02 / 05 / 2024

Kocaeli Kozluk Mahallesi'ne Sanat Meydanı yapılacak!

Kocaeli Kozluk Mahallesi'ne Sanat Meydanı yapılacak!

Kocaeli'nde otopark sıkıntısının en fazla yaşandığı bölge olan Kozluk Mahallesi, yıkılan eski Orduevi sineması alanından sonra ikinci bir geçici otopark kazanıyor.





İzmit Belediyesi’nin Kültür Tepesi Projesi’nin önemli bir ayağı olan Av Köşkü’nün arka kısmında kalan eski adliye binası enkazı tamamen kaldırıldı. Şimdilik otopark olarak kullanılan alanda Sanat Meydanı yapılacak. Meydan için ihale süreci de başladı. İzmit Belediyesi’nin Kültür Tepesi Projesi kapsamında yıkılan eski adliye binasının bulunduğu alana Sanat Meydanı yapılacak. Sanatsal etkinliklerin yapılmasının planlandığı Sanat Meydanı’na mini bir açık hava anfisi de yapılacak. En iyi malzemelerin kullanılacağının öğrenildiği meydanda dokuya zarar vermeyecek granitler ve aydınlatmalar kullanılacak. Bu alanda resim çizen, müzik yapan, karikatür çizen sanatçılar yer alacak. Zaman zaman bazı sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleşecek. Proje Anıtlar Kurulu tarafından da onaylandı.  


DUVAR PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK


Projenin önündeki en büyük engel ise alanda yer alan yıkıntı duvar. Duvarın tarihi olduğu düşünüldüğü için yıkılmasına izin verilmiyor. Yıkıntı duvar alandaki görselliği bozduğu gibi İmaret Camii’ni de kapatıyor. Sanat Meydanı Projesi için ihale süreci başladı. İhale sürecinin 2 ay içinde tamamlanması bekleniyor.




Özgür Kocaeli






Geri Dön