21 / 05 / 2024

eski istanbulun giriş yerleri

eski istanbulun giriş yerleri

1959 yılında İstanbul'un eski giriş kapısı Topkapı Kapısı, Londra asfaltının ve yeni İstanbul girişinin açılmasıyla kullanılmaz olmuş. Topkapı Kapısı, gözden uzak olunca gönülden de ırak olmuş.

Girişimcilere müjde! Bunu yetiştirirseniz devlet desteği alırsınız

Mantar yetiştiriciliğinin büyümesi için ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin yapacağı mantar yetiştiriciliği için, Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü hibe verileceğini duyurdu.

Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi'ne sattı!

Eski Galatasaray Başkanı Adnan Polat'ın şirketi Polat Holding, enerji şirketinin yarısını Maxis Girişim Sermayesi tarafından işletilen Temiz Enerji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'na sattı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Eskişehir OSB'de 30 yeni yatırımcı için yer tahsis edildi!

EOSB Başkanı Küpeli, Eskişehir OSB'de bu yıl yer tahsis edilen 30 girişimcinin, yatırımlarının hayata geçirilmesiyle 1500 kişi için istihdam yaratacağını kaydetti.

Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı başladı!

Girişin ücretsiz olduğu Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı kapılarını açtı. Fuar 16 Kasım'a kadar devam edecek...

15 Temmuz'dan 1 yıl sonra inşaatta talep eski seviyesine döndü!

Türkiye İMSAD, yapı sektörü ve ekonomi çevreleri tarafından dikkatle izlenen aylık sektör raporunu açıkladı. ‘Temmuz 2017 Sektör Raporu’nda, 15 Temmuz darbe girişiminden bir yıl sonra, inşaat sektöründe talebin yeniden eski seviyesine döndüğü vurgulandı.

İsmail Kahraman yıkılan eski halkla ilişkiler binalarını inceledi!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz'daki Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Meclis'in bombalanan bölümlerindeki tadilat çalışmaları ile yıkımı devam eden eski halkla ilişkiler binalarında incelemelerde bulundu.

İzmir Basmane'deki eski Türk evi 4 milyon TL'den satışa çıkarıldı!

İZMİR'in Basmane semtinde 19. Yüzyıl'ın sonlarında yapılan eski bir Türk evi, sahibi tarafından 4 milyon TL'ye şatışa çıkarıldı. 3 katlı ev 1200 metrekare arsa üzerinde kurulu. Evin bahçe kapısı girişinde bir de otopark bulunuyor.

Girişimciler Eski Antakya Evleri'ni restore etti!

Çok sayıda cesur girişimci, yıkılmaya yüz tutmuş eski Antakya Evlerini özverili çalışmalar sonucunda tekrar ayağa kaldırdı, bu değerlerimizi cafe, restoran, eğlence mekanı olarak değerlendirerek canlandırdı, coşkusuna coşku kattı.

Ürgüp'teki eski okul binası semt konağı oluyor!

Nevşehir'in Ürgüp ilçesi Aksalur Mahallesinde bulunan eski okul binası, Belediye Başkanı Fahri Yıldız'ın girişimleri sonucunda Nevşehir İl Özel İdaresi tarafından Ürgüp Belediyesine devredildi.

ODTÜ girişindeki araziye ne yapılacak?

Eskişehir yolu üzerindeki Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) girişindeki köşe arazide yapılan periyodik çalışmalar merak konusu oldu. ODTÜ, ağaçlık alandaki birçok ağacı kendisi keserek boş bir alan oluşturdu.

Kocaeli Eski Valilik Binası alanı otopark oldu!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski valilik binası alanının zemini düzeltip otopark olarak hizmete sundu. Girişleri asfaltlanan alan parka uygun hale getirildi. Alana 286 araç park edebiliyor.

Eskişehir Seyitgazi’de bisiklet yolu yapılıyor!

Eskişehir Seyitgazi Belediyesi yürüyüş ve bisiklet yolları için çalışmalara başladı. Seyitgazi ilçe giriş kaldırım ve tretuvar çevre düzenleme işi projesi ihalesi gerçekleşerek yer teslimi yapıldı.

eski istanbulun giriş yerleri Haberi

eski istanbulun giriş yerleri



ESKİ TOPKAPI GİRİŞİ: Gözden uzak olan gönülden de ırak olur, denir. Yeni Londra asfaltı ve yeni İstanbul girişi açıldıktan sonra eski Topkapı Kapısı unutuldu gitti. İşte her gün binlerce İstanbullu'nun gelip geçtiği eski Topkapı. Çamur, çamur, çamur... İstanbul Belediyesi'nin kulakları çınlasın. Diğer taraftan üç günden beri devam eden kar, dün de aralıklı devam etmiştir. Sühunet gece, sıfırın altında dört dereceye kadar düşmüştür. Denizlerdeki fırtına da devam etmektedir. Ege Vapuru sığındığı Doro koyundan dün de çıkamamıştır. Tarhan Vapuru ise Cide seferine bir gün rötarla devam etmektedir.


Akşam Gazetesi 15 Şubat 1959



Abdullah Kutalmış...