28 / 04 / 2024

Bakırköy - Kirazlı Metro hattı yarın açılıyor! Beklenen gün geldi! İstanbullular yeni metro hattına kavuşuyor!

Bakırköy - Kirazlı Metro hattı yarın açılıyor! Beklenen gün geldi! İstanbullular yeni metro hattına kavuşuyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İstanbul'un ulaşım sorununa çare olacak  Bakırköy- Kirazlı Metro Hattı’nda çalışmalar sona erdi. Metronun açılış yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.



Türkiye'de ulaşım alanında yapılan yatırımlara her geçen gün bir yenisi daha eklenmeye devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İstanbul'un ulaşım sorununa çare olacak Bakırköy- Kirazlı Metro Hattı yarın açılıyor. 

BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI YARIN AÇILIYOR!

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, geçtiğimiz günlerde Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın müjdesini vermişti. Metro hattında çalışmalar sona erdi ve açılış için de beklenen gün geldi. Açılış yarın 10 Mart saat 17.00'da yapılacak.

BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI DURAK İSİMLERİ

Bakırköy’den başlayacak metro hattı projesinin Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani ve Kirazlı istasyonlarından oluştuğunu ifade eden Uraloğlu, hattın Kirazlı İstasyonunda, Başakşehir-Kirazlı Hattı ile, İncirli İstasyonunda, Metrobüs ve Aksaray-Atatürk Havalimanı Metro Hattı ile, Özgürlük Meydanı İstasyonunda,  Marmaray  ile, Bakırköy İstasyonunda, İdo Deniz Otobüsleri ile entegre olacağını bildirdi.

Bakırköy - Kirazlı Metro hattı yarın açılıyor! Beklenen gün geldi! İstanbullular yeni metro hattına kavuşuyor!

BAKIRKÖY-KİRAZLI METRO HATTI SEYAHAT SÜRESİ!

Bakan Uraloğlu, metro hattının Kayaşehir-Bakırköy İDO arasında 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi – İncirli arasında 31 dakika, Kayaşehir-Kirazlı arasında 27 dakika, Metrokent-Özgürlük Meydanı arasında 30 dakikada seyahat imkânı sağlayacağını belirtti.

İSTANBUL'DA TOPLAM METRO AĞI 139,3 KİLOMETRE

Açılışa ilişkin basın açıklaması yapan Bakan Uraloğlu, şu ifadeleri kullandı: "Raylı sistemleri güçlendiren projeleri bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattımızın ardından yarın Cumhurbaşkanımız İstanbul'un en önemli kent içi ulaşım problemlerinden biri olan metro hattımızı başarıyla tamamlayarak hizmete açıyoruz.

İstanbul'u bir baştan diğer başa modern raylı sistemler ağlarıyla donatma çalışmalarında son yıllarda büyük bir yol kazandık. 2023 yılında İstanbul Havalimanı-Kağıthane metro hattını ve Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'nı, bu yıl ocak ayı içerisinde Gayrettepe - İstanbul Havalimanı metro hattımızı, 2 hafta önce de Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattımızı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.

Tüm bu projelerle İstanbul'da yapımını tamamlayıp halkımızın vatandaşımızın hizmetine sunduğumuz metro ağlarımız 139,3 kilometredir." ifadelerini kullandı.

Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik metro hattı bu ay açılıyor! 

Geri Dön