03 / 05 / 2024

eski sultanahmet meydanı

eski sultanahmet meydanı

1945 yılında tarihi İstanbul'un merkezi olan Sultanahmet Tavukhane Sokak'ta bulunan Kızılay'a ait bir ev 171 altın parasına, 6 bin 500 lirada açık artırma ile satılacakmış.

1933 yılında Sultanahmet Meydanı!

22 Temmuz 1933 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan haberde Sultanahmet ve Ayasofya arasında ki meydana belediye büyük bir park meydana getirmiş. Bu park ile Sultanahmet ve Ayasofya Camilerinin bütün güzellikleri meydana çıkmış.

Eskişehir'deki riskli binalar belirlendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilayet Meydanı'nda gerçekleştirilen Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Eskişehir'de bina stokunun tamamını tarayıp, riskli binaları belirlediklerini belirtti.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı Projesi'nde son durum ne? 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kızılay Meydanı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde eski binaların yıkım işlemleri gerçekleşiyor. 

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Osmangazi Lisesi yıkılacak, kent meydanı yapılacak!

Bursa'nın Yenişehir ilçe merkezinde yer alan Osmangazi Lisesi'nin eski binası yıkılıp, yerine kent meydanı yapılacak.

Meydan Beşiktaş'a BKM ve Hollandalı fon şirketi talip!

Eski siyasetçi Kadir Şeker'in oğlu Şahin Şeker'in sahibi olduğu Meydan Beşiktaş için Hollanda merkezli bir fon şirketi ve BKM teklif vermeye hazırlanıyor.

Karaman Aktekke Kent Meydanı için yıkımlara başlandı!

Karaman’da Aktekke Kent Meydanı projesi için iki okul ve eski Diş Hastanesi'nin yıkımına başlandı. elediye Başkanı Ertuğrul, Çalışkan yıkım çalışmalarını yerinde inceledi.

Malatya Belediyesi'nden eski meydan için yıkım ihalesi!

Malatya eski belediye meydanında yapılması planlanan düzenleme kapsamında, yapıların yıkılması için ihale düzenleniyor. İhalenin yarın gerçekleşeceği açıklandı.

Eskişehir yeni kent meydanına kavuştu!

Büyük Park önünde atıl durumda bulunan ve saman pazarı olarak bilinen alan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilerek modern bir meydana dönüştürüldü.

Murat Kurum'dan Bursa Millet Bahçesi'ne tam not!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, eski stadyum meydanında hayata geçirilecek olan ‘Millet Bahçesi projesi’ hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u bilgilendirdi.

Muş, kent meydanına kavuşuyor!

Muş Belediyesi’nin önemli projeleri arasında bulunan Kent Meydanı projesi hayata geçiriliyor. Proje eski Devlet Hastanesi yerleşkesinde inşa ediliyor.

Bursa Millet Bahçesi için start verildi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada eski stadyum meydanındaki beton kısımların kaldırılacağını ve yerine Bursa'ya yakışır ‘doğal ortam havasında’ bir Millet Bahçesi oluşturulacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eskişehir'de 21 tesis inşa ettik!

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda düzenlenen partisinin mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'e hızlı treni getirdiklerini, bölünmüş yollar yaptıklarını, sağlıkta 5'i hastane olmak üzere toplamda 21 tesis inşa ettiklerini söyledi...

eski sultanahmet meydanı Haberi

eski sultanahmet meydanı

SATILIK EV


Kızılay Derneği İstanbul Temsilciliği'nden:


1 - Derneğimize ait Sultanahmet Tavukhane Sokak'ındaki muhammen kıymeti 5.200 lira olan 22 numaralı ahşap ev 22 Haziran 1945 Cuma günü saat 11'de Sirkeci Mimar Vedat Caddesi Kızılay Hanı'nda ki Temsilcilik Dairesi'nde açık artırma ile satılacaktır.

2 - Evi görmek isteyenlerin içeridekiler, şartnameyi görmek isteyenlerin temsilciğimize müracaatları ilan olunur.


(1945 yılında Reşat Altın 38 liraymış.)


Vatan Gazetesi 18 Haziran 1945



Abdullah Kutalmış...