28 / 04 / 2024

İzmit Kent Meydanı inşaatı hızla ilerliyor!

İzmit Kent Meydanı inşaatı hızla ilerliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Kent Meydanı'nın inşaatına hız kesmeden devam ediyor.




Eski valilik binasının yer aldığı alandaki kent meydanı ve yeraltı otoparkı çalışmaları hızla sürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen projenin temel çalışmaları yapılıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, yapıda kolon ve yan duvar imalatları gerçekleştiriliyor. A blokta düşük kot demir donatı imalatı yapılırken E blok ankraj ve hafriyat çalışmaları sürüyor.


CAZİP BİR YER OLACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kentte ferah bir alan oluşturmak ve aynı zamanda bölgenin otopark sorununu çözmek amacıyla projeyi hayata geçiriyor. Şehrin nefes almasını sağlayacak olan yatırım, üstü meydan altı otopark olarak uygulanıyor. Meydanda kullanılacak kaplamalarda granit ve bazalt gibi doğal taşlar modern bir görüntü sunuyor. 

YARI OTOMATİK OTOPARK

 

Yeraltı otoparkı Kocaeli’de ilk kez uygulanacak sistemle hizmete girecek. Yarı otomatik otopark mekanizması olacak kapalı otoparkta vatandaşlar, arabasını belirlenen noktalara bıraktıktan sonra araçlar boş olan yere otomatik olarak çekilmiş olacak. Böylece vatandaşlar zahmetsizce araçlarını park edebilme imkanı da bulacak. Katlı otoparkın hemen önünde bulunan tramvay durağı araçlarını park eden vatandaşların kentin diğer noktalarına ulaşımlarını da sağlayacak.

357 ARAÇ KAPASİTELİ

Eski valilik alanında hayata geçirilen otopark, park yerinden de tasarruf sağlayacak. Yarı otomatik sistemle çalışan otopark 357 araç kapasiteli olacak. 6 bin 600 metrekare alana sahip otoparkta engelli ve elektrikli otomobiller için de yer ayrılmış olacak. 
 


Geri Dön