29 / 04 / 2024

eskişehir kentsel dönüşümde son durum

eskişehir kentsel dönüşümde son durum

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Eskişehir'in durumunu değerlendirdi.

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

İBB’den kentsel dönüşümde ‘tarihi’ karar! İBB, kentsel dönüşüme girecek konutlara kira ve faiz desteğinde bulunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde tarihi kararlara imza attı. İBB; kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla kira ve faiz desteğinde bulunacağını açıkladı.

Ekrem İmamoğlu: Kentsel dönüşümde çuvallamış alanlar var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada, "Kentsel dönüşümde devam eden ne yazık ki, tabiri caizse ‘çuvallamış’ alanlar var. Bunları tamir etmeye çalışıyoruz" dedi.

Kentsel dönüşümde belediye hakem olacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, kentsel dönüşümde belediyenin hakemlik yapacağını, Fikirtepe'deki sorunların da bu yolla aşılacağını söyledi.

Nilüfer kentsel dönüşümde hedefine ulaştı!

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Büyükşehir adaylığı ve Bursa'nın sorunları üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Bozbey, Nilüfer'in kentsel dönüşümde çok ayrı bir boyuta ulaştığını ifade etti.

Kentsel dönüşümde herkesi mutlu edeceğiz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal,  "Kentsel dönüşümde herkesin mutlu olacağı prjeler geliştiriyoruz" dedi...

Erzurum kentsel dönüşümde Türkiye'ye rol modeli oldu!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Korunan tarih, dönüşen şehir” sloganıyla kentsel dönüşümde yaptıkları çalışmaları anlattı..

İşte kentsel dönüşümde merak edilenler!

Kentsel dönüşümde maliklere ve kiracılara tanınan hakları, kentsel dönüşüm sürecini İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 29 soruda özetledi. İşte kentsel dönüşümde merak edilenler;

Kentsel dönüşümde master plan dönemi başlıyor!

Kentsel dönüşümde, rezerv alanlar oluşturularak örnek şehirler kurulmasını esas alan "master plan" dönemine geçiliyor. Dönüşüm alanındaki konut sahipleri yeni kurulacak çevre dostu şehirlere transfer edilecek. Eskişehir ve İstanbul’da ilk adımlar atılıyor

Mehmet Sekmen: 2016 kentsel dönüşümde hamle yılımız olacak!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, "2016 yılı bizim kentsel dönüşümde yatırım ve hamle yılımız olacak. Geçen yıl alt yapıda hamle yılıydı, bu sene de kentsel dönüşümde hamle yılı" dedi.

Eskişehir kentsel dönüşümle değerlenecek!

Hayata geçirdiği projelerle Eskişehir adının dünya çapında duyulmasını sağlayan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kentsel dönüşüm projesi kapsamında Porsuk Nehri kenarında yeni bir Eskişehir ortaya çıkarmaya hazırlanıyor.

Eskişehir Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı yeni binasına taşındı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Nikâh Salonu, Haller Gençlik Merkezi'ne taşındıktan sonra bina, Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığının idare binasına dönüştürüldü. 8 mahalleyi kapsayan Riskli Alan Projesi maketi burada Eskişehirlilere gösterilecek.

eskişehir kentsel dönüşümde son durum Haberi

eskişehir kentsel dönüşümde son durum

Eskişehir'de Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik 6306 Kentsel Dönüşüm Yasası ile Eskişehir'in kentsel dönüşümde hız kazanması gerektiğini, diğer illere göre geride kaldığını belirtti. Çelik. "İlimizde yaptığım araştırmalara göre diğer şehirlere göre çok zayıf olduğunu gördük. İlimizde kentsel dönüşüm projesi belediyelerden sorguladığımız kadarıyla yaklaşık yüzde 10'larda gibi bir durum var. Halbuki bu proje diğer şehirlerdeki projelere oranla çok daha verimli olmasına rağmen diğer şehirlerde yani İstanbul gibi büyük şehirlerde verimlilik yüzde 40-50 civarında. Kentsel dönüşüm kapsamında eski binaların yenilenmesi durumunda şehrimize baktığımızda 40 yıllık 50 yıllık binaları çarşı merkezinde görüyoruz. Bu binaların proje kapsamında yenilenmesi ve devletten destek alması gerekir. Diğer şehirler bunu çok hızlı bir şekilde yapmışlar, yapıyorlar. Biz Eskişehir olarak çok geri kaldık. Bu geri kalmanın sebepleri...