21 / 05 / 2024

eski malatya tarihi sur

eski malatya tarihi sur

Battalgazi ilçesindeki tarihi surlar yeniden yükseliyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eski Malatya’da bulunan tarihi surların restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Eskişehir TOKİ kura tarihi açıklandı! 2 bin 297 konut sahibini buluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen sosyal konut projesi kapsamında Eskişehir Odunpazarı’nda hayata geçirilen 2 bin 297 konut için kura tarihi belli oldu. Peki TOKİ Eskişehir projesinin kuraları ne zaman çekilecek?

Malatya'nın kalbi tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temeli atıldı!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesini yeniden ayağa kaldırmak amacıyla başlatılmış olan Yerinde Dönüşüm Projesi kapsamında ilk temel, Malatya'nın kalbi olan tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda atıldı.

TOKİ Eskişehir projesi için resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! Yeni konutlar için bu tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ Eskişehir projesi için resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi... Yeni konutlar için bu tarihi sakın kaçırmayın...

Malatya'daki tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi mecliste!

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yer alan tarihi Taş Köprü'nün restore edilmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Ağbaba, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Malatya Sultansuyu Tarım İşletmesi'ndeki tarihi binalar yıkılacak mı?

Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Tarım İşletmesinde tarihi nitelikte olduğu belirtilen binalarla ilgili açıklama yaptı.

Ahmet Misbah Demircan Malatya'da hasar gören tarihi yapıları inceledi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya'da depremde hasar gören tarihi yapılarda incelemeler yaptı.

Tarihi Beylerbeyi Sarayı eski ihtişamına kavuşuyor!

Kars Kalesi eteklerinde bulunan ve 3 yıl önce restorasyonuna başlanan tarihi Beylerbeyi Sarayı, eski ihtişamına kavuşuyor...

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

TOKİ Malatya orta gelir son başvuru tarihi 30 Eylül!

TOKİ Malatya orta gelir son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi. Projede 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Malatya'da 6.5 milyon TL'ye icradan satılık kayısı fabrikası!

Malatya İcra Dairesi, Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Eski Malatya Maallesi'ndeki 211 Ada, 1 Parselde kayıtlı kayısı fabrikasını 6 milyon 500 bin TL'ye icradan satıyor...

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, kira gelirleriyle eski eserleri onarıyor!

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, vakıf mülklerinden aldığı kira gelirleriyle hem eski eserleri onarıyor hem de bazı sosyal yardımlar yapıyor.

Tarihi Maraş Kalesi eski siluetine kavuştu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Tarihi Maraş Kalesi’ni eski siluetine kavuşturmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.

Malatya'da 6.5 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Eski Malatya Mahallesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 6 milyon 500 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

eski malatya tarihi sur Haberi

eski malatya tarihi sur

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Eski Malatya’da bulunan tarihi surların restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Başkan Gürkan, yaptığı açıklamada, tarihi surların Malatya için önemine dikkat çekti. Gürkan, “Surların yok olmaya yüz tuttuğunu görünce burayla ilgili gerek kamulaştırılma noktasında, gerek restorasyon projeleri noktasında belediyemiz lokomotif görevi yaptı. Kültür Bakanlığımızda, Koruma Kurullarımızla ve Anıtlar Kuruluyla gerekli görüşmeler yapılarak, buraların özellikle bu 600 metrelik kısmının kamulaştırılma işlemi bitirildi. Bunların ihalesi yapılarak, Sıptırız kapı dediğimiz yerden başlanarak sağ ve sol aksından şu anda çalışmalar devam ediyor. Önemli olan insanlığın ortak değeri olan tarihi ve kültürel mirasımızın, kadim medeniyetimizin üzerinde yükseltilmesidir. Şu anda da ihalesi yapılan bu surların bir taraftan sağ akstan, bir taraftan sol akstan ilerlemeye devam ediyor. Önümüzdeki günlerde...