19 / 05 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?



- Kentsel dönüşüm projeleri

Bakan Kurum, İzmir'in deprem riskini bertaraf etmek için kent merkezindeki şehir tarihinin en büyük dönüşüm projelerinden birine imza attıklarına ve 5 bin 400 konutluk bağımsız bölümü olan projenin yılın sonuna kadar teslim edileceğine vurgu yaptı.

Deprem dönüşümüyle ilgili konutların da inşasına devam ettiklerini dile getiren Kurum, "Bu çerçevede, Seferihisar'da bulunduğumuz alanda yaklaşık 1050 bağımsız bölümden oluşan, zemin artı 3 katı geçmeyen, yerel mimariye uygun, Bodrum kayrak taşıyla kaplanmış, bölgenin renklerini, dokusunu yansıtan projemize ilişkin de 22 bin başvuru aldık. Kuralarını çektik ve yakın zamanda vatandaşlarımızla sözleşmemizi imzalayacağız. Bu yıl sonunda da buradaki konutlarımızı teslim ediyor olacağız" şeklinde konuştu.

İzmir de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde TOKİ Başkanlığı aracılığıyla İzmir'de projelerin hayata geçirildiğine vurgu yaparak, "Toplamda tamamladığımız İzmir'deki konut sayısı 13 bin 500 ki bunun maddi değeri baktığınızda yaklaşık 9 milyar liralık yatırımı İzmir'imize yaptık ve bu noktada vatandaşlarımıza teslim ettik" açıklamasında bulundu.  

"Şu an devam eden konutlarımıza baktığımızda yaklaşık 10 bin 200 bağımsız bölümden oluşan konutlarımız da devam ediyor" diyen Kurum, İzmir'e Biz  deprem riskini bertaraf etmek için her yerinde dönüşüm anlayışıyla proje gerçekleştirme sözü verdiklerinin altını çizdi.

Dönüşümle ilgili olarak belediyelerin de elini taşın altına koymasının gerekli olduğunu aktaran Kurum, "Bu süreci hep birlikte yönetmemiz gerekiyor. Burada belediyelere de çağrım, bu noktada yapılması gereken her türlü dönüşüm projesinde işin içine girmeleridir" dedi ve Bakanlık olarak her türlü destekte bulunduklarını ve bulunacaklarını ifade etti.  

Konutta dolar bazlı yükseliş yüzde 43 oldu! Metrekare fiyatı 624 dolara çıktı!

İzmir, gayrimenkulde parlayan yıldız oldu! Ev fiyatları daha da artacak! 

İstanbul,  Ankara  ve İzmir'de sıfır konut fiyatları ne kadar?


Geri Dön