06 / 07 / 2024

Eskişehir tramvay hattı gayrimenkul

Eskişehir tramvay hattı gayrimenkul

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılında hizmete aldığı hafif raylı sistem (tramvay) ulaşımı sonrası, seferlerin yapıldığı güzergahlar üzerindeki gayrimenkul değer artışları ve kentsel gelişimler göze çarpıyor.

İstanbul'a yeni tramvay hattı gelecek!

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı etüt raporu İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB), Anadolu Yakası'ndaki 3 ilçeyi birbirine bağlayacak olan Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvay Hattı'nın Ulaşım Etüt Raporu'na İBB Meclisi'nden onay çıktı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Ankara-Eskişehir YHT ile 20 milyondan fazla yolcu seyahat etti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Eskişehir hattının Türkiye'nin "gözbebeği" olduğunu kaydederek, "Ankara-Eskişehir hattında açılışından bu yana 5 Nisan 2024'e kadar 20 milyon 419 bin 448 yolcu taşındı." dedi.

Bakan Uraloğlu açıkladı! "Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı" yarın hizmete girecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İzmit ile Kocaeli Şehir Hastanesini birbirine bağlayacak olan 3,1 kilometrelik Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nın yarın hizmete alınacağını duyurdu.

İBB açıkladı! Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattı için imzalar atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) yaptırılacak olan Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattı için imzalar atıldığı açıklandı. 

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde geri sayım! Deneme sürüşleri aralıkta...

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı Projesi’nde 3 yıldır devam eden inşaat çalışmalarında sona gelindi. Aralık ayında test sürüşleri yapılacak.

Deprem uzmanından Eskişehir için flaş uyarı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Altunel yaptığı açıklamada Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının da içerisinde yer aldığı Meşelik Kampüsü’nde olduğu belirtilen fay hattı hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Altunel2in açıklamaları...

İzmir Çiğli Tramvay Hattı'nın yüzde 35'i tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Çiğli'de hayata geçirilen tramvay hattı projesinde tamamlanma oranı yüzde 35’e ulaştı.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı yıl sonunda tamamlanacak!

Ulaşım yatırımlarıyla ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın Küçükpazar ve Eminönü istasyonlarının, 2022 yılının sonunda tamamlanacağını dile getirdi.

Kayseri'ye iki tramvay hattı geliyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kent genelinde ulaşım yatırımlarına hızla devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehirdeki tramvay hattı çalışmalarını denetledi. 

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi TBMM'de!

Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı yapım ihalesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eskişehir Kumlubey tramvay hattı açıldı!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Fatih, Zafer, Tunalı, Ömerağa Mahallelerini kent merkezi ve Şehir Hastanesi’ne bağlayan Kumlubel hattı hizmete açıldı. 

Çiğli Tramvay hattında son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Çiğli Tramvay Hattı Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tramvay hattında devam eden çalışmaları inceledi.

Eskişehir tramvay hattı gayrimenkul Haberi

Eskişehir tramvay hattı gayrimenkul


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin 2004 yılında hizmete aldığı hafif raylı sistem (tramvay) ulaşımı sonrası, seferlerin yapıldığı güzergahlar üzerindeki gayrimenkul değer artışları ve kentsel gelişimler göze çarpıyor.


Türkiye’de kent içi ulaşımda tramvayı kullanan 12 ilden biri olan Eskişehir, 2004 yılından bu yana 350 milyonun üzerinde yolcu taşımasının yanında güzergah üzerinde bulunan yerleşim yerlerine kattığı değerler ile de dikkat çekiyor.


Özellikle yeni açılan Batıkent-SSK, Çamlıca-SSK ve 71 Evler-Opera hatlarının geçtiği güzergah üzerinde artan ev ve kira fiyatları,  emlak piyasasını hareketlendirdiği gibi, yapılaşmadaki kalite artışı ile de modern semtlerin ortaya çıkmasını sağlıyor.


Tramvay, emlak fiyatlarında Eskişehir’de devrim yarattı.


Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik “ Tramvay Eskişehir’de bir kentsel devrim gerçekleştirdi. Çamlıca, Çankaya, Batıkent,  71 Evler, Emek mahallelerinde gayrimenkul fiyatları 3 katına çıktı’’ dedi.


71 Evler, Batıkent,...