30 / 04 / 2024

eskişehirde ne zaman deprem olacak

eskişehirde ne zaman deprem olacak

ESOGÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) iş birliğiyle 2013 yılından beri yürüttüğü çalışmada, Eskişehir Fay Zonu'nun hala aktif olduğu ve 7'nin üzerinde deprem üretme potansiyelinin bulunduğu tespit edildi...

Haydarpaşa Garı ne zaman açılacak?

Haydarpaşa Garı, 9 yıl önceki yangının izlerini silmek ve yeniden eski günlerine kavuşmak için gün sayıyor. Peki tarihi Haydarpaşa Garı ne zaman açılacak?

TOKİ 50 bin konut kura çekilişi 2019 ne zaman yapılacak?

TOKİ 50 bin konut kura çekilişi 2019 ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. TOKİ'nin 67 şehirde hayata geçireceği 50 bin konuta 550 binden fazla başvuru geldi.

TOKİ Eskişehir Odunpazarı Karapınar başvuruları ne zaman sona eriyor?

Eskişehir Odunpazarı Karapınar Toplu Konut Uygulaması kapsamında yer alan 3 adet konut açık satışa çıkıyor. Peki, TOKİ Eskişehir Odunpazarı Karapınar başvuruları ne zaman sona eriyor?

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü kura çekilişi ne zaman?

Toplamda 250 adet dairenin emekliler için satışa çıkarıldığı TOKİ Eskişehir Tepebaşı projesinde daireler 2+1 olarak tasarlandı. Peki TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Eskişehir Tepebaşı emekli başvuruları ne zaman?

Yüzde 20 peşinde kalan bedelin 240 ay taksitlendirildiği TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü'nde daire satış fiyatları henüz açıklanmadı. Peki TOKİ Eskişehir Tepebaşı emekli başvuruları ne zaman?

Inİstanbul Lokal Evleri ne zaman teslim?

Eski Topkapı Şişecam Fabrikası arsa alanı üzerinde inşa edilen Inİstanbul Lokal Rezidans'ta fiyatlar 348 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Peki Inİstanbul Lokal Evleri ne zaman teslim edilecek?

Kağıthane DKY On teslimleri ne zaman?

Toplam 200 milyon TL yatırımla inşa edilecek olan proje Eski Beşler Fabrikası arazisinde yükseliyor. Projede 4 bin 750 metrekaresi ofis alanına ayrılıyor. Peki Kağıthane DKY On teslimleri ne zaman?

Inİstanbul Lokal teslimleri ne zaman?

Eski Topkapı Şişecam Fabrikası arsa alanı üzerinde hayata geçirilen Inİstanbul Lokal Rezidans'ta 1+1'den 4+1'e kadar farklı daire tipleri yer alıyor. Peki Inİstanbul Lokal teslimleri ne zaman?

Inİstanbul Gala Evleri teslimleri ne zaman?

Toplam 788 adet üniteden meydana gelen Inİstanbul Gala Konutları eski Topkapı Şişecam Fabrikası arsası üzerinde inşa ediliyor. Proje Nef ve İş GYO imzası taşıyor. Peki Inİstanbul Gala Evleri teslimleri ne zaman?

TOKİ Eskişehir Odunpazarı başvuruları ne zaman başlıyor?

TOKİ Eskişehir Odunpazarı 115 Konut Toplu Konut Uygulaması kapsamındaki 73 adet konut açık satışa sunuluyor. Peki TOKİ Eskişehir Odunpazarı başvuruları ne zaman başlıyor?

Inİstanbul Gala Rezidans ne zaman teslim?

Inİstanbul Gala'da dairelerin büyüklükleri 48 ile 308 metrekare arasında değişiyor. Proje eski Topkapı Şişecam Fabrikası arsa alanı üzerinde yükseliyor. Peki Inİstanbul Gala Rezidans ne zaman teslim edilecek?

Bitlis Oğuzhan Bulut Erkek Yurdu inşaatı ne zaman bitecek?

Bitlis’in Mutki ilçesi eski kaymakamı olan ve geçirdiği trafik kazasında hayatının kaybeden Oğuzhan Bulut’un ismi yapımı devam eden erkek öğrenci yurduna verildi. Peki Bitlis Oğuzhan Bulut erkek yurdu inşaatı ne zaman bitecek?

Inİstanbul Gala ne zaman teslim?

Toplamda 3 bin 565 konut ve 16 ticari ünitenin yer aldığı İş GYO - Nef Inİstanbul Gala eski Topkapı Şişecam Fabrikası arsası üzerinde yükseliyor. Peki Inİstanbul Gala ne zaman teslim edilecek?

eskişehirde ne zaman deprem olacak Haberi

eskişehirde ne zaman deprem olacak

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) iş birliğiyle 2013 yılından beri yürüttüğü çalışmada, Eskişehir Fay Zonu'nun hala aktif olduğu ve 7'nin üzerinde deprem üretme potansiyelinin bulunduğu tespit edildi.


Çalışmayı yürüten ESOGÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Altunel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılında MTA'nın Türkiye'de deprem üreten fayların haritası yaptığını hatırlatarak, haritadan sonra 1995 yılında Dinar'da, 1998 yılında Adana'da, 1999'da yılında Gölcük'te meydana gelen depremler söz konusu haritanın yeniden gözden geçirilmesi gerekliliğini ortaya koyduğunu kaydetti,.


MTA'nın, bu haritayı 2012 yılında revize ettiğini anlatan Altunel, şöyle konuştu:


"Harita tamamlandıktan sonra deprem üreten faylar çizildi. Ancak bunların ne kadar sıklıkla deprem ürettiği, depremlerin büyükleri konusunda bilgi yoktu. Bunun üzerine Başbakanlık Afet ve Acil...