03 / 05 / 2024

İzmir Akçakoca Meydanı'nda son durum!

İzmir Akçakoca Meydanı'nda son durum!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’in tarihinin yaşatıldığı ve tarih turizmi açısından şehre büyük değer katacak Akçakoca Meydanı’nda incelemelerde bulundu.




İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, İzmit’in tarihinin yaşatıldığı ve tarih turizmi açısından şehre büyük değer katacak Akçakoca Meydanı’nda incelemelerde bulundu.


Projenin ilk aşamasından itibaren sık sık mahalleye gidip, çalışmaları yakından takip eden Başkan Doğan, Akçakoca’daki meydan düzenlemelerinin yakında tamamlanacağını söyledi.


Tarihimizi Ortaya Çıkaracağız


Adeta bir açık hava müzesi özelliği taşıyan Akçakoca Meydan Projesi’yle ilgili açıklama yapan Doğan “Akçakoca, şehrimizin tarihi en eski mahallelerinden biridir. Yaptığımız çalışmalarla mahallemizin tarihini ortaya çıkarıp, özellikle gençlerimize tarihimizi öğreteceğiz. Ünlü sanatçı Cahide Erel’in tasarladığı çalışmalarla meydanda bulunan beton duvarlar, İzmit’in tarihinden gelen kültürel yapısına uygun sanat panoları ile bezeniyor. İzmit’te ilk defa biz, mahalleye de adını veren Akçakoca Bey’in heykelini yerleştirdik.  Ayrıca duvarlara Osmanlı Devletinin kuruluş döneminin önemli isimleri olan Şeyh Edebali, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Orhan Gazi, Haymana Hatun gibi devlete, topluma ve dine önderlik yapmış önemli şahsiyetlerin rölyef, baskı ve öğütlerini yaptırdık.


Tarihlerini Bilsinler, Ders Alsınlar


Bu projede amacımız, toplumsal bilinçlenmeyi, geçmişi bir görsel tarih olarak gelecek nesillere aktarmaktır. Yavrularımız, geleceklerini inşa ederken geçmişlerini bilsinler ve onlardan ders alsınlar istiyoruz. Akçakoca Meydanımız ve Kapanca Sokak’taki çalışmaların tamamlanmasıyla mahallemiz turistlerin görmeden girmek istemeyeceği bir olacak” dedi.


Eğitime Desteği Görev Kabul Ediyoruz


Meydan çalışmalarını inceledikten mahallede bulunan Akçakoca İlkokulu'nu da ziyaret eden Başkan Doğan’ı, Okul Müdürü Halit Keser, öğretmenler ve öğrenciler karşıladı. Öğretmen ve öğrencilerin istek ve şikâyetlerini dinleyen Doğan, “eğitime katkı sağlamak asli görevlerimiz arasında değil. Ama biz, eğitime destek olmayı kendimize görev kabul ediyoruz. Eğitime yapılan her kuruş harcamayı ülkemizin geleceğine yapılan yatırım olarak görüyoruz. İzmit Belediyesi olarak okullarımıza çok amaçlı salonlar, öğretmenler odaları, kütüphaneler spor sahaları yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştur.



İzmit Belediyesi



Geri Dön