11 / 05 / 2024

estetik kurulu

estetik kurulu

Yalnızca büyükşehir belediyelerinde bulunan estetik komisyonlar, artık ilçelerde de kurulacak. Komisyonlar, binalarda dış cephe ve renklerin bütünlüğünü sağlayacak. Dış cephelerin estetik bir görüntü oluşturması için binalara 'mimari' kurallar da koyabile

Zorlu Holding’in İzmir’de yapacağı gökdelen için kat kararı bekleniyor!

Zorlu Holding’in İzmir’in kalbi Konak’a 60 kat olarak inşa etmeyi planladığı gökdelen için Kent Estetik Kurulu'nun kaç kat olacağı yönündeki kararını kısa sürede açıklanacak. Karar beklenirken, Zorlu’nun 60 kat olması yönünde baskı yaptığı ileri sürüldü.

Hatay Defne'de Kentsel Tasarım Danışma Kurulu oluşturuldu!

Defne Belediyesi tarafından mimari ve estetik değerlerinin ortaya çıkarılması için Kentsel Tasarım Danışma Kurulu oluşturdu.

İmar Komisyonu üyeleri Altınok Öz'ü ziyaret etti!

Kartal Belediyesi bünyesinde bulunan İmar Komisyonu ve Estetik Kurulu üyeleri, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü makamında ziyaret etti.

Bursa Yıldırım estetik çalışmalarla yenileniyor!

İlçede hizmet veren kamu kuruluşlarına verdiği desteği sürdüren Yıldırım Belediyesi, vatandaşların yoğun olarak faydalandığı hizmet alanlarında yaptığı estetik çalışmalarla insanların yaşamını kolaylaştırıyor.

Samsun Büyükşehir'den binalara estetik dokunuş!

Samsun Büyükşehir Belediyesi inşaat sezonunun başlamasıyla birlikte Kent Estetik Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda boyanması ve tamir edilmesi planlanan binalarda çalışmalara başladı.

Kent Estetik Kurulu Ayvacık’ta incelemelerde bulundu!

Ayvacık merkezinde bulunan binaların modernleştirme çalışmaları hakkında fikir alışverişi yapmak için ilçeye giden Kent Estetik Kurulu üyeleri çalışmaların yapılması planlanan sokakları gezdiler.

Samsun Kuş Cenneti'ne estetik dokunuş!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Estetik Kurulu, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ne giden yollardaki estetiği bozan binaların boyanması, onarılması ve yol güzergahında yapılacak estetik düzenlemeleri görüşmek için deltada bir araya geldi.

Malatya'da Kent Estetik Kurulu oluşturuldu!

Malatya Belediyesi, tarihi ve doğal değerlerine uygun ilke kararları alarak, meydan, bulvar, ana caddelerle ilgili ve yetkili birimlerin katılımıyla çözüm üretmek, görüş bildirmek ve kararlar almak suretiyle Kent Estetik Kurulu'nu oluşturdu.

Ünsal Keser: Her şeyden önce Van'da kentin bir kimliği yok!

Van'da 2011 yılında yaşanan depremin ardından kent dizaynı ve estetik duruşu yıllardır düzelmezken, kentin estetik yapısını korumak amacıyla kurulan "Kent Estetik Kurulu" da istenen hedefe ulaşamadan bilinmeyen bir sebepten dolayı fes edildi.

Pınar Özcan: Ankara estetik bir kent olma yolunda ilerliyor!

Ankara'nın estetiğine kadın eli değecek ANGIAD Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Özcan, Ankara'nın estetik bir kent olma yolunda ilerlediğini ancak daha yapılacak pek çok düzenleme olduğunu söyledi.

Mimar ve Mühendisler Grubu, Şehir ve Estetik'i konuşacak!

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi'nin düzenlediği 3. İstanbul Edebiyat Festivali'nde 09 Aralık 2011 Cuma günü Saat 16.0017.30 arası düzenlenecek Şehir ve Estetik konusunun işlenecek

Tebernüş Kireçci'nin Emlak Kulisi'nde konuğu: Ak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com'un kurucusu Tebernüş Kireçci, Skyturk'teki programı Emlak Kulisi'nde Ak Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı'yı konuk ediyor

Tebernüş Kireçci'nin Emlak Kulisi'nde konuğu: Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com'un kurucusu ve şef editörü Tebernüş Kireçci, Skyturk'teki programı Emlak Kulisi'nde Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya'yı konuk ediyor

estetik kurulu Haberi

estetik kurulu
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı ve 8 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile belediyeler, dış cephelerin estetik bir görüntü oluşturması için binalara 'mimari' kurallar da koyabilecek. Yönetmelikten önce yalnızca büyükşehir belediyelerinde kurulabilen estetik komisyonlar, artık ilçe belediyelerinde de kurulabilecek.

Böylece, belediyeler meclis kararı alarak uygun gördüğü yerlerde yapıların estetiği, rengi, çatı ve cephe kaplaması ile ilgili kurallar getirmeye, yapıların inşasında yöresel malzeme kullanılmasına ve yöresel mimarinin dikkate alınmasına ilişkin zorunluluk getirmeye yetkili olacak. Mimari estetik kurulun kararlarına uymayan binalara ruhsat da verilmeyecek. Ruhsat veren ilgili idare bünyesinde kurulan mimari estetik komisyonu, yapıların veya onaylı mimari projelerin özgün fikir ifade edip etmediğine karar vermeye de yetkili olacak.

Genelge gönderilecek
Komisyonlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın imzasıyla...