16 / 05 / 2024

Eski ve yıpranmış durumda olan binalar için de risk tespit yapılacak mı

Eski ve yıpranmış durumda olan binalar için de risk tespit yapılacak mı

Riskli binaların tespit edilmesi hakkında sorular ve yanıtları arasında "Eski ve yıpranmış durumda olan binalar için de risk tespit yapılacak mı?" sorusunun yanıtı da bulunuyor...

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının artmasıyla ev alamayan vatandaşların yeni trendi eski ve metruk binalardan yana oldu. Bu evlerin fiyatları 600 bin liradan başlıyor. 

Eski ve yeni kiralar arasındaki fark neredeyse 4 kata yükseldi! Eski kiracı 35 bin, yeni kiracı 135 bin TL ödüyor!

Kiralık konut piyasasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken, şimdi de eski ve yeni kiralar arasındaki fark gündem oldu. Uzmanlar, alıcıların kiracılar ile sorun yaşamamak için boş konutlara yöneldiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İstek Gayrimenkul İnşaat Ve Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

İstek Gayrimenkul İnşaat Ve Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Furkan Şakacı tarafından kuruldu.

Goldelif İnşaat Gayrimenkul Değerleme Ve Yönetimi Limited Şirketi kuruldu!

Goldelif İnşaat Gayrimenkul Değerleme Ve Yönetimi Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Şendal Arslan tarafından kuruldu.

Tahincioğlu Gayrimenkul'den 120 ay vade ve yüzde 0.79 faiz imkanı!

Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Nidapark İstinye, Nidapark Küçükyalı Büyükada ve Nidakule Küçükyalı projelerinde 120 ay vade ve yüzde 0.79 faiz fırsatı sunuluyor...

Maxon Mimarlık Ve Yönetim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Maxon Mimarlık Ve Yönetim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Aydoğdu, Ümit Yıldırım ve Yusuf Yaşar Bayram ortaklığında kuruldu.

Zyma Gayrimenkul Ve Yönetim Anonim Şirketi kuruldu!

Zyma Gayrimenkul Ve Yönetim Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Can Özkaş ve Zehra Özkaş ortaklığında kuruldu.

Spesifik Gayrimenkul Yatırım Ve Yönetim Anonim Şirketi kuruldu!

Spesifik Gayrimenkul Yatırım Ve Yönetim Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Hamzaoğlu ve Nihat Topaç ortaklığında kuruldu.

Deprem Komisyonu ikinci kez toplandı: İlgili kanun ve yönetmelikler çıkarılmalı!

İzmir depremi sonrası kurulan Deprem Komisyonu toplantısında muhalefet, oluşturulacak raporların tozlu raflarda kalmayarak ilgili kanun ve yönetmeliklerin çıkarılmasını tavsiye etti.

İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir genelinde 75 bin 934 binada 411 bin bağımsız bölümün incelemesinin yapıldığını belirten Kurum, "İzmir'de acil yıkılacak, ağır hasarlı ve yıkık bina sayımız 342" dedi.

Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kurallar!

Vatandaşa riskli binalarda oturmayın demeyin, alternatif sunun konulu yazının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Riskli binaların tespiti ve yıkılması ilgili tüm kuralları anlattı.

Murat Kurum: Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kuru yaptığı açıklamada "Bugün itibarıyla 34 bin 72 binada 210 bin bağımsız bölümde hasar tespit çalışmalarını tamamladık. Ağır hasarlı, acil ve yıkılacak bina sayımız 231, 3924 bağımsız bölümden oluşuyor." şeklinde konuştu.

Kalyon İşletme Ve Yönetim Danışmanlığı Anonim Şirketi kuruldu!

Kalyon İşletme Ve Yönetim Danışmanlığı Anonim Şirketi bugün Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Cemal Kalyoncu, Haluk Kalyoncu ve Mehmet Kalyoncu ortaklığında kuruldu.

Eski ve yıpranmış durumda olan binalar için de risk tespit yapılacak mı Haberi

Eski ve yıpranmış durumda olan binalar için de risk tespit yapılacak mı

Riskli binaların tespit edilmesi hakkında sorular!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında işleyen riskli bina tespit süreci çeşitli kanun, yönetmelik ve tebliğler ile yasal olarak açıklanıyor.


Ancak vatandaşların merak ettiği; Riskli binaların tespit edilmesi hakkında sıkça sorduğu sorular "Kentsel Dönüşüm"ün resmi internet sayfasında şu şekilde yanıtlanıyor:


Riskli binalar nasıl tespit edilecek?

Riskli binaların tespiti, maliklerin tapu ve kimlik fotokopisi ile yapacakları müracaat üzerine, Bakanlığımızca lisans verilen ve listesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi internet sitesi ile www.kentseldonusum.gov.tr adresinde güncel olarak yayımlanan kurum veya kuruluşlarca yapılacaktır.

 

Risk tespiti yaptırmak zorunlu mu? 

Kanunda risk tespiti yaptırılması zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak, Ülkemizde pek çok binanın; mühendislik hizmeti almadan yapıldığı, malzeme ve işçilik açısından teknik gerekliliklere uygun olmadığı, özellikle beton kalitesinin çok düşük olduğu ve deprem açısından risk taşıdığı belirlenmiştir. Bu yüzden,...