09 / 05 / 2024

eskişehirde hızlı tren mi üretilecek

eskişehirde hızlı tren mi üretilecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, "Kendi hızlı trenimizin yapımına başladık. Tasarımını bitirdik, detay çalışmaları yapılıyor. Bakanlığım TÜBİTAK ve İstanbul Teknik Üniversitesi birlikte çalışıyor. Eskişehir'de hızlı trenimizi üreteceğiz"

Hızlı tren bileti fiyatları son bir senede yüzde 300 zamlandı! YHT Ankara, İstanbul, Konya, Karaman biletleri...

Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine son bir yılda yüzde 300 zam! İstanbul - Ankara, Eskişehir, Konya, Karaman, Kocaeli, Sakarya Bilecik hattında seyahat edenler, bilet fiyatlarının artmasıyla pahalı bir deneyimle karşı karşıya kalacak.

Hızlı tren seferleri 10 Eylül’den itibaren 44’ten 56’ya çıkıyor! 5 Eylül 2022 Hızlı tren fiyat listesi..

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Hızlı tren seferlerini 10 Eylül 2022’den itibaren 44’ten 56’ya çıkarıyoruz. Ayrıca Eskişehir-İstanbul arasına da ilk defa sefer konulacak." dedi. İşte haberin devamı…

Ürdün'den İsrail'in hızlı tren hattını Doğu Kudüs'e kadar uzatma kararına tepki!

Ürdün yönetimi, İsrail'in, Tel Aviv ile Kudüs arasındaki hızlı tren hattını işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Eski Belde'ye kadar uzatması kararına tepki gösterdi...

Antalya hızlı tren projeleri 2017'de tamamlanacak!

Antalya hızlı tren hayaline iki koldan koşuyor. Kenti Eskişehir ve Kayseri üzerinden hızlı tren ağına bağlayacak iki yatırımın etüt projeleri 2017’de tamamlanıyor.

Konya Hızlı Tren Garı ihalesini Altındağ İnşaat kazandı!

Konya’nın mega projelerinden biri olan ve şehri demiryolu ulaşımında bir merkez haline getirecek Eski Buğday Pazarına yapılması planlanan hızlı tren garının ihalesi sonuçlandı. Yerin teslimi de yapıldı.

Ahmet Davutoğlu'ndan Antalyalılara hızlı tren müjdesi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalyalılara hızlı tren müjdesi verdi. Davutoğlu konuşmasında, "Antalya'yı Eskişehir'i, Konya'ya ve Kayseri'ye hızlı trenle bağlayacağız inşallah." dedi.

İzmir-Antalya hızlı tren hattı geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili adayı Lütfi Elvan, "İzmir'den Denizli üzerinden Antalya'ya ulaşan bir hızlı tren projemiz var. İzmir'i Antalya'ya bağlamak istiyoruz" dedi

5 ile daha hızlı tren geliyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Eskişehir- Afyon- Isparta- Burdur ve Antalya hızlı tren hattının yapımına 2016'da başlanacağını söyledi.

Eskişehir-Antalya hızlı tren hattı geliyor!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Lütfi Elvan, Eskişehir- Afyon- Isparta- Burdur ve Antalya hızlı tren hattının yapımına 2016'da başlanacağını söyledi.

Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı!

Eskişehir'de, enerji nakil hatlarındaki sorunun giderilmesiyle Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı. Sorunun yaklaşık 8,5 saat sonra giderilmesiyle Eskişehir-Ankara istikametine 18.15'te seferler başladı.

Bursa Hızlı Tren şantiyelerinde inceleme yapıldı!

Eski CHP Bursa Milletvekili Kemal Demirel, hızlı tren şantiyelerini gezdi. Demirel, çalışmaların ne durumda olduğunu öğrenmek için Demiryolu Sevdalıları Derneği Başkan Yardımcısı İbrahim Alkaya ile birlikte şantiyeleri gezdi.

İstanbul Eskişehir hızlı tren fiyatları 2014!

Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet satışları bugün başladı.Peki İstanbul Eskişehir YHT bilet ücreti ne kadar? Eskişehir İstanbul hızlı tren bilet fiyatı kaç lira? İşte Ankara İstanbul YHT ücret tarifesi...

Ankara İstanbul hızlı tren hattı Marmaray ile birleştirilecek!

İstanbul ile Ankara arasını 3,5 saate indiren ve Anadolu ile bağlayan Yüksek Hızlı Tren’in açılışını yapan Başbakan Erdoğan, seferlerin 3 Ağustos Pazar akşamına kadar ücretsiz olacağını müjdeledi.

eskişehirde hızlı tren mi üretilecek Haberi

eskişehirde hızlı tren mi üretilecek


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Karaman'da Polisevi'nde düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplandırdı.


 4B ve 5A uyduları çalışmaları ne durumda sorusuna Elvan, "Mevcut kanalların talebi üzerine bir süre erteledik. Televizyon kanallarının 4A'ya geçmesini bir süre engelledik. Ramazan ayı dolayısıyla ramazanda böyle bir girişimin doğru olmayacağını bazı kanallar ifade etti. Bazı kanallar da kendilerinin hazır olmadıklarını ifade ettiler. Kısa bir süre sonrada diğer kanallarımız hazır olur olmaz 4A uydusuna geçecekler" yanıtını verdi.


4B uydusunun yapımının Japonya'da tamamlandığını aktaran Bakan Elvan, "Özellikle bu 4A ve 4B uydularının yapımında çok sayıda Türk mühendis çalıştı. Önemli bir deneyim kazandılar. 4B uydumuz tamamlandı ve bu yıl 4B uydumuzu da uzaya fırlatacağız. Baykonur üssünde birkaç ay önce bir kaza oldu, fırlatılan uydu, fırlatma esnasında bir patlama söz...