03 / 05 / 2024

Eskişehir tarihi mekanlar

Eskişehir tarihi mekanlar

İstanbul'da tarihi dokunun yok edildiğine ve sinema ile tiyatro salonlarının kapatıldığına tanıklık edince, her sokağında bir sanat eserini bulunduran Eskişehir geliyor insanın aklına.

Eskişehir TOKİ kura tarihi açıklandı! 2 bin 297 konut sahibini buluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenen sosyal konut projesi kapsamında Eskişehir Odunpazarı’nda hayata geçirilen 2 bin 297 konut için kura tarihi belli oldu. Peki TOKİ Eskişehir projesinin kuraları ne zaman çekilecek?

TOKİ Eskişehir projesi için resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi! Yeni konutlar için bu tarihi sakın kaçırmayın!

TOKİ Eskişehir projesi için resmen Temmuz 2023 müjdesi geldi... Yeni konutlar için bu tarihi sakın kaçırmayın...

Eskişehir Teknik Üniversitesi sözleşmeli personeller alıyor! Son başvuru 10 Şubat 2023!

Eskişehir Teknik Üniversitesi sözleşmeli personeller alacağını duyurdu. İlana son başvuru tarihi 10 Şubat 2023 olarak belirlendi.

Eskişehir Odunpazarı Belediyesi 3 işçi alıyor! Başvuru koşulları nelerdir?

Türkiye İş Kurumu'nadan (İŞKUR) yayımlanan ilana göre, Eskişehir Odunpazarı Belediyesi'ne, sanat galerisi ve müze işçisi 3 personel alacağı bildirildi. İlana göre son başvuru tarihi ise 25 Nisan 2022.

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Eskişehir Odun Pazarı'na ticari kompleks inşa ediliyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’nde ‘Tarihi Odunpazarı Bölgesi Kentsel Gelişim Projesi’ kapsamında Sanat Sokağı, Hamam ve Hamam Müzesi, Kitabevi, Modern Sanatlar Müzesi, Avlu Odunpazarı ve ticari kompleksleri inşa ediyor.

Eskişehir Yalçın Kılıçoğlu Plaza tanıtıldı!

Eskişehir Tarihi Kılıçoğlu Sineması yıkıldı. Sinemanın yerine yapılması planlanan plaza için çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Eskişehir Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi açıldı!

Eskişehir'in tarihi Odunpazarı bölgesindeki bir konakta "Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi" açıldı. Müzedeki koleksiyonların büyük bir kısmı Tayfun Talipoğlu tarafından bağıışlandı.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli kura çekiliş tarihi!

Toplamda 250 adet dairenin emekliler için satışa çıkarıldığı projede daire tipleri 2+1 şeklinde tasarlandı. TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü Emekli kura çekiliş tarihi 22 Nisan 2016'dır.

Eskişehir Seyitgazi'de tarihi taş bina restore edildi!

Eskişehir Seyitgazi’de bulunan eski tarihi taş bina restore edildikten sonra Seyitgazi Halk Eğitim Müdürlüğüne tahsis edildi.

Eskişehir'de ulaşım sorunlarına son verildi!

Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de insanların en fazla yaşamak istediği şehirler arasında zirvede bulunan Eskişehir, doğal ve tarihi yapısının yanı sıra sosyal yaşantısı ile de insanı kendine hayran bırakıyor...

Eskişehir Tepebaşı TOKİ başvuruları!

Eskişehir Tepebaşı TOKİ Evleri'nde toplam 3 adet konut açık satışa sunuluyor. Eskişehir Tepebaşı TOKİ başvuruları 23 Temmuz 2015 tarihi itibariyle başlayacak.

Eskişehir Odunpazarı Karapınar TOKİ son başvuru tarihi!

TOKİ Eskişehir Odunpazarı Evleri'nde toplam 40 adet konut açık satışa sunuluyor. Eskişehir Odunpazarı Karapınar TOKİ son başvuru tarihi 30 Haziran 2015 olarak belirlendi.

Eskişehir tarihi mekanlar Haberi

Eskişehir tarihi mekanlar

İnsanların caddelerde özgürce dolaştığı, her sokağında bir sanat eserin bulunduğu bir şehir düşünün. Tiyatro salonlarının kapatılmadığı, tarihi mekanların restore edildiği bir kent... 



İstanbul'da yaşayanlar için bu bir hayal hatta imkansız hayal olabilir. Ancak 6 saatlik uzaklıktaki Eskişehir özlemle andığımız, düşünü kurduğumuz şehri yaşatmaya çalışıyor. Şehre girer girmez, güzel sanatlar fakültesi öğrencileri tarafından yapılan heykeller sizi karşılarken, eski taş fabrika bacaları bir bianeli andırıyor. 



Pazar halinden Gençlik Merkezi'ne 

Şehir'in kendine has kültürü içinde batı ve doğu kültürlerinin sentezlendiğini göreceksiniz. Tarihi yapı kültür sanat etkinlikleriyle bir yandan gençlik merkezi olarak faaliyet gösterse de içerisinde yer alan küçük işletmeler Eskişehir halkına istihdam sağlıyor. 



AVM değil sanat galerisi 

İstanbul'un kalbi olarak nitelendirilen Beyoğlu'nda AKM'nin çürümeye bırakılmasına tanıklık edince, bir pazar halinin, kültür merkezine dönüştürülmesi heyecanlandırıyor insanı. Eskişehir gezimize...