29 / 04 / 2024

Eski tarlalar apartman mı oluyor

Eski tarlalar apartman mı oluyor

Tarım ülkesi Türkiye’de son 10 yılda 3 milyon hektar tarla, inşaat alanı haline geldi. Üretim düşünce milyarlarca dolarlık ithalat yapıldı. Tarım bitti, meyve sebze fiyatları da tavan yaptı.

Bursa'da yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla apartman, arsa, çalılık ve tarla sahibi olma fırsatı!

Bursa Uludağ ve Ertuğrtulgazi Emlak Müdürlükleri, Bursa ili, Yıldırım, Nilüfer ve Osmangazi ilçelerinde yer alan apartman, arsa, çalılık, tarlalarında bulunduğu 13 gayrimenkulü yüzde 20 indirim ve 8 taksit imkanıyla satıyor....

Eskişehir'de bina yıkımı sırasında yan binanın duvarı yıkıldı!

Eskişehir'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binanın çalışmaları sırasında yan apartmanın duvarı zarar gördü..

Kıbrıs Girne'deki eski apartman tehlike saçıyor!

Kıbrıs Girne'deki eski apartmanın duvarlarından sökülen beton parçaları Yiğiter Market önünde park halinde bulunan araça düştü. Beton parçalarının düştüğü sırada can kaybı ve yaralanma olmayışı ise büyük şans olarak yorumlandı.

Beyoğlu Botter Apartmanı restorasyon bekliyor!

İstanbul’daki en eski Art Nouveau (yeni sanat) yapı olan İstiklal Caddesi üzerindeki Botter Apartmanı, bir süredir atıl vaziyette bulunuyor. D’Aronco tarafından inşa edilen binanın ne olacağı bilinmezliğini koruyor.

Kuyumcukent Gayrimenkul Akalın Apartmanı Kalamış sözleşmesini imzaladı!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yatırımları Akalın Apartmanı Kalamış İstanbul projesi Adi İş Ortaklığı, projede eski kat maliki olan 20 adet daire sahiplerinin tamamı ile noter huzurunda kat karşılığı inşaat sözleşmesini imzaladı.

Eski bina güçlendirme kredisi nasıl kullanılır?

Güçlendirme kredisi kullanmak isteyen kişi ya da kurumların öncelikle güçlendirme yaptırmak istedikleri bina ile ilgili apartman kararı almak zorunda oluyor. Peki, eski bina güçlendirme kredisi nasıl kullanılır?

Eskişehir'de 3 katlı bina çöktü!

Eskişehir Şarhöyük Mahallesi Yavuz Sokak'taki 3 katlı bir apartman, henüz bilinmeyen bir nedenle çöktü. Apartmanda bulunanların, durumu fark ederek dışarı çıkması nedeniyle can kaybı yaşanmadı.

Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Apartman ve konut sitelerinde tüm maliklerin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Peki, bir ev satın aldığınızı ancak eski ev sahibinin aidat borcunun olduğunu düşünelim. Eski ev sahibinin aidat borcu nasıl ödenir?

Eski tarlalar apartman mı oluyor?

Tarım ülkesi Türkiye’de son 10 yılda 3 milyon hektar tarla, inşaat alanı haline geldi. Üretim düşünce milyarlarca dolarlık ithalat yapıldı. Tarım bitti, meyve sebze fiyatları da tavan yaptı.

Girne Apartmanı satılığa çıktı!

Girne Apartmanı, 17 Ekim 2005 günü 7 metre derinliğindeki fosseptik çukuru çökmesini atlattı. Apartmanın eski yöneticisi Mustafa Gençtürk, önce müteahhitle anlaşarak binayı yıkıp yeniden yaptırmayı düşündüklerini söyledi.

Apartman yöneticisi kaç yılda bir seçilir?

Apartman yönetimi kat malikleri tarafından seçilen yönetici tarafından yönetiliyor.Kat malikleri kurulu yöneticiyi atayabiliyor.Peki, apartman yöneticisi kaç yılda bir seçilir?Eski yönetici yeni seçimde tekrar atanabilir mi?

1951 yılında 4 daireli apartman 35 bin liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 39 liraya satıldığı 1951 yılında Fatih'te 4 daireli apartman 898 adet altın parasına, 35 bin liraya satılacakmış. Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan 5 bin 343 metrekarelik eski lise arsası da satılacakmış.

Eskişehir'de 5 katlı binada yangın çıktı!

Eskişehir'de apartmanın 5. katında çıkan yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına aldı. Yangında 1 kişi öldü, dumandan etkilenen 2 kişi hastaneye kaldırıldı...

Eski tarlalar apartman mı oluyor Haberi

Eski tarlalar apartman mı oluyor

Tarım alanlarındaki daralmayı tarlaların imara açılmasına bağlayan Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, “Bunun yanında özellikle verimli tarım arazilerine fabrika yapılması da üretimi düşürüyor” dedi. Üretimin düşmesinin ardından  meyve ve sebze ithalatının başlatıldığını dile getirdi. Güngör, “Tüm bunlar bir arada düşünüldüğünde fiyatlar tavan yapıyor. Bu da tüketiciye yansıyor” diye konuştu. 

Türkiye’nin tarım politikaları nedeniyle çiftçilerin son 10 yılda 3 milyon dekar tarım arazisini de ekmekten vazgeçtiğine dikkat çeken Güngör, “Çiftçi, tarlasını ekse daha çok masraf yapıyor. Bunun için de boş bırakıyor” dedi. Tarım alanlarının 3’te birinin boş bırakıldığını açıkladı.

BAKLİYAT ÜRETİMİ DÜŞTÜ

2005 ile 2014 arasında bakliyat üretiminin 397 bin ton düştüğünü kaydeden Güngör, “İthal edilen 1 milyon 500 bin ton kırmızı mercimeğe 1 milyar 100 milyon dolar ödedik” dedi.

Son 10...