldır kapalı olan sinema yıkılıp yerine yeni bir kültür merkezi yapılacak.

eski İnci Sineması arazi otel çalışmaları arazi tarihi yapı Haberi

eski İnci Sineması arazi otel çalışmaları arazi tarihi yapı

Şişli Halaskargazi’deki 15 dönümlük arazi üzerine yapılan otel inşaatının hafriyatında büyük bir tarihi yapının izlerine rastlandı. Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastırı ve Mektebi Vakfı’na ait eski İnci Sineması'nın bulunduğu arazinin hafriyatında çıkan tarihi yapı iş makinaları ile yok edilmeye çalışılırken son anda duyarlı bir vatandaşın ihbarı ile kurtarıldı. İstanbul arkeoloji Müzesi arkeologları ihbar üzerine alana gittiklerinde Bizans dönemi sarnıç olduğunu tahmin ettikleri yapının yok edilmek üzere olduğunu tespit ettiler. İnşaat durdurularak Koruma Kurulu’na suç duyurusunda bulunuldu.


Radikal'den Ömer Erbil'in haberine göre, İstanbul’da Pangaltı Ermeni Katolik Mıhitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı’na ait olan arazi üzerinde bulunan ve 1946 yılında inşa edilen İnci Pasajı geçtiğimiz Mayıs ayında yıkılmıştı. Vakfa ait yaklaşık 15 dönümlük arazide kültür varlığı olarak onaylanan okul ve kilise dışındaki dükkânlar...