07 / 07 / 2024

eski konut kdv oranları 2013

eski konut kdv oranları 2013

Maliye Bakanlığı'nın konut KDV oranları 2013'e göre yaptığı uygulama Ocak ayında başlamıştı. Bakanlığın yaptığı düzenleme ile KDV oranları artık metrekareye göre değil, konut fiyatına göre uygulanıyor...

O ilde 3 adet 2+1 konut KDV'den muaf olarak satılıyor! Ev alacaklar bu tarihi kaçırmayın!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Bursa ili, Yıldırım ilçesi, Mevlana mahallesinde yer alan 3 adet 2+1 konutu KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Bursa Yıldırım'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Yeni ev alacaklar aman dikkat! Yüzde 75 daha az kredi kullanmamak için bunları yapabilirsiniz! Son dakika! 

Tüketiciler, ikinci konutlarını alırken, eskiye göre yüzde 75 daha az kredi alabilecek. Peki eski konut kredisi değerlerinden nasıl faydalanılabilir? 

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konut KDV oranı 2022 nedir?

Konut satın alacak vatandaşlar konut KDV oranını merak ediyor. Peki, konut KDV oranı 2022 nedir? Konut KDV oranı inecek mi?

Eskişehir'de konut fiyatları artacak mı?

Eskişehir Emlakçılar Odası Başkanı Gazi Çelik,  inşaat sektörünün hareketlenebilmesi için bankaların konut faiz oranlarının yüzde 1’ e düşürülmesini talep etti.

TOKİ Eskişehir Sarıcakaya 77 konut ihalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Eskişehir Sarıcakaya 77 konut ihalesini bugün gerçekleştirecek.

TOKİ Eskişehir 77 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Eskişehir 77 konut ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Konut ve iş yeri satışlarında KDV oranına Danıştay ayarı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde konut ve iş yerlerinin satışı halinde KDV oranlarının nasıl belirleneceğini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Danıştay konut mu iş yeri mi tartışmasına son noktayı koydu' başlıklı yazısı...

TOKİ Eskişehir 77 konut ihalesi 19 Ekim'de!

Dar ve orta gelirli aileleri konut sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Eskişehir'de 77 konut inşa edecek.

TOKİ Eskişehir Çifteler 205 konut ihalesi yarın!

Türkiye'nin 81 ilinde yatırımlarını hızla sürdüren TOKİ, Eskişehir Çifteler'de 205 yeni konut inşa edecek. 

TOKİ Eskişehir 126 konut ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Eskişehir İnönü İsmetpaşa Mahallesi projesinin ihalesi yarın yapılacak.

Konut sektöründe tek oranlı KDV uygulaması önerisi!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konut sektöründe tek oranlı KDV uygulamasına geçilmesinin yararlı olacağına dikkat çekti. Baran, konuya ilişkin önerilerini sıraladı.

TOKİ Eskişehir'de 126 yeni konut inşa edecek!

2023 yılına kadar 1 milyon 200 bin yeni konut inşa etmeyi hedefleyen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Eskişehir İnönü ilçesinde 126 yeni konut ve 2 dükkanlı ticaret merkezi inşa edecek.

eski konut kdv oranları 2013 Haberi

eski konut kdv oranları 2013


Konut KDV oranları 2013!


Maliye Bakanlığı'nın konut KDV oranları 2013'e göre yaptığı uygulama Ocak ayında başlamıştı. Bakanlığın yaptığı düzenleme ile KDV oranları artık metrekare göre değil, konut fiyatına göre uygulanıyor. Bu karar ile birlikte yeni konutlarda 150 metrekarenin altındaki dairelere uygulanan yüzde 1'lik KDV oranı da tarihe karışmış oldu.


Önceki sistemde 150 metrekare altı konutların tesliminde yüzde 1, 150 metrekare ve üzeri konutlardan ise yüzde 18 KDV alınırken, konut KDV oranları 2013 uygulaması ile birlikte, büyükşehirlerde metrekare fiyatı 500 ile 1000 lira arasında olan konutlardan yüzde 8, metrekaresi 1000 lira ve üzeri konutlardan yüzde 18 KDV alınıyor. Yeni düzenlemede konutların değeri ise, arsa birim fiyatı, binanın emlak vergi değeri ve piyasadan toplanan satış değerleri üzerinden hesaplanıyor. Bakanlığın bu uygulaması 2013 yılında...