14 / 05 / 2024

eskihisar arkeoloji çalışmaları

eskihisar arkeoloji çalışmaları

Laodikya Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarında, toprağın 7 metre altında mermer sütunlar bulundu. Denizli’nin Eskihisar Mahallesi’ndeki kazı bölgesi, antik dönemde Anadolu ’nun en büyük inanç merkezlerinden biri olan ‘Kuzey Agora’yı barındırıyordu...

İstanbul Arkeoloji Müzelerinde çalışmalar Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul Arkeoloji Müzelerinde inceleme yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bazı çalışmaların devam ettiğine değinerek, "İnşallah hazirana kadar aşamalı bir şekilde tamamlanıp haziran ayında gerçek bir açılış yapılacak" dedi.

Samsun Arkeoloji Müzesi'nde çalışmalar tam gaz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkiye’nin en modern ve tarihi zenginlik açısından en kapsamlı Arkeoloji ve Etnografya müzesi yapım çalışmaları son sürat sürüyor.

Adnan Köşker Tatlıkuyu Sabit Pazarı'ndaki çalışmaları inceledi!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker Tatlıkuyu Sabit Pazarı ve Eskihisar Macera Aksiyon Parkı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Köşker, yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı

Kocaeli Eskihisar Macera Parkı çalışmalarında son durum!

Çalışmaların hızla devam ettiği Eskihisar Macera ve Aksiyon Parkı Projesi’nde incelemelerde bulunan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, projenin Ramazan bayramla birlikte hizmete açmak istediklerini söyledi.

Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi çalışmaları sürüyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, tarihi değerlerin sergilenmesi için Türkiye’nin en modern müzelerinden birinin Samsun’a yapılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kalehöyük'te kazı çalışmaları devam ediyor!

Kırsehir'in Kaman ilçesine bağlı Çağırkan beldesindeki Kalehöyük Arkeoloji Kazı Alanı'nda Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen çalışmalar devam ediyor. Kırşehir Valisi Çakacak kazı çalışmalarının,Kırşehir'in geleceğine ışık tutacağını söyledi.

Darülfünun Alt Geçidi Güçlendirme çalışmaları sırasında iki lahit kapağı bulundu!

"Darülfünun Alt Geçidi Güçlendirme Projesi" kapsamındaki çalışmalar sırasında, 2. yüzyıla ait olduğu tahmin edilen iki lahit kapağı bulundu. Kazı, Arkeoloji Müzesi yetkililerinin denetiminde devam edecek.

Tarihi Gözlükule Höyüğü'nde kazı çalışmaları başladı!

Tarsus ilçesindeki geçmişi Neolitik Çağ'a kadar dayandığı değerlendirilen Gözlükule Höyüğü'nde 2014 yılı kazı çalışmalarına başlandı. Columbia Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü doktora öğrencisi Türkan Pilavcı konu ile ilgili açıklama yaptı.

Laodikya Antik Kenti'ndeki restorasyon çalışmaları sürüyor!

Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek gazetecilere yaptığı açıklamada, Laodikya Antik Kenti'de arkeoloji ekibi yılın 12 ayı kazı ve restorasyon çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Konuralp antik tiyatroda kazı çalışmaları devam ediyor!

Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurperi Ayengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada Karadeniz'in "Efes"i olarak bilinen Konuralp beldesindeki antik tiyatroda kazı çalışmaları devam ediyor...

Düzce Prusias ad Hypium antik kentinde kazı çalışmaları yarın başlayacak!

Konuralp beldesinde bulunan ve Bitinya bölgesinin ayakta kalan tek antik kenti özelliği taşıyan ''Prusias ad Hypium'', Düzce Üniversitesi (DÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından yarın başlanacak kazı çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılacak.

Metropolis Antik Kenti 2012 yılı kazı çalışmaları tamamlandı!

Metropolis Antik Kenti'ndeki 2012 yılı kazı çalışmaları tamamlandı. Kazılarda 2 bin 500 yıllık kadın heykeli gün yüzüne çıkarılırken, 72 adet envanterlik, 175 adet etütlük eser İzmir Arkeoloji Müzesi'ne teslim edildi...

FSM ve Haliç köprüleri bakım çalışmaları azalarak sürüyor!

İstanbul’da FSM Köprüsü’ndeki bakım çalışmaları nedeniyle yaşanan çile, biraz azalarak da olsa sürüyor

eskihisar arkeoloji çalışmaları Haberi

eskihisar arkeoloji çalışmaları


Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından kazılan Kuzey Agora yaklaşık 35 bin metrekare alana yayılıyor. Kazı çalışmaları kapsamında sütunlar, toprak altından çıkarılıp, restorasyonu yapılarak antik dönemdeki gibi ayağa kaldırılıyor.


Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, yeni sütunları buldukları bölgeyi başta tepe sandıklarını açıkladı: “Daha önce burayı tepe olarak düşünüyorduk. Ama bu tepenin altında sütunlar tespit ettik. Laodikya’da M.S. 494 yılı depreminde yıkılan sütunlu galerileri bulduk. Depremde bu sütunlu galeri yıkıldıktan sonra rüzgârın etkisiyle oluşan toz erozyonu tortuları burada 7 metre yüksekliğinde tepe oluşturmuş. Bu sayede de buradaki sütunlu galeriler korunabilmiş” dedi.


İncil’de adı geçen bir hac merkezi


Şimşek, agorada 11 metre boyunda, tonlarca ağırlıkta, yaklaşık 250 sütun bulunduğunu anlatırken bölgenin önemine de değindi: 


“Laodikya Antik Kenti’nde bu tür çok...