03 / 05 / 2024

eski kuşdili

eski kuşdili

20 Şubat 1930 tarihli Vakit Gazetesi'nde, Üsküdar Mal Müdürlüğü tarafından verilen ilanda Kadıköy Kuşdili çayırı karşısında yer alan satılık arsanın tahmin değeri 200 liraymış.(1930 yılında bir memur maaşı 35-40 liradır)

Kuşköy'ün mimari projesine Uluslararası İdealkent Ödülü!

Doğu Karadeniz'de halk arasında "kuş dili" olarak ifade edilen ıslık dilinin çıkış noktası Kuşköy'ün mimari projesi Avrupa'dan ödül aldı.

Haluk Ulusoy’un Kuşadası'ndaki oteli satıldı!

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy’un Kuşadası’ndaki oteli bugün icradan satıldı. Fantasia Hotel Deluxe 75 milyon liraya Garanti Bankası'nın oldu. 

Haluk Ulusoy’un Kuşadası'ndaki oteli icradan satıldı!

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy’un sahip olduğu Kuşadası’ndaki 5 yıldızlı Fantasia Hotel De Luxe icradan satıldı.

Haluk Ulusoy’un Kuşadası'ndaki oteli icradan satılıyor!

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Haluk Ulusoy’a ait Kuşadası’ndaki 5 yıldızlı Fantasia De Luxe Otel icradan satışa çıktı. 11 Eylül'de satılacak otel için 102 milyon lira isteniyor. 

Fikret Kuşkan'a eski eşten mal varlığı davası!

Eski eşten Fikret Kuşkan'a bir dava dahaEski eşi Fikret Kuşkan’a nafakasının artırılması ve çocuğuyla görüşme günlerinin sınırlandırılması talebiyle iki ayrı dava açan Bahar Kerimoğlu, yine mahkeme yolunda. Kerimoğlu, Kuşkan’ın tüm mal varlığına tedbir konulmasını istiyor.

Girişimciler Eski Antakya Evleri'ni restore etti!

Çok sayıda cesur girişimci, yıkılmaya yüz tutmuş eski Antakya Evlerini özverili çalışmalar sonucunda tekrar ayağa kaldırdı, bu değerlerimizi cafe, restoran, eğlence mekanı olarak değerlendirerek canlandırdı, coşkusuna coşku kattı.

Lapya İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lapya İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Tuğba Alioğlu tarafından 25 bin TL sermaye ile 7 Mart' ta Beylikdüzü, Adnan Kahveci Mahallesi, Kuşdili Caddesi' nde kuruldu.

Bışar Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bışar Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Bişar Yüce tarafından 50 bin TL sermaye ile 9 Şubat'ta Kadıköy, Osmanağa Mahallesi, Kuşdili Caddesi' nde kuruldu.

Kadıköy Kuşdili Çayırı'na yapılması planlanan AVM'ye ret!

Kadıköy’deki Kuşdili Çayırı’na yapılması planlanan AVM ve otopark planına iptal kararı çıktı. İstanbul 1. İdare Mahkemesi alanın yapılaşmaya açılması yerine, 'çayır özelliği koşullarında yeşil alan’ olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Kuşadası Limanı tartışmasına Bülent Tokuçoğlu da katıldı!

Kuşadası Limanı’nda bakanlığın yeni planıyla birlikte alevlenen yapılaşma ve plan tartışmasına Kent Meclisi eski başkanı ve imar hukuku uzmanı Av. Dr. Bülent Tokuçoğlu da katıldı.

Belgrad Yatırım ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Belgrad Yatırım ve İnşaat Anonim Şirketi, İmran Bayrak Yönetim Kurulu Üyeliğinde 50 bin TL sermaye ile 7 Aralık'ta Kadıköy, Osmanağa Mahallesi, Kuşdili Caddesi, Efes İş Hanı'nda kuruldu.

Alpine İnşaat ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Alpine İnşaat ve Yatırım Anonim Şirketi, İmran Bayrak Yönetim Kurulu Üyeliğinde 50 bin TL sermaye ile 7 Aralık'ta Kadıköy, Osmanağa Mahallesi, Kuşdili Caddesi, Efes İş Hanı'nda kuruldu.

Ütopyam İnşaat Taahhüt ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ütopyam İnşaat Taahhüt ve Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sebahattin Geçkaldı tarafından 10 bin TL sermaye ile 30 Ekim'de Beylikdüzü, Adnan Kahveci Mahallesi, Kuşdili Caddesi'nde kuruldu.

eski kuşdili Haberi

eski kuşdili

Üsküdar Mal Müdürlüğünden


SATILIK ARSA: Numarası 16 Türbe sokağı Hasanpaşa Mahallesi Kadıköy Kuşdili Çayırı karşısındadır. Tarafeyninde aparman mevcut olup ebniye yapılmasına elverişlidir. Ve 167 ziraındadır. Tahmin olunan (200) lira kıymet defaten verilecektir. Müzayedete iştirak edeceklerden %7 buçık peyakçesi alınacaktır. Satış muamelesi 27-2-930 perşembe günü saat 15 te aleni müzayede usulile yapılacaktır.


Akşam Gazetesi 15 Şubat 1933


Abdullah Kutalmış...