27 / 04 / 2024

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı projeleri yatırım programında alınmadı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı 2024 Yılı Yatırım Programı bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini tamamlayıp onay aldığı ve finansmanını sağladığı iki önemli toplu ulaşım projesine yatırım programında alınmadı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından tüm teknik raporları ve projeleri onaylanmış olan, Eyüpsultan – Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy – Beylikdüzü – TÜYAP Metro Hattı projelerine başlanabilmesi için gerekli olan imza atılmadı. 

Cumhuriyet'te yer alan habere göre 2024 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararında yer bulabilmek için mahalli idarelere getirilmiş olan ‘yatırımların dış kredi ile finanse şartını’ yerine getirdikleri halde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iki önemli toplu taşıma projesine başlanamadı.  

Eyüpsultan-Bayrampaşa Tramvay Hattı ile Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı Yatırım programına alınmadı!

EKREM İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Pendik - Kaynarca metrosunun Pendik durağı şantiyesinde incelemeler yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Dün Üsküdar’da bir konuşma yaptım. Orada dedim ki, yatırım planını açıklayacaklar. Lütfen iki önemli konumuz var orada. Bayrampaşa-Eyüpsultan tramvay hattımız Ve bir de Sefaköy-Beylikdüzü metro hattı. Bakın bunların kaynağı da hazır. Bunların yurt dışından temin ettiğimiz uygun ve uzun vadeli kredisi hazır. Bir tek ne biliyor musunuz? Yatırım planına alınması demenin anlamını bilsin de vatandaşlarımız. İnanın devletin kaydına alıyor sizi. Yani başka hiçbir katkısı yok. Bizim alacağımız krediye bir kefaleti yok. Ya da bir katkıları yok. Bir onay. Yatırım planını almak. Ben Eyüpsultan'da, Bayrampaşa'da, Beylikdüzü’nde, Avcılar'da Büyükçekmece'de, Başakşehir'de, Küçükçekmece'de hatta Bakırköy'de hatta Bahçelievler'de insanlara gideceğim milletimize bunları şikayet edeceğim. Bu millet kendisine verilecek olan hizmeti engelleyenin sevmez” dedi.

“NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU ANLATTIM”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Dün bunu yatırım planına almayan insanların İstanbul halkına da borçları var. Ben bizzat Sayın Cumhurbaşkanı Yardımcısına bunu özenli bir şekilde telefonda ilettim. Kendisine bunun uzunca da bir ne kadar önemli olduğunu, hangi kuruluşlardan kredilerinin temin edildiğini, ön protokollerinin yapıldığını, ne kadar milyon insana hizmet edeceğini bildiren bir yazıyla da bildirdim. Hem sözlü hem yazılı olarak. Bunun ne kadar önemli olduğunu da anlattım. Neredeyse bir buçuk ay kadar önce. Şimdi bunun yatırım planına alınmaması ya listeye ekliyorsunuz. Listenin altına iki satır daha ekliyorsunuz. Bu çok acayip bir durum. 

Tuzla'da 8 adet gayrimenkul satılıyor! 

Yüksek kira artışları esnafa kepenk kapattırdı!

ŞOK'ta büyük fırsat! Türk Kahvesi makinesi 799 TL! ŞOK 17 Ocak 2024 aktüel ürünler kataloğu 


Geri Dön