30 / 04 / 2024

1 milyon konut hedefleyen Zeray halka arz için SPK'ya başvurdu!

1 milyon konut hedefleyen Zeray halka arz için SPK'ya başvurdu!

1 milyon konut hedefleyen Zeray, gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüşmek için Sermaye Piyasa Kurulu'na (SPK) başvuru yaptı.



Zeray, gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüşmek için Sermaye Piyasa Kurulu'na (SPK) başvuru yaptı. Zeray tarafından yapılan açıklamada görüşlerine yer alan Zeray Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray kuruldukları tarihten bugüne, olağanüstü bir gayret ve inançla Türkiye'nin en büyük konut üreticilerinden biri olmayı başardıklarını dile getirerek önemli açıklamalar yaptı.

Zeray Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray açıklamasında "Zeray'ı kurmuş olduğum ilk günden bu güne kadar aklımda ve kalbimde taşıdığım zamanla tüm ekibimizin de ortak inancı haline dönüşmüş bir hayalimiz var. Zeray olarak 1 milyon markalı konut üretmek ve bu konutları Zeray ailesinin değerli bir parçası olacak sahipleriyle buluşturmak." dedi.

1 milyon konut hedefleyen Zeray halka arz için SPK ya başvurdu!

Yaptığı açıklamada şeffaflıkla yönetilen, tam kurumsal ve sürdürülebilir bir şirket olmak amacıyla halka arz gerçekleştirdiklerini dile getiren Zeray Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray "Bu noktada Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı dönüşümü ve halka arz bizim için bir mihenk taşı olacaktır. Zeray'ın bu dönüşümü aynı zamanda GYO'ların da evrilmesine öncülük edecek. Biz gücümüzü, bizden konut alan ve bize komşu olmuş binlerce sakinlerimizden alıyoruz. Hala onların desteği ve referanslarıyla büyüyoruz. Karşılıklı bir güven anlayışımız var. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı dönüşümü sonrası bu güçlü ilişkiyi ülke geneline yaymış olacağız." dedi.


Zeki Zeray açıklamasında Sermaye Piyasa Kurulu denetimine girmiş olan inşaat ve gayrimenkul şirketleri sayısındaki artışların sektör için pozitif etki yaratacağına inandığını ve ülkemizin güvenli konut geleceğinin net bir kurum kültürüyle yönetilen ve denetlenen inşaat şirketleriyle inşa edebileceğine değinerek Zeray'ın da bu şirketler arasında hatta lideri, olacağını kaydetti.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada bir inşaat şirketinin projeleri kadar güçlü olduğuna değinen Zeki Zeray, Zeray'ın en büyük yeteneğinin sıra dışı projeleri hızlı bir biçimde geliştirerek portföyüne ekleyebilmesi olduğunu söyledi. Zeki Zeray sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İşte bu noktada Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı dönüşümü ile beraber, birçok nitelikli yeni projeyi portföyümüze ekleyeceğiz. Üretilen sermayeyi marka değeri yüksek yeni yatırımlarına dönüştüreceğiz. Akılla ve bilimin ışığında genişletmiş olduğumuz portföy ile şirket değerimizi katlayacağız. Zeray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olarak söz konusu bu süreci yönetirken, hem yatırımcılarımıza hem de konut sattığımız sakinlerimize kazandırarak kazancımızı paylaşacağız." 

 

İzmirliler konut sitesi aidatlarıyla savaşıyor! Aidatlar 9 bin 500 TL'ye kadar yükseldi...

Otomobil satışları rekor kırarken, bundan sonra yeni bir araç alamayacaklar açıklandı!

Nevşehir, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta 7 adet arsa satılıyor! 20 bin TL'den başlayan fiyatlarla...


Geri Dön