01 / 05 / 2024

3. Havalimanı inşaatını hangi firmalar yapıyor?

3. Havalimanı inşaatını hangi firmalar yapıyor?

3. Havalimanı’nı kim yapıyor? İstanbul 3. Havalimanı projesini kimler gerçekleştiriyor? İstanbul Yeni Havalimanı projesi 3. Havalimanı’nı hangi firmalar hayata geçirecek? İşte 3. Havalimanı’nı inşa edecek o firmalar…



3. Havalimanı inşaatını hangi firmalar yapıyor?

 

İstanbul Yeni Havalimanı projesi İstanbul Ground Airport (İGA – İstanbul Büyük Havalimanı) veya diğer adıyla 3. Havalimanı’nın uluslararası ihalesi 3 Mayıs 2013 tarihinde saat Esenboğa Havalimanı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

 

3. Havalimanı inşaatından ilk kareler için tıklayın!

 

3. Havalimanı ihalesini Cengiz – Limak – Kolin – Mapa - Kalyon Ortak Girişim Grubu, 25 yıllık kira bedeli için 22 milyar 152 milyon Euro vererek kazandı. 

 

Ortak Girişim Grubu’nun İstanbul’a yeni bir havaalanı kazandırmak amacıyla kurduğu İstanbul Grand Airport Havalimanı İşletme A.Ş. ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü arasında “İstanbul Yeni Havalimanı’nın Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılmasına İlişkin Uygulama Sözleşmesi” 19 Kasım 2013’te imzalandı.

 

 

3. Havalimanı’nı kimler yapıyor?

 

Cengiz İnşaat: Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz yönetimindeki firma, 3. Havalimanı projesiyle birlikte Ordu Giresun Havalimanı,  Ankara  Hızlı Tren Garı projelerinde de yer alıyor. Cengiz İnşaat, Yüksek Hızlı Tren gibi Türkiye’nin önemli projelerine katılan firma.

 

Mehmet Cengiz kimdir? Öğrenmek için tıklayın! 

 

Limak İnşaat: Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinden Nihat Özdemir’in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Limak Holding, Türkiye’nin önemli baraj, HES ve yol projelerinde yer aldı. Limak Holding, Engineering News Record (ENR)’un ilk 225 uluslararası inşaat şirketleri sıralamasına giren Türk firmalarından…

 

Nihat Özdemir kimdir? Öğrenmek için tıklayın!

 

Kolin İnşaat: Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu tarafından yönetilen firma, baraj, HES, otoyol, kampus inşaatı gibi kamu sektörü ihalelerini kazandı ve projeleri hayata geçirdi.

 

Naci Koloğlu kimdir? Öğrenmek için tıklayın!

 

 

Mapa İnşaat: MNG Şirketler Topluluğu’nun kurucusu Mehmet Nazif Günal tarafından kurulan firma, Türkiye’de MNG otellerini inşa etse de daha çok yurtdışında faaliyet göstermesiyle biliniyor. 

Mehmet Nazif Günal kimdir? Öğrenmek için tıklayın!

 

Kalyon İnşaat: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) su taşıma projesiyle gündeme gelen firmadır. Orhan Cemal Kalyoncu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu firma; İstanbul’da metrobüs hattını, Bakırköy Adalet Sarayı ve çeşitli üst yapı projelerinin yanı sıra alt yapı projeleri gerçekleştiren bir firma olarak bilinmektedir.

 

Orhan Cemal Kalyoncu kimdir? Öğrenmek için tıklayın!

 

İstanbul Yeni Havalimanı'nın açılışına saatler kaldı!


Geri Dön