28 / 04 / 2024

Meydan Beşiktaş'a BKM ve Hollandalı fon şirketi talip!

Meydan Beşiktaş'a BKM ve Hollandalı fon şirketi talip!

Eski siyasetçi Kadir Şeker'in oğlu Şahin Şeker'in sahibi olduğu Meydan Beşiktaş için Hollanda merkezli bir fon şirketi ve BKM teklif vermeye hazırlanıyor.



Beşiktaş gayrimenkul açısından İstanbul'un en değerli ilçelerinden biri. Eski bir ilçe olduğu için yer bulmakta neredeyse imkansız. Hele Beşiktaş Çarşı'da bu durum imkansızın da ötesinde. Hal böyle olunca küçük metrekareler bile çok büyük değerlere ulaşıyor.

İşte bu yerlerden biri ile ilgili önemli kulis bilgileri gelmeye başladı. Beşiktaş Sahil Yolu'ndan Ihlamur Kasrı'na doğru çıkan, Ortabahçe Caddesi'nin hemen başında bir otopark bulunuyor. Uzun yılardır otopark olarak kullanılan yerde yanı zamanda restoran, kafe, birahane, 2 bin kişilik konser alanı da var. Beşiktaş Çarşı'da bu yer ile ilgili ciddi bilgiler geldi.

Para'da yer alan habere göre; yaklaşık 4 bin metrekare olan bu alanın sahibi eski siyasetçi Kadir Şeker'in oğlu Şahin Şeker, kamuoyu bu ismi kadın çalışanı ayağa kalmadığı için dövdüğü video ile hatırlar. Konser alanının girişinde cereyan eden olayla ilgili görüntüler sosyal medyada paylaşıldıktan sonra uzun süre konuşulmuş, kamuoyunun tepkisini çekmişti. 

Konumuz Kadir Şeker'in geçmiş görüntüleri değil. Para'nın haberine göre; Beşiktaş'ın merkezindeki bu alan için Hollanda merkezli bir fon şirketi teklif vermeye hazırlanıyormuş. Kesenin ağzını da açmışlar. 400 milyon dolarlık bir teklif sunuluyormuş. İşin daha ilginci ise bu fonun içinde Doğuş Holding'in patronu Ferit Şahenk'in de olduğu rivayet ediliyor. D'ream ile yeme içme alanında ciddi yatırımlar yapan Şahenk'in bu alanı da değerli markalar için kullanacağı konuşuluyor.

Durun daha bitmedi... Tek talipli fon şirketi değilmiş, ünlü oyuncu Yılmaz Erdoğan'a ait BKM'de buraya gözünü kestirmiş. Geçtiğimiz haftalarda BKM'den bir ekip gelerek alanda incelemelerde bulunmuş. Bakalım bu yüzük taşı yerini kim alacak?


Geri Dön