02 / 05 / 2024

Eskişehir termal turizm

Eskişehir termal turizm

Eskişehir, termal turizminde merkez olmuş komşularla çevrili. Bursa, Afyon ve Kütahya termali sağlık turizmine dönüştürürken, Eskişehir akıp giden termal suyun ardından bakmakla yetindi. Dünya gazetesi köşe yazarı Tülay Taşkın'ın yazısı;

Ong Termal Turizm Otelcilik Pazarlama İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ong Termal Turizm Otelcilik Pazarlama İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Güray Öngen tarafından kuruldu.

Gemlik Termal Turizm Tesisi'nin inşaatı hızlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Gemlik’e kazandırılacak olan Termal Turizm Tesisinde inşaat hızlandı

Eskişehir'de 9 milyon TL'ye icradan satılık termal otel!

Eskişehir İli Odunpazarı İlçesi Deliklitaş Mahallesi'nde yer alan termal otel vasıflı gayrimenkul 9 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı.

Eskişehir Vadisi'nde imar planları tamamlandı!

Malatya’nın önemli turizm alanlarından biri olan Arapgir ilçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen planlama çalışmalarında son aşamaya doğru gelindi.

Malatya'daki Eskişehir Vadisi turizme kazandırılıyor!

Malatya’nın önemli turizm alanları arasında yer alan Arapgir İlçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak yapılan planlama çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Bursa, Termal Turizm Şehir ihalesi 20 Haziran'da!

Bursa'da kaplıca merkezi olmak için harekete geçildi. Bursa, Termal Turizm Şehir projesinde ilk etap ihalesi 20 Haziran 2017 Salı günü gerçekleşecek.

Bursa, Termal Turizm Şehir Projesi ile şifa merkezi olacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Türkiye'nin termal şifa merkezi haline gelmek için düğmeye bastı. Sıcaksu – Tabakhaneler Bölgesi'n, termal turizm merkezine dönüştürecek proje hazır. Proje kapsamında hayata geçirilecek Termal Turizm Şehir Projesi 4 etaptan oluşuyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı 30 Kasım'da bitecek!

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, yapımı devam eden Eskişehir Şehir Hastanesi'ni inceledi. Hastane hakkında bilgi veren Avcı, inşaatın 30 Kasım'da biteceği müjdesini verdi.

Eskişehir Tasigo Hotels Resorts açıldı!

Polimeks'in, yeni zincir otel markası Tasigo Hotels Resorts'un ilk halkası olan Tasigo Hotels Eskişehir Bademlik Termal, toplantı oteli konseptiyle de hizmet verecek.

Eskişehir'de yeni stadın parasını TDV bütçesi karşıladı!

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı: Türk Dünyası Vakfı 2016 Yıllık Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Eskişehir'de Türk Dünyası Vakfı Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle eski stat alanının yapılaşmaya açılmaması için yeni stadın parasını Türk Dünyası Vakfı bütçesinden karşıladık." diye kon

Eskişehir Tasigo Hotels and Resorts hizmete açılıyor!

Türkiye’nin en büyük uluslararası müteahhitlik şirketlerinden Polimeks, iki sene önce Eskişehir Bademlik’te inşa ettiği termal otel ve Spa merkezinin işletmesini devralarak TASİGO Hotels & Resorts markasıyla hizmete açmaya hazırlanıyor.

Eskişehir’e gelen turist sayısı azaldı!

Eskişehir’in 2015 turizm sezonunun başarılı geçirdiğine dikkat çeken Şaban Billor, 2016 yılının ilk çeyreğinin ise geçmiş yıllara oranla daha az turist sayısıyla tamamlandığını belirtti ve çeşitli önerilerde bulundu.

Eskişehir Kızılinler Termal Turizm Merkezi'nde tahsis ihale süreci başladı!

Eskişehir’de yapılması planlanan Kızılinler Bölgesi Termal Turizm Merkezi İmar Planları ortaya çıkan proje ile ilgili olarak tahsis süreci başlatıldı.

Eskişehir termal turizm Haberi

Eskişehir termal turizm

Varolan potansiyel değerlendirilseydi, yıllardır Eskişehirli esnaf da vatandaş da doğal bir zenginlik olan sağlıklı sıcak sudan ekmek yiyebilecekti. Hamamlarıyla meşhur olan Eskişehir, termal suyu maalesef büyük turizm yatırımlarına çeviremedi, hamamlarla yetinmek zorunda kaldı. Zamanla bu hamamlar da tek tek kapandı. Artık birkaç tane termal hamam ile termal su değerlendiriliyor. 


Eskişehir'in Kızılinler beldesinde yeni bir termal su kaynağına ulaşılması Tepebaşı Belediyesi'ni harekete geçirdi. Belediye bu suyu değerlendirmek üzere Kızılinler için çok büyük ve oldukça da ciddi bir proje hazırladı. Kızılinler bölgesinin, termal yaşam alanı ve sağlık merkezine dönüşmesini sağlayacak, "Kızılinler Termal İleri Yaşam Merkezi" projesinde, kür merkezleri, hastaneler, bakımevleri, fizik tedavi birimleri, konaklama alanları, spor merkezleri, günübirlik kaplıca alanları, golf sahaları, sosyal donatılar, oteller gibi pek çok detay yer alıyor. Proje,...