22 / 07 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?




- VERDİĞİMİZ SÖZLERİ UNUTMADIK

Hüznü ve acıyı da paylaşarak azalttıklarına vurgu yapan Murat Kurum, "İşte burası Bayraklı. Bundan tam 2 yıl önce bu sokaklarda, toz duman içinde bir oraya bir buraya koşturuyorduk. O günleri unutmadık. O gün verdiğimiz sözleri hiç unutmadık" diye konuştu ve yaşamları yeniden başlatmak amacıyla vatandaşlara söz verdiklerine dikkat çekti. Kurum, TOKİ ile İzmir tarihindeki en büyük deprem dönüşüm çalışmasına start verdiklerine dikkat çekti.

Hiç zaman kaybetmeksizin 5 bin 400 bağımsız birimin planlamasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Kurum, "Yapımına süratle başladık. Bir taraftan vatandaşlarımız taşıdık, bir taraftan onlara sağlam, güvenli yine barınma imkanlarını sunduk. 1 sene bile bitmeden, 26 Kasım 2021 tarihinde yaptığımız toplam 741 bağımsız bölümü de sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle depremzede kardeşlerimize teslim ettik." açıklamasında bulundu.

Konutların inşasında çalışanlarla iftar sofrasında buluştuklarını belirten Kurum, onların çabalarıyla bütün projeleri etap etap tamamladıklarının altını çizdi. 

İzmir de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

- Rezerv konutları mayıs sonu teslim ediliyor

Hemen hemen her gün yeni konut teslimlerini gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Kurum, "Bayraklı'da yerinde dönüşüm kapsamında 1404 konut, 289 iş yerini yapıyoruz. Bunlardan 723 konut ve 164 iş yerini bitirdik. Vatandaşlarımıza teslim ettik" dedi ve bir müjde paylaşmak istediğini belirtti. 

Gelecek ay itibarıyla 681 konutu daha hak sahiplerine teslim etmeye başlayacaklarını aktaran Kurum, "Bayraklı merkezinde dönüşüm alanında evine girmemiş depremzede kardeşimiz kalmayacak. Yine burada, rezerv konut kapsamında 3 bin 657 konut, 52 iş yeri yapıyoruz. Rezerv konutlarımızın da teslimine mayıs sonu itibarıyla başlayacağız" şeklinde konuştu. 

"İnşallah etaplar halinde yıl sonuna kadar tüm konutlarımızı İzmirli kardeşlerimize teslim etmenin, mutluluğunu yine sizlerle, hep birlikte yaşayacağız" diyen Murat Kurum, konutların inşasında görev yapan personele, AFAD, UMKE, Türk Kızılay, emniyet güçlerine teşekkürlerini iletti. 


Geri Dön