27 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?



 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'de depremzedelerle, TOKİ şantiye işçileriyle ve AFAD çalışanlarıyla Bayraklı'da sokak iftarında bir araya geldi. 

Soylu ve Kurum, programdan önce, 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine yapılan konut alanında kurulan iftar sofralarını tek tek dolaştı ve vatandaşlarla konuştu.

Murat Kurum, burada gerçekleştirdiği açıklamada, İzmir depreminde yaşamını yitiren 117 vatandaşı bir defa daha rahmetle andığını dile getirdi. 

İzmir de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

İzmirlilerle dertleştiklerine, hasret giderdiklerine dikkat çeken Kurum, "Deprem sırasında burada hep beraberdik. Sizlerle beraber kardeşlerimizin yaralarını sardık. İşte bu nedenden yaklaşık 4 ay sonra yeniden, istiklalimizin tapusu, istikbalimizin teminatı bu aziz kentte bulunmaktan; çok büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Buradan 5 milyon İzmirliye sonsuz sevgilerimi, muhabbetlerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.


Geri Dön