05 / 05 / 2024

etiketi olmayan asansöre binilir mi

etiketi olmayan asansöre binilir mi

MAKİNA Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilcisi Prof. Dr. Kenan Yakut asansörlerde sarı, yeşil ve kırmızı renkli uyarı etiketleri olduğunu, vatandaşların etiketi olmayan asansöre binmemesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşümde kritik detay: Ödeme gücü olmayan dar gelirlilerin konutlarına devlet ortak olacak! 

Kentsel dönüşüm yasasında yapılan düzenlemeye göre; dönüşüm için 'ödeme gücü olmayan dar gelirli ve yoksul kişilerin evlerine devlet 'paylı mülkiyet esaslarına göre' ortak olabilecek. Peki bu sistem nasıl işleyecek? İşte ayrıntılar...

Giriş katta oturanlar asansör giderlerini ödemek zorunda mı? 

Zemin katta oturan kişiler, asansör kullanmadıklarını belirtse de genel olarak asansör gideri ödemelerinden kaçınamıyorlar. Fakat bu durum binanın yönetim planlarına göre değişebiliyor. Peki zemin katta oturan kişiler asansör giderlerini ödemek zorunda mı? Asansör giderlerinden muaf tutulur mu?

Gelire göre kredi faizi konut fiyatlarını artırır mı? Uzmanlar ne diyor?

Gelire göre konut kredisi faizi uygulamasını değerlendiren gayrimenkul sektörü uzmanları, konut talebinin canlanmasının fiyatları da yukarı çekeceğini belirtti. Uzmanlara göre gelir kıstası vergi mükellefi olmayan kesime haksız kazanç sağlayacak.

Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi?

Kişi yasal bir süreç içerisinde kendi yerine başka birini bu iş için görevlendirebilir. Örneğin tapu işlemlerinde vekaletname verilebilir. Peki Akıl sağlığı yerinde olmayan biri vekalet verebilir mi? İşte bu ve bu konuya dair detaylar!

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki asansör giderleri oturulan kata göre değişir mi?

Faizsiz konutta sermaye gücü olmayan şirketler hizmet verebilecek mi?

BDDK verilerine göre faizsiz tasarruf sisteminde faaliyette bulunan 34 firmanın, 372 bin üyesi olduğu ifade ediliyor. Piyasa verilerine bakıldığında ise, 300 kadar firmanın, 800 bin - 1 milyon arasında da üyesi bulunduğu öngörülüyor. Peki sermaye gücü olmayan şirketler hizmet verebilecek mi?

Emlakçılar dikkat! Belgesi olmayan faaliyet gösteremeyecek!

Emlak sektörüne yönelik düzenleme kapsamında 1 Eylül 2020 tarihinden itibaren yetki belgesi olmayan işletmeler ruhsat alamayacak ve emlakçılık faaliyetinde bulunamayacak. Sürenin bitmesine kısa bir süre kala yetki belgesi olmayan emlakçılar hareketlendi.

Denetlenen her 3 asansörden 1'i uygunsuz çıktı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine göre; geçtiğimiz yıl toplam 7 bin 944 asansör denetlenirken bunların 2 bin 610'u uygunsuz olduğu belirlendi. Bu dönemde asansörlerdeki uygunsuzluk oranı yüzde 32,85 olarak açıklandı. 

Belgesi olmayan ev satamayacak!

Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalarda 1 Ocak 2020’den itibaren alım, satım hatta kiralama işlemleri yapılamayacak. Belgeyi alabilmek için sadece 10 gün kaldı. Eski binalarda mevcut koşullara göre belge alınabilir. Yeni inşa edilen binalar en az C sınıfında belge olmak zorunda...

Irak'ta 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçe sağlandı!

Irak Parlamento Başkanı Muhammed el-Halbusi, "Devlet alternatif bulana dek, gecekonduların kaldırılmasının durdurulduğunu, vilayetlerdeki nüfusa göre dağıtılmak üzere 100 binden az olmayan konut inşası için gerekli bütçenin sağlandığını ilan ediyoruz" dedi.

Uzungöl'de süre bugün doldu! Yıkım başlamadı!

Çaykara'da imar kirliliği tartışmaları yaşanan dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de, imar barışına uygun olmayan yapıların yıkımı için sahiplerine verilen süre doldu. Yıkımına karar verilen 118 yapı sahibinin yapıları tahliye etmeleri bekleniyor.

Bağcılar'da 1466 asansör mühürlendi! 

Bağcılar'da kamu kurumları, okul, hastane, ibadethane, iş yeri ve konutları kapsayan 3 bin 64 asansöre kontrol yapıldı. Kontrol sonucunda bin 466 asansör mühürlenerek hizmet dışı bırakıldı. 

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre binalarda ortak kullanım alanları!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre, giriş katında oturanlar asansör giderlerine katılmak zorunda değil. Binada bulunan asansörü kullanmayanlar ödemeden muaf tutulabiliyor.

etiketi olmayan asansöre binilir mi Haberi

etiketi olmayan asansöre binilir mi

İstanbul Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi’ndeki eski Ali Sami Yen Stadyumu’nun bulunduğu alanda yapımı halen devam eden rezidans inşaatında, geçen cumartesi günü  işçilerin bulunduğu asansör, 32’nci kattan zemine düştü.


Torun Center inşaatındaki bu kazada asansörde bulunan 10 işçi hayatını kaybetti. Makina Mühendisleri Odası Erzurum İl Temsilcisi Prof. Dr. Kenan Yakut, 10 işçinin öldüğü asansör kazasının ardından, asansöre binenlerin dikkat etmesi gerekenleri anlattı.


Asansöre binerken etikete dikkat edilmesi gerektiğini anlatan  Prof. Dr. Kenan Yakut, kontrol edilen asansörlerde kumanda panelinin etrafında üzerine bilgi notu yazılı olan sarı, yeşil ve kırmızı renklerdeki etiketler bulunduğunu söyledi. Sarı etikette asansördeki eksikliklerin giderilene kadar binerken dikkat edilmesi, yeşil de herhangi bir eksiklik olmadığı kırmızı renkli etikette ise asansörü kesinlikle kullanılmaması yönünde uyarıların olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Yakut, "Kullanıma uygun olmayan...