28 / 04 / 2024

İBB açıkladı! Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattı için imzalar atıldı

İBB açıkladı! Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattı için imzalar atıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesince (İBB) yaptırılacak olan Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattı için imzalar atıldığı açıklandı. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Artİstanbul Feshane'deki törende yaptığı konuşma kapsamında, ramazanın ilk gününde atılan imzanın hayırlara vesile olmasını, projenin sıkıntısız, en ufak bir kaza yaşanmadan tamamlanmasını arzu ettiğini kaydetti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tramvay ve metro gibi yatırımların İstanbul'un vizyonu açısından önemine vurgu yaparak, şöyle konuştu: "Eminönü-Alibeyköy tramvayının, Eyüpsultan Feshane'den Bayrampaşa Meydanı'na kadar uzatılması olarak planladığımız Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvayımız için bugün geri sayımı başlatmış oluyoruz. Raylı sistemler üretiminde gerçekleştirdiğimiz tarihi başarılara bir yenisini daha eklemiş olmanın heyecanı içerisindeyim." dedi.

Hattın toplam uzunluğunun 3,2 kilometre olacağını ve 5 istasyonu bulunacağını Ekrem İmamoğlu, yolculuk süresinin ise 8,5 dakika olarak planlandığını belirtti.

milligazete.com.tr'de yer alan habere göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, trenlerin 3 dakikalık sürelerle hizmet yapacağını ve günlük 40 bin yolcunun hattı kullanacağını ifadesinde bulundu. Bu kapsamda gerçekleşen törende, yapım işini başlatacak olan ile sözleşme, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar ile yüklenici olan şirket temsilcisi Tuncay Erseven arasında imzalandığı belirtildi. 

 İBB açıkladı! Eyüpsultan-Bayrampaşa tramvay hattı için imzalar atıldı

TRAMVAY NEDİR? 

Tramvay kelimesinin Türk dil kurumuna göre sahip olduğu anlam şehir  içi yolcu taşımasında yer alan ve yol üzerinde çıkıntı yapmayacak bir şekilde döşenmiş olan özel raylar üzerinde hareket eden ve elektrik gücü ile işleyen yolcu taşıtı olarak ifade edilebilir.

TRAMVAY VE METRO ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Tramvay sistemleri, genelde şehir içi yörelerde sefer yapmakta ve tramvay yapım ve işletme düzeni kapsamında yer alan sitemdir. Metro sistemi genelde, zemin altında tünellerde, yer üstünden çok derinlerde, sefer yapan, istasyonlara erişim için, asansör, yürüyen merpenler ve merpenlerle donatılmış sistemlerdir.

İstanbul'da metro seferlerine Ramazan düzenlemesi!

Anadolu Yakası'na yeni metro müjdesi: Yenidoğan-Sancaktepe-Finans Merkezi-Söğütlüçeşme Metrosu'nun yapımı bugün başlıyor

Bakırköy - Kirazlı Metro hattı yarın açılıyor! Beklenen gün geldi! İstanbullular yeni metro hattına kavuşuyor!

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik metro hattı bu ay açılıyor! 


Geri Dön