18 / 05 / 2024

eski İstanbul surları ne zaman yıkıldı

eski İstanbul surları ne zaman yıkıldı

8 Mayıs 1932 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre harap olan, tamir edilemeyecek hisarları yıkarak çıkan taşlardan rıhtım yapmayı düşünmüşler. Yıkılması işleminin önüne Atikayı Muhafaza Cemiyeti engel olmuş.

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da AbdulMunem Abra Alqun ve Ragab Alfayturı ortaklığında kuruldu.

Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlanıyor!

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Kadir Topbaş son yolculuğa uğurlandı. Topbaş için İBB'nin Saraçhane Yerleşkesi önünde cenaze töreni düzenlendi

Kadir Topbaş hayatını kaybetti!

Türk mimar, iş adamı, siyasetçi ve Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Saray Muhallebicisi'nin Fatih şubesi yüksek kiraya yenik düştü!

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ait Saray Muhallebicisi'nin Fatih'te bulunan 16 yıllık şubesi, mal sahibinin yüksek kira zammı nedeniyle kepenk indirdi.

Altunizade'deki meşhur Mabeyin kapandı!

Gaziantep mutfağını temsil eden birçok restoran var. Ancak bir tanesi var ki hepsinden eski. İstanbul Altunizade'deki Mabeyin Restaurant'tan bahsediyoruz. Mabeyin kısa süre önce sessiz sedasız kapandı. Mekanın mülkiyeti kendilerine ait olduğu için henüz boşaltılmamış...

Eski bakanlardan Ali Topuz son yolculuğuna uğurlanıyor!

Eski İmar ve İskan Bakanlarından, eski CHP milletvekili ve eski İstanbul İl Başkanı Ali Topuz'u son yolculuğuna uğurlamak üzere tören düzenledi.

Tarihi İstanbul surları depremde ikiye yarıldı!

İstanbul'da öğle saatlerinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden etkilenen yapıların arasında İstanbul Surları da bulunuyor

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

Zimmetine para geçiren Eskişehir 6. İcra Müdürü'ne operasyon!

Zimmetine para geçirdiği iddia edilen Eskişehir 6. İcra Müdürü ve 2 kardeşi için İstanbul ve Eskişehir polisi operasyon düzenledi.

Eski yapıların bulunduğu mahalleler acilen dönüşmeli!

Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu yaptığı açıklamada İstanbul’un en büyük sorununun olası deprem ve sonrası olduğunu belirterek, "Eski yapıların bulunduğu mahalleler acilen dönüşmeli" dedi.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Ömer Faruk Kavurmacı: Günah keçisiymişim gibi hissediyorum!

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın FETÖ'den tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı, "Kadir Topbaş'ın FETÖ'cü damadı en önde alkışlıyordu" şeklinde algı haberlerinin yapıldığını söyleyen Kavurmacı, "Günah keçisiymişim gibi hissediyorum" dedi.

eski İstanbul surları ne zaman yıkıldı Haberi

eski İstanbul surları ne zaman yıkıldı

Eski hisarlar

Bir kısmının yıktırılması düşünülüyor

İstanbul'un etrafındaki hisarların büyük bir kısmı çok haraptır ve artık tamir edilemeyecek bir hale gelmiştir. Bir zamanlar bunlardan büyük kıymeti haiz olmayanları yıktırmak, çıkacak taşlarla rıhtım yaptırmak düşünülmüştü. Fakat Asarı Atikayı Muhafaza Cemiyeti derhal ortaya atılmış, buna mani olmuştu.


Halbuki bakımsızlık yüzünden surlar gittikçe harap oluyor ve tehlikeli bir hal alıyor. Hatta Yedikule'deki surlar bile yıkılacak vaziyettedir.


Bu hal karşısında pek mühim ve tarihi kıymeti olanların muhafaza edilmesi ve diğerlerinin yıktırılması düşünülüyor. Ancak bu hususta İstanbul planını yapacak olan mütehassısın fikri alınacaktır.


Akşam Gazetesi 8 Mayıs 1932 


Abdullah Kutalmış...