03 / 05 / 2024

esnaf kira indirim

esnaf kira indirim

Pandemi süresi boyunca 15 milyon TL yardım yapan Konya Meram Belediyesi, bu süre zarfında esnaftan kira tahsilatı da yapmadı.

Esnafa müjde! Kira ödemeleri için hibe desteği geliyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ekonomik olarak zor zaman geçiren esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Ruhsar Pekcan: Esnafa kira yardımı için Maliye Bakanlığı’na talepte bulunduk!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafın desteklenmesine yönelik kira yardımları için Maliye Bakanlığı'na gerekli taleplerin yapıldığını açıkladı.

Kira geliri vergisinde bu şekilde indirim yapılıyor: 2023'te 21 bin TL'den fazla kira geliri elde edenler dikkat!

Kira gelirleri için beyanname dönemi bugün itibarıyla başladı. Peki kira geliri beyanında gerçek gider ile götürü gider arasındaki fark ne? Kira geliri vergisinde nasıl indirim yapılır? İşte merak edilenler...

Kira geliri 21 bin TL'yi aşanlar vergi ödüyor! Evi ve iş yeri olanlara son dakika indirim müjdesi!

Evini ve iş yerini kiraya verenlerin “gayrimenkul sermaye iradı” kapsamında kira geliri vergisi ödemesi gerekiyor. Bu şartlara sahip olanlar kira gelirinden indirim yapabiliyor. İşte kira geliri vergisi ile ilgili tüm detaylar...

'İş yeri kiralarına da yüzde 25 sınırı getirilsin'

Bu yılın Haziran ayında konut kiralarının artışına yüzde 25 zam sınırı getirilmiş ancak işyerleri bu uygulamanın dışında tutulmuştu. İş yeri sahipleri ve özellikle küçük esnaf kira artışından yakınarak kendileri için de sınırlama getirilmesini istiyor.

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

Manisa'da kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı TBMM'de!

Türkiye geneli ve Manisa ilinde kira ve gelir desteğinden faydalanan esnaf sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvurular bitti. Peki milyonlarca esnafın merakla beklediği kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

CHP'den esnafın kira borcuna yönelik öneri!

Manisa'da esnafı ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, pandemi süresi boyunca esnafın kira borçlarının ertelenmesi gerektiğini dile getirdi.

Afyonkarahisar esnafının kira çıkmazı!

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaflar, kiralardan dert yandı. Dükkanlarını kapatma ihtimali olduğunu belirten esnaflar, kira ödemelerinde zorlandıklarını dile getirdi.

Hükümetten faaliyetlerini durduran esnafa müjde!

Koronavirüs salgını nedeniyle faaliyetlerini durduran esnafa hükümetten müjde geldi. Yeni düzenleme ile pandemi döneminde iş yerini kapatan esnaf kira ödemelerinde muaf olacak. 

Sezgin Tanrıkulu’nun esnaf kira sorununa yönelik teklifi beklemede!

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun kiracı esnafın sorunlarını çözmeye ilişkin kanun teklifi 10 aydır TBMM’de komisyonda bekletiliyor.

İzmir esnafından kira tepkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kovid-19 kısıtlamaları ekonomik olarak zor günler geçiren İzmir esnafının beklentilerini gidermedi. Esnaflar, sadece paket servisle personel, kira ve fatura giderlerini karşılayamadıklarını belirtti.

2.2 milyon esnaf kira desteği için başvuru yaptı! 

Koronavirüs salgını nedeniyle esnafa verilen kira desteğinde rekor sayıda başvuru yapıldı. Bu dönemde 2.2 milyon esnaf kira desteği için başvuruda bulundu. 

Birol Aydemir'den esnaf kira yardımına ilişkin açıklama!

DEVA Partisi Sektörel Politikalar Başkanı Birol Aydemir, esnaflara yapılan kira desteğinin büyük illerde 2.500 TL'ye çıkarılmasını ve kira stopajının da alınmamasını önerdi.

esnaf kira indirim Haberi

esnaf kira indirim

Konya Meram Belediyesi, pandemi süresi boyunca, belediyeye esnaftan kira ücreti almayarak, esnafa kira yardımında bulundu. Milliyet'te yer alan habere göre; belediye ek olarak bu sürede esnafa 15 milyon liralık yardımda bulundu. 

Yapılan yardımlara yönelik açıklamada bulunan. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, "Salgın döneminde esnafımız, sanayicimiz, hemşerilerimiz nasıl sıkıntı yaşadıysa sadece hastalıkla ilgili değil ekonomik olarak da aynı şeyi kamu idareleri ve belediyelerimiz sonuna kadar yaşadı. Belediyemizde 15 milyon liralık tutarı, salgın döneminde vatandaşlarımıza aktardık. Yaklaşık 1 yıl içerisinde 45 bin 457 adet talebi yerine getirdik. Gerek karantinada olan vatandaşlarımız gerekse 65 yaş üstü vatandaşlarımız ve sokağa çıkma yasaklarında evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını bizzat evlerine giderek sanki onların bir evladı bir çocuğu gibi yerine getirdik. Maskenin zor bulunduğu ve pahalı...