07 / 05 / 2024

eski Levent Çiftliği

eski Levent Çiftliği

11 Ekim 1955 yılında Levent 4. kısım inşaat temeli atılmış. İlk harcı Maliye Bakanı Hasan Polatkan koymuş. 80 adet blok bina, 345 lojman ve tüm binalar 20 milyon liraya mal olacakmış.

1955 yılında Levent Mahallesi 4. kısım inşaatının temelleri atılacakmış!

Levent Mahallesi'ne 4. Kısım inşaatının temel atma töreni 11 Ekim 1955 Salı günü saat 15'te yapılacakmış. 4. Levent, Türkiye Emlak Kredi Bankası'na 20 milyon liraya mal olacakmış.

1950 yılında Levent Mahallesi'nde inşa ettirilen evlerin teslimi başlamış!

Emlak Kredi Bankası tarafından Levent Çiftliği'ne inşa ettirilen evler sahiplerine 20/12/1950 tarihinden itibaren teslimi başlamış. Yeni kurulan mahallenin ulaşımı ise Sirkeci'den 40 dakika aralıkla kalkacak servis ile sağlanacakmış.

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki 74 dönüm arazi metrekaresi 1.5 TL'den kiraya verilecek! 

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) kiralanmasıyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda açıklamada bulundu. 

Boğaz'daki Abraham Paşa Çiftliği sosyal tesis oluyor!

Beykoz Korusu’ndaki Abraham Paşa Çiftliği, milletvekilleri için sosyal tesis oluyor. AK Parti’nin hazırladığı bir teklifte milletvekilleri ile eski vekillerin, kamuya ait tüm sosyal tesis ve imkânlardan yararlanmalarını öngörüyor..

Yenimahalle Gazi Çiftliği Anadolu Lisesi'nin imar planı askıda!

Ankara Yenimahalle İlçesi, Gazi Mahallesi'nde yer alan Gazi Çiftliği Anadolu Lisesi'nin yer aldığı parselin imar planı askıya çıkarıldı...

Malatya Hanımın Çiftliği Dönüşüm Projesi gün sayıyor!

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni TOKİ ile birlikte hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, yine sağlıksız yapılaşmanın olduğu Taştepe-Hanımın Çiftliği bölgesinde yeni bir dönüşüm projesi hayata geçiriyor.

Atatürk Orman Çiftliği'nin otopark alanı kiralanıyor!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü tarafından 25 bin 303 metrekare boş alanın araç park alanı, açık oto pazarı veya otopark olarak kiralanması işi yapılacak.

Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ne zaman açılacak?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bir buçuk yıldır kapalı olan Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nun ne zaman açılacağını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Atatürk Orman Çiftliği'nde kurulacak otopark mecliste konu oldu!

BAĞIMSIZ Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Atatürk Orman Çiftliği arazisinde otopark veya oto pazarı kurulması için yapılacak kiralamaya ilişkin Başbakan Yıldırım'a 5 soru sordu..

38° 30° Çiftliği, iF Design Ödülü”ne layık görüldü!

Slash Architects ve Arkizon Architects işbirliğiyle tasarlanan 38° 30° Çiftliği, mimari ve tasarım alanında dünyanın en prestijli ödüllerinden olan “iF Design Ödülü”ne layık görüldü.

Atatürk Orman Çiftliği’ne otopark geliyor!

1937'de Hazine'ye devredilen Atatürk Orman Çiftliği'nde 25 dönümlük boş alan otopark olarak değerlendirilecek. Arazinin otopark olarak kiralanması işi ise ihale edilecek.

Atatürk Orman Çiftliği'ne yeni yol mu yapılacak?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, 14 Şubat’ta Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan yol genişletme dönüş yol projeleriyle Atatürk Orman Çiftliği'ne yeni bir saldırı düzenleneceğini açıkladı.

Atatürk Orman Çiftliği'nde arazi kaybı iddiası!

Sayıştay'ın 2015 yılı denetim raporuna göre Atatürk Orman Çiftliği arazisinin bazı kuruluşlara metrekaresi 8, 25 ve 30 kuruşa kiraya verildiği ortaya çıktı.

Afyon 38° 30° Çiftliği ile endüstri yapılarına yeni yorum!

Afyon’da tasarlanan 38° 30° Çiftliği'ne yeni bir yorum getiren Slash Architects ve Arkizon Architects işbirliği ile peynir üretim süreci tıpkı bir müze gibi sergileniyor.

Atatürk Orman Çiftliği'nde kiralamaya 10 yıl sınırı!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Müdürlüğü’ne ait taşınır veya taşınmazların kiraya verilme süresi, kamu kurumları da dahil olmak üzere 10 yılı geçemeyecek.

eski Levent Çiftliği Haberi

eski Levent Çiftliği



Levent 4'üncü kısım inşaat temeli atıldı.


20 milyona çıkacak olan blok inşaatında 345 lojman bulunacak.


  Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yaptırılmakta olan Levent dördüncü kısım inşaatının temel atma merasimi dün saat 15'te Maliye Vekili Hasan Polatkan'ın huzuru ile yapılmış ve temele ilk harcı uğurlu ve hayırlı olması, dileği ile Maliye Vekili koymuştur.

  Levent dördüncü kısım temel atma merasiminde Maliye Vekili Hasan Polatkan'dan başka, mebuslar, İstanbul Vali ve Belediye Reis Vekili Prof. Gökay, Türkiye Emlak Kredi Bankası Umum Müdürü Medeni Berk, banka meclis idare üyeleri, banka müdürleri ile davetliler ve basın mensupları hazır bulunuyorlardı. 

  Türkiye Emlak Kredi Bankası idare meclisi...