27 / 04 / 2024

İstanbul'da metro seferlerine Ramazan düzenlemesi!

İstanbul'da metro seferlerine Ramazan düzenlemesi!

İstanbul'da İBB'ye bağlı metrolara ve İETT otobüslerine ramazan düzenlemesi yapılacağı açıklandı. Buna göre Ramazan boyunca seferler gece 01.00'e kadar devam edecek.



Metro İstanbul, sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile birlikte Ramazan ayı dolayısı ile sefer saatlerinde düzenlemeye gidildiğini duyurdu. Ramazan ayı boyunca Metro İstanbul'un işletmesini yaptığı "M1A, M1B, M2, M3, M4, M6, M7 ve M9 metro, T1, T4, T5 tramvay ve F1, F4 füniküler hatları"nda seferler 01.00'e kadar devam edeceği kaydedildi.

Ayrıca cumayı cumartesiye ve cumartesiyi pazara bağlayan gecelerde "gece metrosu" uygulaması hizmet vermeye devam edecek. İETT'nin 11 hatta sürdürdüğü gece hatları da ramazan ayında da hizmet vermeyi sürdüreceği ifade edildi. 

Öte yandan, İBB Kent lokantaları ramazanda iftar da vereceğinş de duyurudu.  İBB, Ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladı. Bu hazırlıklarından biri de Kent Lokantaları oldu. Kent lokanlarının normal çalışma saatinin dışında özel hizmet vereceğini açıkladı.

İstanbul da metro seferlerine Ramazan düzenlemesi!

Kent lokantaları ramazanda 13.00-18.00 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek.  Ramazan ayı süresince İBB Sosyal Tesisleri ve Kent lokantalarımızda, ramazan ayına özel tasarlanan tepsi altları kullanılacak. Saat 18.00 itibarıyla hizmete ara verilecek lokantalarda iftar saati için hazırlık yapılacak ve sandalye sayısı kadar iftar yemeği verilecek.

HER GÜN 16 BİN KİŞİLİK İFTAR YEMEĞİ

Geçtiğimiz yıl 9 ilçede verilen iftar yemeği hizmetinin bu yıl Ramazan ayında da 9 ilçede (Ataşehir, Avcılar, Bakırköy, Beylikdüzü, Esenyurt, Kadıköy, Küçükçekmece, Maltepe ve Şişli) verilmesi planlanıyor. Bu yıl 11 Kent Lokantası da hizmette olacak. Buna göre, Kent Lokantaları için günlük olarak yaklaşım 1000 kişilik iftar yemeği, ilçeler içinde günlük olarak 10.000 kişilik iftar yemeği ve iftar çadırlarında da 5000 kişilik iftar yemeği toplam 16 bin kişilik iftar yemeği hazırlanacağı kaydedildi.

Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki 14 kilometrelik metro hattı bu ay açılıyor! 

İstanbul'un kanayan yarasıydı! 65 kilometrelik yeni metro hattı Mart'ta açılıyor!

İstanbul'da 5 senede metro gitmeyen hiçbir ilçe kalmayacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 17 yeni metro hattını duyurdu!


Geri Dön