19 / 05 / 2024

İzmit Sanat Meydanı

İzmit Sanat Meydanı

Kocaeli'nde otopark sıkıntısının en fazla yaşandığı bölge olan Kozluk Mahallesi, yıkılan eski Orduevi sineması alanından sonra ikinci bir geçici otopark kazanıyor.

İBB’den Taksim'e yeni sanat merkezi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’a yeni bir sanat merkezi daha kazandırdı. Taksim Sanat, Taksim Meydanı Metro girişinde “Resmemaneti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Resim Koleksiyonu” sergisi ile kapılarını açtı.

İzmit Kent Meydanı inşaatı hızla ilerliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Kent Meydanı'nın inşaatına hız kesmeden devam ediyor.

Sultanbeyli'ye iki yeni meydan!

Sultanbeyli Belediyesi ilçeye yeni sanat yapıları ve meydan kazandırmaya devam ediyor. Mecidiye, Hasanpaşa ve Adil Mahallelerine yapılan sanatsal yapılar şimdi ise Battalgazi ve Mehmet Akif Mahallesine inşa ediliyor.

İzmir Akçakoca Meydanı'nda son durum!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’in tarihinin yaşatıldığı ve tarih turizmi açısından şehre büyük değer katacak Akçakoca Meydanı’nda incelemelerde bulundu.

Kocaeli Kozluk Mahallesi'ne Sanat Meydanı yapılacak!

Kocaeli'nde otopark sıkıntısının en fazla yaşandığı bölge olan Kozluk Mahallesi, yıkılan eski Orduevi sineması alanından sonra ikinci bir geçici otopark kazanıyor.

Sultanbeyli Adil Mahallesi’ne yeni meydan yapıldı!

Sultanbeyli Belediyesi mahallelere sanat eserleri ve meydan kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Adil Mahallesi’ne saat kulesi ve meydan yapıldı.

İzmir Konak Meydanı'ndaki yaya üst geçitinin gövde montajı tamamlandı!

İzmir Konak Meydanı'ndaki yaya üst geçitinin 50 metre uzunluğundaki gövdesinin montajı yapıldı. Montaj için malzemeler İzmit'ten geldi.

İzmit Akçakoca'da meydan çalışmaları başlıyor!

İzmit Belediyesi tarafından Akçakoca Mahallesi'ndeki meydan düzenleme çalışmaları başladı. Yaklaşık 1 milyon 747 bin TL'ye mal olacak olan meydan projesi ihalesini kazanan firmaya yer teslimi yapıldı.

İzmit Akçakoca Mahallesi'nde meydan çalışmaları başladı!

İzmit Belediyesi tarafından Akçakoca Mahallesi’ndeki meydan düzenleme çalışmaları başladı. Yaklaşık 1 milyon 747 bin TL’ye mal olacak olan meydan projesi ihalesini kazanan firmaya yer teslimi yapıldı.

Akçakoca 'ya yeni meydan yapılıyor!

İzmit’te tarihi yapıların en çok olduğu mahallerden biri olan Akçakoca için İzmit Belediyesi tarafından bir süre önce meydan projesi hazırlanmış ve Anıtlar Kurulu’na onaylanarak ihale edilmişti.

Çankaya'da Fikret Otyam adına Sanat Meydanı ve park yapılacak!

Anadolu'yu renklerle hafızalara kazıyan ressam gazeteci - yazar Fikret Otyam, Çankaya'da yaşayacak. Çankaya Belediyesi, sanatla yaşayan Fikret Otyam'ı, adına yapacağı Sanat Meydanı ve parkla ölümsüzleştirecek.

Kocaeli Akçakoca Kent Meydanı için üç firma teklif verdi!

İzmit Belediyesi tarafından, Akçakoca Mahallesi'nde yapılacak olan meydan düzenleme çalışması ile ilgili olarak gerçekleştirilen ihaleye üç firma teklif verdi.

Kocaeli Akçakoca Kent Meydanı projesinin ihalesi yapıldı!

İzmit’in tarihi en eski mahallelerinden Akçakoca Mahallesi için İzmit Belediyesi’nce hazırlanan ve Koruma Kurulu Müdürlüğü’nce onaylanan meydan projesinin ihalesi yapıldı.

İzmit Sanat Meydanı Haberi

İzmit Sanat Meydanı



İzmit Belediyesi’nin Kültür Tepesi Projesi’nin önemli bir ayağı olan Av Köşkü’nün arka kısmında kalan eski adliye binası enkazı tamamen kaldırıldı. Şimdilik otopark olarak kullanılan alanda Sanat Meydanı yapılacak. Meydan için ihale süreci de başladı. İzmit Belediyesi’nin Kültür Tepesi Projesi kapsamında yıkılan eski adliye binasının bulunduğu alana Sanat Meydanı yapılacak. Sanatsal etkinliklerin yapılmasının planlandığı Sanat Meydanı’na mini bir açık hava anfisi de yapılacak. En iyi malzemelerin kullanılacağının öğrenildiği meydanda dokuya zarar vermeyecek granitler ve aydınlatmalar kullanılacak. Bu alanda resim çizen, müzik yapan, karikatür çizen sanatçılar yer alacak. Zaman zaman bazı sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleşecek. Proje Anıtlar Kurulu tarafından da onaylandı.  


DUVAR PROBLEMİ ÇÖZÜLECEK


Projenin önündeki en büyük engel ise alanda yer alan yıkıntı duvar. Duvarın tarihi olduğu düşünüldüğü için yıkılmasına...