01 / 05 / 2024

Esse hangi firmaya satılacak

Esse hangi firmaya satılacak

Tefal’den ayrılan Semih Şeftali’nin 2002’de kurup 170 mağaza ve 240 milyon TL cirolu dev bir zincire dönüştürdüğü Esse’yi Zorlu Holding alıyor. Görüşmelerin bu yılın ilk çeyreğinde bitmesi planlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, turizm şirketlerine çalıştı Hangi firmaya ne kadar teşvik verildi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mayısta 824 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mayıs ayında en yüksek tutarlı teşvik belgesinin, 1 milyar 969 milyon lirayla Özaltın Otel İşletmeleri AŞ'nin yatırımı için düzenlendiği belirtildi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı için hangi belgeler gerekli?

Kentsel dönüşümde anlaşma ile tahliye edilen uygulama alanındaki yapılar ile uygulama alanı dışındaki riskli yapıların maliklerine kira yardımı yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı için hangi belgeler gerekli?

Hangi binalara DASK yapılmaz?

Zorunlu deprem sigortası olan DASK sigortası, meydana gelecek olası bir depremden sonra sağlıklı ve düzenli bir yaşama geçilme sürecinin daha hızlı olmasını amaçlıyor. Peki, hangi binalara DASK yapılmaz?

Kat irtifakı hangi aşamada kurulur?

İnşaat yapılacak veya yapılmakta olan arsa üzerinde sizin almayı düşündüğünüz dairenin hissesine düşen arsa tapusuna kat irtifakı deniyor. Kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı hangi aşamada kurulur?

3. Havalimanı inşaatını hangi firmalar yapıyor?

3. Havalimanı’nı kim yapıyor? İstanbul 3. Havalimanı projesini kimler gerçekleştiriyor? İstanbul Yeni Havalimanı projesi 3. Havalimanı’nı hangi firmalar hayata geçirecek? İşte 3. Havalimanı’nı inşa edecek o firmalar…

2014 Dünya Kupası maçları Brezilya'da hangi stadlarda oynanacak?

Brezilya stadyumları, Dünya Kupası'na hazır mı? FIFA 2014 Dünya Kupası, Brezilya'daki hangi stadlarda oynanacak? TRT'den naklen canlı yayınlanacak Dünya Kupası karşılaşmaları, Brezilya'nın bu stadyumlarında gerçekleşecek...

Ankara Alışveriş Festivali hangi tarihe ertelendi?

Ankara Alışveriş Festivali hangi tarihe ertelendi sorusunun yanıtı haberimizin içinde yer alıyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Soma faciası nedeniyle Ankara Alışveriş Festivali 'ni erteleme kararı almıştı...

Kiracı hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Kira hukukunda kiracının tahliye edilebilmesi için bazı şartların oluşmuş olması gerekiyor. Bu kapsamda kiracının fesih hakkı da bulunuyor. Peki, kiracı hangi durumlarda kira kontratını feshedebilir?

Kiracı hangi şartlarda tahliye edilir?

Ev sahibi olarak kiracınızı evden çıkarmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda kiracı hangi şartlarda tahliye edilir? Gerekçe gösterilmeden kiracı çıkarılır mı? Kiracı tahliye şartları nelerdir?

Tapuda hangi işlemler yapılır?

Tapu dairesine gidilerek yapılan işlemler, söz konusu gayrimenkule ait tapu belgesi üzerinde ve tapu kütüğünde kaydediliyor. Peki, tapuda hangi işlemler yapılır? İşte tapuda yapılabilen işlemler...

Veraset ve intikal vergisi hangi vergi dairesine ödenir?

Veraset ve intikal vergisi mükellefinin öncelikle beyanname vermesi akabinde ödeme yapması gerekiyor. Peki, veraset ve intikal vergisi beyannamesi nereye verilir? Veraset ve intikal vergisi hangi vergi dairesine ödenir?

Haziran ayında hangi vergiler ödenecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı her ay hangi verginin ödenmesi gerektiğine ilişkin olarak vergi takvimi yayımlıyor. Peki 2014 yılı Haziran ayında hangi vergiler ödenecek? İşte vergi takvimi 2014..

Çevre temizlik vergisi hangi kuruma ödenir?

İşyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenecek çevre temizlik vergisi nereye yatırılır? Çevre temizlik vergisi hangi kuruma ödenir? Çevre temizlik vergisi ne zaman ödenir? İşte Çevre temizlik vergisi ödeme yeri ve zamanı...

Esse hangi firmaya satılacak Haberi

Esse hangi firmaya satılacak

Türkiye’ye 1993’te giren Fransız Tefal’in ilk personeli olan, 8 yıl şirkette çalışan ve 2002 yılında kendi şirketi Esse’yi kuran Semih Şeftali, şimdi büyük bir satışa imza atmaya hazırlanıyor. Esse’yi 170 mağazalık bir zincir haline getiren Şeftali, Zorlu Holding ile masaya oturdu. Esse’nin çoğunluk hissesi Zorlu’ya satılacak, Semih Şeftali markanın başında kalmaya devam edecek. İki tarafa da yakın kaynaklar, “Zorlu Holding, perakendede söz sahibi olmak istiyor. Görüşmeler iyi gidiyor. Çoğunluk hisse Zorlu’da olacak. Bu yılın ilk çeyreğinde imzalar atılacak” bilgisini verdiler.

Türkiye’de ürettiriyor

Esse ile pazarda etkin bir konuma gelen Semih Şeftali, yıllık 1 milyon tencere tava satışıyla da Türkiye’de kuruluşunu yaptığı Tefal’i geçti. Esse, tencere ve tavada hem ciro ham adette pazar birincisi oldu. Geçen yıl 240 milyon TL ciro yapan,...