25 / 07 / 2024

Eskişehirdeki turistik yerler

Eskişehirdeki turistik yerler

Dünyaca ünlü Worldwide Traveller Gezi Dergisi Türkiye Ekim 2014 sayısında Eskişehir’e büyük yer verildi. Eskişehir’de son yıllarda yaşanan büyük gelişmeler sonucu artan turizm potansiyeli seyahat dergilerinin yazarlarının da dikkatini çekti.

Eskişehir’in imar sorunları mercek altında! 1.500 adet sosyal konut projesi yapılacak!

Eskişehir’de hayata geçirmeyi planladığı çalışmalar hakkında açıklama yapan ve bilgi veren CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, şehirdeki imar sorunun çözmekte kararlı olduklarını özellikte belirtti. 

Eskişehir'de deprem riski yüksek: Yerleşim olmayan yerler imara açılmamalı!

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) "Fay üzerinde yaşayan kentlerimiz" rapor serisine Eskişehir ilini de ilave etti. JMO raporundaki verilere bakıldığında, Eskişehir zeminin birçok bölümünün alüvyondan oluştuğu ortaya çıkıyor. Rapora göre, Eskişehir'in deprem riski yüksek.

Şanlıurfa Kızılay Meydanı’nda eski yapılar yıkılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki sıkışıklığı gidermek için Kızılay Meydanı'nda bulunan eski yapıları yıkıyor.

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Eskişehir Turistik Tesisler ve Otel İşletmeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Eskişehir Turistik Tesisler ve Otel İşletmeleri Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 72 bin 101 TL sermaye bedeli M. Muhittin Ciğer, Mehmet Ciğer, Mahmut Ciğer, Ömer Faruk Ciğer ve Sıddık Ciğer ortaklığında kuruldu.

Bakırköy'de tarihi kilise üzerine turistik tesis inşaatı!

Bakırköy Yenimahalle de bulunan eski doğum evinin altındaki" vaftizci yahya kilisesi"üzerine turistik tesis inşaatına başlandı.

Antalya'da 3 önemli turistik alan ihaleye çıkıyor!

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki üç önemli turistik alanı 29 Mart'ta ihaleye çıkarıyor...

Osmaniye'deki eski turistik otel 22.5 milyon TL'ye satıldı!

Osmaniye Belediyesi, eski turistik otel olarak inşa edilmiş binayı kamuoyuna açık bir biçimde, ihale usulü satışa çıkarttı. Oteli 22 milyon 550 bin Türk Lirası bedel ile Türkiye çapından faaliyet gösteren kurumsal firma olan EVKUR Yükselen Gayrimenkul Geliştirme Anonim Şirketi almaya hak kazandı.

İzmit'teki eski ve kullanmayan yapılar yıkılıyor!

İzmit Belediyesi, şehirdeki eski ve kullanılmayan yapıları yıkmaya devam ediyor. İ zmit Belediyesi’nce, Veliahmet mahallesinde de bir harabe yapının yıkımı gerçekleştirildi.

Eskişehir ilk arsa tahsisleri ile hızlı bir gelişme trendine girdi!

Eskişehir önemli bir sosyoekonomik evrim geçirdi. Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir, Şehirdeki büyük dönüşümün son yıllarda daha çok hissedildiğini söyledi..

TOKi, 17 şehirdeki 32 arsayı satışa çıkarıyor!

TOKİ, İstanbul,Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Erzurum ve Kayseri gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 17 şehirdeki 32 arsayı satışa çıkaracak.

TOKİ, 17 şehirdeki 32 arsayı satışa çıkarıyor!

TOKİ, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Erzurum ve Kayseri gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 17 şehirdeki 32 taşınmazı, 22 Ocak 2015'te açık arttırmayla satışa sunacak.

TOKİ 17 şehirdeki 32 arsayı satışa çıkaracak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Adana, Erzurum ve Kayseri gibi büyükşehirlerin de aralarında bulunduğu 17 şehirdeki 32 arsayı satışa çıkaracak..

Eskişehirdeki turistik yerler Haberi

Eskişehirdeki turistik yerler

Dünyaca ünlü Worldwide Traveller Gezi Dergisi Türkiye Ekim 2014 sayısında Eskişehir’e büyük yer verildi. Eda Barım’ın kaleme aldığı yazıda, “ Nehrin parçalara böldüğü bu eşsiz şehir, mükemmel mimarisi, köprüleri, kanalları ile adeta Anadolu’nun ortasında bir Avrupa kenti. Eşsiz özellikleri ile bir öğrenci şehrinden çok daha fazlası olmayı başaran  Eskişehir, aklınızda ve kalbinizde unutulmaz bir yer edinecek” şeklinde  Eskişehir’e övgüler yağdırıyor.


Eskişehir’de son yıllarda yaşanan büyük gelişmeler sonucu artan turizm potansiyeli seyahat degilerinin yazarlarının da dikkatini çekti. Dünyaca ünlü Worldwide Traveller dergisinin Ekim 2014 Türkiye baskısında gezi yazarı Eda Barım Eskişehir’e 4 sayfa ayırdı.


“Eskişehir, ülkemizin en gelişmiş, en modern kentlerinden biri. Tarihi yapıları, yemyeşil parkları, sevimli ve her daim canlı mekanları, şehir içi rahat ulaşımı ile mutlaka gezilmesi gereken bir kent...