27 / 04 / 2024

Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik metro hattı bu ay açılıyor! 

Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik metro hattı bu ay açılıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın büyük ihtimalle 10 Mart tarihinde, İstanbul Havalimanı arası 14 kilometrelik metro hattının da bu ay içinde hizmete sunulacağını belirtti. 



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, dünkü kabine toplantısının ardından gazetecilerin ulaştırma projeleri ile ilgili sorularını cevapladı. Bakan Uralaoğlu, İstanbul ve Ankara'da açılış hazırlığı yapılan metro ve ulaştırma hatları ile ilgili önemli bilgiler verdi ve Irak ile Kalkınma Yolu Projesi'yle ilgili de konuştu. 

Bakan Uralaoğlu, söz konusu açıklamasında Irak ile Kalkınma Yolu Projesi ile ilgili her düzeyde görüşmelerin devam ettiğini aktardı. 

Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik metro hattı bu ay açılıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, basın mensuplarına bilgi verdiği açıklamasında Irak ile Kalkınma Yolu Projesi'ne ilişkin ayrıntıların gelecek ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı ziyarette netleşeceğinin altını çizdi. 

Abdulkadir Uraloğlu, "Her düzeyde, gerek bakanlar gerekse genel müdürler seviyesinde konuşuyoruz. İyi ilerliyor, görüşüyoruz. İki hafta önce bir heyetimiz oradaydı. Orası çok sıcak ancak bir o kadar da zor" bilgilerini verdi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinden sonra aşama katedileceğine vurgu yaptı. 

Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik metro hattı bu ay açılıyor! 

Bakan Uraloğlu, Zengezur Koridoru'nun Türkiye ucunda yapılan çalışmalar ile ilgili de açıklamalarda bulundu ve Orta Koridor'un bir parçası olarak projeye verdikleri önemin altını çizdi. Uraloğlu, "Zengezur Koridoru'nun devamı olan Dilucu-Iğdır-Kars Hattı'na bu yıl inşallah kazmayı vuracağız. Bu ay yetişmeyecek, zorlamıyoruz" dedi ve oranın ihalesini gerçekleştirdiklerinin altını çizdi. 

Ayrıca Bakan Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul ve Ankara'da açılış hazırlığı yapılan metro ve ulaştırma hatlarıyla ilişkin de önemli bilgiler verdi. 

Uraloğlu, "Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nı muhtemelen 10 Mart'ta, Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arası 14 kilometrelik metro hattının da açılışını bu ay içinde yapacağız. Ankara'da Nallıhan Kuş Cenneti'nin olduğu yerde Çayırhan Köprüsü ve Tüneli'ni bu ay içerisinde açacağız" açıklamasını yaptı. 

Bakırköy'den başlayacak metro hattının Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarından oluştuğu bilgisini veren Uraloğlu, hattın Kirazlı İstasyonu'nda Başakşehir-Kirazlı Hattı'yla, İncirli İstasyonu'nda metrobüs ve Aksaray-Atatürk Havalimanı Metro Hattı'yla, Özgürlük Meydanı İstasyonu'nda Marmaray'la, Bakırköy İstasyonu'nda İDO deniz otobüsleri ile entegre olacak.

Kiracılar dikkat! Resmen açıklandı: Oturduğu evi satılan kiracıların kira sözleşmesi sona erer mi?

1 milyon konut hedefleyen Zeray halka arz için SPK'ya başvurdu!

İzmirliler konut sitesi aidatlarıyla savaşıyor! Aidatlar 9 bin 500 TL'ye kadar yükseldi...


Geri Dön