18 / 05 / 2024

etiyopya osmanlı eserleri

etiyopya osmanlı eserleri

Etiyopya'nın Harar şehrindeki 100 yıllık Osmanlı konsolosluğu binası restorasyon sonrası bambaşka bir çehreye kavuştu.

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Tarihi Kurşunlu Han Türkiye'nin desteğiyle restore edilecek!

Üsküp’teki en önemli Osmanlı eserleri arasında yer alan Kurşunlu Han’ın kullanım hakkı bugün Yunus Emre Enstitüsüne devredildi. Kurşunlu Han Türkiye’nin desteğiyle restore edilip tarihe kazandırılacak.

Etiyopya'daki Osmanlı konsolosluğu binası yenilendi!

Etiyopya'nın Harar şehrindeki 100 yıllık Osmanlı konsolosluğu binası restorasyon sonrası bambaşka bir çehreye kavuştu.

Bulgaristan'daki Osmanlı eserleri yıkılma tehlikesi altında!

Bulgaristan’da Mimar Sinan tarafından yapılan asırlık iki Osmanlı camisi, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.

Makedonya'daki Osmanlı eserleri restore edilecek!

Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca şehrindeki Osmanlı eserleri restore edilmeyi bekliyor. Şehrin adının, içinden geçen Struma Nehri'nden ya da "Üstü Rumca" ifadesinden geldiğine ilişkin iki rivayet bulunuyor.

Mostar'daki Osmanlı eserleri onarılacak!

Numan Kurtulmuş, Mostar’ın her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, "Burada Türkiye olarak Koski Mehmet Paşa Camisi, Mostar Köprüsü başta olmak üzere birçok Osmanlı eserini yeniden onarmak istiyoruz dedi

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

YTÜ Davutpaşa kampüsünde Osmanlı eserleri restore ediliyor!

Yıldız Teknik Üniversitesi, Yıldız ve Davutpaşa kampüslerindeki Osmanlı eserlerini restore ederek, eğitim ve araştırma amaçlı olarak kullanıma sunuyor.YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Cibuti'deki Osmanlı eserleri restore edilecek

Cibuti'de, Osmanlı döneminden kalan 3 cami, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından restore edilecek. Projeyle ilgili detayları Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ziyaret sırasında açıkladı.

Macaristan'daki Osmanlı eserleri turist çekiyor!

Gazi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki İbrahimgil "Macaristan'ın nüfusu 8 milyon ama 30 milyon turist geliyor. Macaristan'ın denizi yok, yani kültür turizmi için gelenler var" dedi

Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalan 7 asırlık eserler halıya işlendi !

Atatürk Üniversitesi Halıcılık Eğitim Merkezince Erzurum'daki İlhanlı, Selçuklu, Saltuklu ve Osmanlı dönemlerinden kalan yaklaşık 7 asırlık eserler halıya işlendi

Makedonya'daki 5 Osmanlı eserinin restoresi tamamlandı!

Makedonya'da yer alan Osmanlı eserlerinin 8 tanesinin restorasyon süreci sona erdi...

Beylife Rezidans Beylikdüzü Osmanlı İnşaat'ta 82 bin 500 TL!

60 aya 0 faiz ile vadenin yapıldığı Beylife Rezidans Beylikdüzü Osmanlı İnşaat'ta yer alan dairelerin minimum satış fiyatı 82 bin 500 TL'den başlıyor...

etiyopya osmanlı eserleri Haberi

etiyopya osmanlı eserleri

Etiyopya'nın Harar şehrindeki 100 yıllık Osmanlı konsolosluğu binası restorasyon sonrası bambaşka bir çehreye kavuştu.


Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından metruk halde teslim alınan ve iki yılda aslını aratmayacak görünüme kavuşan binanın açılışının yapılması bekleniyor.


Osmanlı döneminde inşa edilen ve 1912 senesinde konsolosluk binası olarak hizmet vermeye başlayan yapıya zaman içinde bazı ek yerleşkeler yapıldı.


Restorasyon ekibi bu yerleşkeleri de projeye dahil ederek kültür merkezi, yönetim birimi, misafirhane, kafeterya ve dinlenme alanından oluşan büyük bir yapıyı şehrin kültür hayatına kazandırdı.


Projeyi hazırlayan Yrd. Doç. Dr. Hamit Pilehvarian, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Harar şehrinin o dönemdeki mimari yapısında Osmanlı izlerinin görüldüğünü belirterek "Restorasyon sırasında özgün Osmanlı mimarisini daha fazla ön plana çıkartmak için uğraştık." dedi.


Harar'da Osmanlı döneminden kalma ailelerin yaşadığını ve şehirde...